Кому реально помог Нацкомфин (для обсуждения)

Могу, напишите в лс

Напишите в личку
И мне напишите как вы писали ,а то я вам написать не могу (((В нацком написала уже на е гроши ,манивео ,miloan,кф не знаю будет ли какой сдвиг .еще у меня есть в кредит плюс я у них тело брала 4000 грн уже отдала заплатила % и теперь должна 4000 грн стоит ли писать на них ?

Ребята наткнулися на ваше обсуждение. Очень прошу помочь с письмом в нацком. Кому нетрудно скиньте в ЛС буду очень благодарен
Если не получится в ЛС то вот почта [email protected]

Доброго дня, сьогодні прийшла відповідь від Нацкомфінпослуг по Єврогрошах, відправляла 12.04, тіло було 3000, пролонгації не робила, нарахували більше 9000 тис за 1,5 місяці, сьогодні зайшла в кабінет, сума зафіксована ( як у відповіді з Нацкомфінпослуг), самі собі оплатили всі проценти)
По якому зразку ви писали?

Сегодня пришло письмо по укрпочте по верона(гроши всим) от нацком, что договор нарушен и не имеет никакой юр силы и что вернуть все как было, они мне примерно 9000 тела и переплат, я им 3000 то что они мне дали....но вот вопрос, все мои звонки они заблокировали...)
Вы внимательно читали ответ Нацкома?
Уверены, что там такое написано?))

Я не розумію,як комісія може допомогти.Це не таблетка від голови...Я і сама зверталася з заявами,тільки по тих мфо,де є переплата.Це регулятор,вони можуть запропонувати сторонам вирішити те чи інше питання,тим чи іншим способом,а крапку може поставити тільки суд.І на дзвінки вони ніяк не впливають.А щоб оштрафували чи відібрали ліцензію,для цього потрібні вагомі факти.А у кого багато відкритих займів,заява до комісії може зіграти поганий жарт.
подскажите пожалуйста что вы имеете в виду "А у кого багато відкритих займів,заява до комісії може зіграти поганий жарт. " что может быть?

Вы внимательно читали ответ Нацкома?
Уверены, что там такое написано?))
сегодня мне пришли 3 смс о якобы оплаченной от меня сумме, в размере общей 13500 примерно, я перезвонил что за фuгня, сказали что списание, я сказал, а мне денег не хотите отдать проценты и пеню, сказали написать заявление. через 5 мин. перезвонил чел с номер 073, предложил мне подписать бумагу чтобы просто закрыть кредит, т.е мое согласие что претензий к ним не имею, ч сказал нет, отдайте мои деньги, тогда все подпишу или в суд пойду, положили трубку...

всем привет ! скажите если в декабре закрывали много мфо и с хорошими переплатами , есть ли смысл писать в нацком? могут что-то вернуть ????? есть примеры таких ситуаций? и если есть от каких мфо реально добится возврата денег ?

сегодня мне пришли 3 смс о якобы оплаченной от меня сумме, в размере общей 13500 примерно, я перезвонил что за фuгня, сказали что списание, я сказал, а мне денег не хотите отдать проценты и пеню, сказали написать заявление. через 5 мин. перезвонил чел с номер 073, предложил мне подписать бумагу чтобы просто закрыть кредит, т.е мое согласие что претензий к ним не имею, ч сказал нет, отдайте мои деньги, тогда все подпишу или в суд пойду, положили трубку...
С какого мфо?

тоже самое предлагал? я ему сказал что ниче подписывать не буду, подаю в суд! против вас есть все телефонные переговоры, звонки и смс родственникам, письма и тд. после этого ничего подписывать не буду, он спокойно положил трубку...
То же самое...звонил парень сегодня

Останнє редагування:
подскажите пожалуйста что вы имеете в виду "А у кого багато відкритих займів,заява до комісії може зіграти поганий жарт. " что может быть?
Є багато відкритих займів,навіщо брали,як думали віддавати.Можуть дати відписку,що винен,потрібно віддавати і з пенею і штрафами.Цей варіант може обернутися проти позичальника,і ні як не допомогти.По суті нікого не цікавить,як ми потрапляємо до боргової ями.Говорю лише те,що сказав юрист.Я писала скарги лише на ті чм0,де є переплата,а не на всі.

Добрый день, я новичек на форуме, как и большинство людей здесь, я алкоголик должник. Уже пошли первые просрочки.
Пытаюсь собрать юр. информацию с ссылками на ст. законов, образцы заявлений, писем. Не очень получается из-за статуса, к тому же каша в голове. Но пишу в этот раздел, т.к. нашла на сайте НКФП вот такие интересные их выводы. Для юристов, наверное, семечки, а не неискушенным возможно поможет.

Інформаційне повідомлення
26 Лютого 2019, 15:15
З метою однакового застосування учасниками ринків фінансових послуг положень чинного законодавства у сфері кредитних правовідносин Нацкомфінпослуг інформує:
Щодо застосування статті 6 Закону України «Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг»
Під час укладання договорів про надання позики на умовах фінансового кредиту фінансові установи визначають термін їх дії, а не строк, що призводить до порушення прав позичальників (споживачів).
Відповідно до абзацу другого статті 6 Закону України «Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг», договір про надання фінансових послуг повинен містити строк дії договору, що є його обов’язковою умовою.
Строком договору є час, протягом якого сторони можуть здійснити свої права і виконати свої обов'язки відповідно до договору (частина перша статті 631 ЦКУ).
Відповідно до статей 251 – 252 ЦКУ
  • строком є певний період у часі, зі спливом якого пов'язана дія чи подія, яка має юридичне значення, та визначається роками, місяцями, тижнями, днями або годинами;
  • терміном є певний момент у часі, з настанням якого пов'язана дія чи подія, яка має юридичне значення, та визначається календарною датою або вказівкою на подію, яка має неминуче настати.
З огляду на зазначене, вказівка в договорі на те, що «договір діє до повного виконання сторонами своїх зобов’язань за цим Договором» свідчить про відсутність визначення в договорі строку його дії, оскільки вказівка на подію, яка має неминуче настати, а саме виконання зобов’язання, є терміном дії договору, що не відповідає вимогам статті 6 Закону.
Щодо нарахування та стягнення процентів від суми позики (кредиту) після спливу погодженого сторонами строку виконання зобов’язання (кредитування).
Проценти (плата за користування кредитом) можуть нараховуватися виключно в межах визначеного договором строку кредитування. Після спливу вказаного строку нарахування процентів за користування кредитом припиняється в силу приписів статей 1048, 1054 ЦКУ (що підтверджується висновками Великої палати Верховного Суду п. 48-55 постанови від 28.03.2018 № 444/9519/12).
У разі невиконання позичальником свого обов’язку щодо повернення суми кредиту та процентів за його користування у строк кредитування, кредитодавець має право на нарахування неустойки (ст. 549 ЦКУ) та індексу інфляції за весь час прострочення, а також трох процентів річних від простроченої суми, якщо інший розмір процентів не встановлений договором або законом (ст. 625 ЦКУ)
Щодо можливості поширення сфери дії Закону України «Про споживче кредитування» на кредитні договори, укладені відповідно до Закону України «Про захист прав споживачів».
Дія Закону України «Про споживче кредитування» не поширюється на кредитні договори, які мають одну з ознак, визначених частиною другою статті 3 зазначеного Закону.
Так, фінансові установи, керуючись зазначеною вище нормою Закону зазвичай укладають кредитні договори строком дії до одного місяця, загальний розмір кредиту за яким перевищує одну мінімальну заробітну плату, встановлену на день укладення кредитного договору.
Однак, зміна умов зазначеного кредитного договору, зокрема, щодо збільшення строку його дії, призведе до поширення на нього положень Закону України «Про споживче кредитування», у зв’язку із чим кредитодавець буде зобов’язаний керуватися вимогами зазначеного Закону під час подальшого виконання та у разі припинення такого договору.
Враховуючи зазначене, кредитодавцям, кредитні договори яких визначають можливість пролонгації строку дії договору, доцільно на момент укладання таких договорів дотримуватися положень Закону України «Про споживче кредитування».
Приклад:
кредитний договір укладено
на таких умовах:
строк договору з 01.01.2019 по 20.01.2019
сума кредиту 5000
% - 1,5 % в день

Підчас укладання зазначеного договору дія Закону України «Про споживче кредитування» на нього не поширювалася, враховуючи, що строк дії договору становить 20 днів.
Однак, сторони договору 20.01.2019 укладають додаткову угоду про зміну строку договору
з 01.01.2019 по 10.02.2019, у зв’язку із чим строк дії договору з 20 днів збільшився до 41 дня.

У такому випадку з 20.01.2019 на правовідносини між кредитодавцем та позичальником за відповідним договором поширюється дія Закону України «Про споживче кредитування», у зв’язку із чим кредитодавець повинен дотримуватися вимог зазначеного Закону під час подальшого виконання та у разі припиненя споживчого договору.

Всем привет. А подскажите что может значить данный ответ Нацкома? Типа нарушения есть и проверяем дальше.... Мне выжидать дальнейших решений?

Вкладення

• IMG_20190603_173120.webp
    IMG_20190603_173120.webp
    174.7 Кб · Перегляди: 30
  • Screenshot_2019-06-03-17-29-39-897_com.google.android.apps.docs.webp
    Screenshot_2019-06-03-17-29-39-897_com.google.android.apps.docs.webp
    166.5 Кб · Перегляди: 29
Всем привет. А подскажите что может значить данный ответ Нацкома? Типа нарушения есть и проверяем дальше.... Мне выжидать дальнейших решений?
Мне такой же пришел. Я считаю, что нужно ждать распоряжение, опубликованное на сайте НКФУ, а потом дальше что-то решать

Назад
Угорі