- Дописи
- 1913
- Реакції
- 3939
- Бали
- 3030
Мактум Норсафи не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
В цілому згоден, але...Якщо вони не будуть погрожувати,то ніхто не платитиме...
По-перше, деяка частина людей, що від самого початку були налаштовані розрахуватись, навіть з урахуванням протермінувань (підвищені відсотки, пені, штрафи), відмовляються платити принципово саме після морального терору. Хоча раніше були так само принципово згодні на х2-3 від суми, тому що розуміли умови і погоджувались на них. Серед моїх знайомих, хто має кредитні зобов'язання, таких більшість.
По-друге, в чому проблема для кредитних установ максимально підвести свою діяльність під правове поле і більше не мати необхідності в таких методах? Якщо ти можеш довести факт оформлення договору і видачі коштів - виграєш суд і надалі в твоїх інтересах працює виконавча служба... І не потрібно ніяких знущань над клієнтами і своїми співробітниками. А якщо кредитори досі допускають правові прогалини, через які мають проблеми зі стягненням в рамках закону, тоді хто їм радник? Впевнений, що будь-яка солідна компанія, а тим більше фінансова, дуже добре прораховує співвідношення ризиків і вигоди від усіх можливих варіантів роботи, має хороші бізнес-моделі і проводить детальну аналітику ефективності. Тобто якщо кредитні організації, що вже десятки років на ринку, досі не врегулювали свої вразливі сторони, то це означає лише одне - їм так вигідніше. Можливо, є нюанси з оподаткуванням, можливо, з будь-чим іншим, але очевидно одне - коли щось не влаштовує, це змінюється і дуже швидко. А коли не змінюється, то є явний чи прихований інтерес і в цілому все влаштовує.
Оффтоп
Пам'ятаю, мав випадкову зустріч і розмову з головою правління ЖБК (чи ОСББ, точно не знаю). Вона почала жалітися, що у значної частини мешканців будинку є борги, а у мене чи не найбільші, відтак дуже важко вести господарську діяльність і взагалі наразі ОСББ на межі збитковості. Я трохи подумав... Не став зауважувати щодо наявності недешевого авто і житла у самої голови правління (бо не можу аргументовано пов'язати це з її проф.діяльністю), ні навіть щодо можливості судового врегулювання (бо розумію, що рішення - не значить виконання), а задав просте питання - чому в такому разі ви досі не відмовились від своєї посади і продовжуєте вести справу, що приносить одні турботи і збитки? Аргументованої відповіді я не отримав... Чим ще раз впевнився в правдивості вищенаведених міркувань.
Кстати, в большинстве случаев агрессия действительно есть проявлением страха. Ибо уравновешенный человек, который в определённой ситуации не усматривает какой-либо угрозы, просто не найдёт поводов для агрессивного поведения. А если ситуация хоть и безопасна, но доставляет дискомфорт, то найдёт массу других способов решения, не прибегая к столь энергозатратным и рискованным, как прямое проявление агрессии.И мат проскакивает из за страха...
Хотя конечно мат сам по себе - не показатель агрессии. Может быть и попыткой показать превосходство, и просто манерой общения, да чем угодно)
Верно, в подавляющем большинстве, как пишу выше) хотя мат в отношении звонилок - скорее потеха над потешными, сам под настроение могу себе позволить)Да.
Защитная реакция.
Останнє редагування: