Ага... и что мы, значит, имеем. Хорошо суд задовольнив, вопросов нет. Ну, я так понимаю, что суд руководствовался Законом, а ответчик не явился потому, что просто не пошел за повесткой, которую ему действительно прислали. И что мы имеем?! Вот понравилось именно то, что требовал КЛТ КРЕДИТ сумму в размере
39501 грн при сумме займа
3500 грн, то есть всего-то в
10 раз больше, чем тело кредита. Если бы ответчик все-таки явился, я думаю, что сумма еще меньше была, чем та, которую удовлетворил суд.
"Станом на день звернення до суду відповідач свої зобовязання за договором позики не виконала, а тому виникла заборгованість в розмірі 39501,00 грн., яка складається із заборгованості за кредитом 3500,00 грн., заборгованості по процентам за користування кредитом 1701,00 грн., заборгованості за пенею 34125,00 грн., штрафу 175,00 грн
Розмір заборгованості підтверджено змістом розрахунку, приєднаного до матеріалів справи (а.с. 9).
Згідно ст. 551 ЦК України розмір неустойки може бути зменшений за рішенням суду, якщо він значно перевищує розмір збитків. Враховуючи значний розмір пені, який суттєво перевищує розмір збитків, суд вважає за можливе зменшити його розмір до 4 000,00 грн.
За таких обставин, з відповідача підлягає стягненню заборгованість за кредитним договором у розмірі 9376,00 грн., яка складається із заборгованості за кредитом 3500,00 грн., заборгованості по процентам за користування кредитом 1701,00 грн., заборгованості за пенею 4000,00 грн., штрафу 175,00 грн.
На підставі ч. 2ст. 141 ЦПК України з відповідача підлягають стягненню на користь позивача судові витрати пропорційно до розміру задоволених вимог, а саме судовий збір в сумі 379,84 грн.
И в итоге получается, что в суде 30000 грн списали.
Что страшного, если подают в суд?