Как МФО выбирают на кого подать в суд?

в 2010му році проходив переддипломне стажування в Авалі, в юридичному відділі.
юрист крім невеликої ставки мав "бонус" фіксований, на той момент - 200 грн, за кожну виграну справу.
спілкувався з дівчиною, років 25-ти, вона їх клепала як пиріжки, кидала заяву про розгляд без неї і до побачення.
судові збори оплачує інший відділ, її задача була зробити як найбільше позовів, щоб частину задовольнили і у неї була норм ЗП.
Десь так я собі це і уявляв.
тому я після отримання диплому, не зважаючи на запрошення йти до них працювати - пішов в інший напрямок... ))
Мабуть розумне рішення))

Десь так я собі це і уявляв.

Мабуть розумне рішення))
ну, далеко я не пішов. зараз робота час від часу пов'язана з викупом боргів та їх стягненням (по юрикам).
в банкрутствах це доволі цікава "тема". хоча і довга. буває з моменту викупу кредиту до отримання коштів проходить від 3 до 5 років... і весь цей час потрібно питання фінансувати зі свого гаманця.
але заходитись з фізиками...
десь в 2018-2019 році я зайшов з одними людьми, які викупили право вимоги на магазин (перероблена квартира 1 поверху).
моя задача була супроводжувати нового власника (на кого викупили і хто законно на себе переоформив це майно).
наче все просто... іпотека, лист боржнику, боржник ігнор (він вважав що якщо він дав 500 $ за те, щоб оригінал договору іпотеки в банку "миші з'їли", то це не дасть можливості банку стягнути нічого.
взагалом. жила собі людина, жила, поживала. в 2008 році взяла гроші (більше 100 тис), купила на них квартиру на 1 поверху і зробила з неї магазин. платила аж 5 місяців, курс скаче з 5 до 8 і людина перестає платити.
людина морозиться. листи отримує, відповіді не дає. магазин торгує. 3-4 рази на рік людина їздить до Єгипту, Турції на відпочинок.
і тут банк стомившись продає з торгів цю іпотеку.
новий власник попереджає, що хоче грошей. просить погасити. його посилають.
всі документи направлені, магазин переоформляється на нового власника. направляється повідомлення що такого то числа буде новий власник і буде складено акт наявних речей та виселення...
і тут на цій стадії мене попросили побути присутнім. мінюст якраз тоді півтора роки не проводив іспитів на АК, тому сидів без роботи взагалом, "на чемоданах", взявся.
стільки матів, прокльонів і т.д. я в житті не чув. почув купу казок, що "син інвалід, син ледве ледве виживає, забираєте останнє майно" (3к квартиру і Mercedes GLS 2015 р.в. мабуть аїсти принесли йому) в тому числі познайомився з місцевими "спортсменами в наколках" які приїхали розбиратись.
ментів викликали одразу, ще на початку цього скандалу...
магазин виселили, вже за участі переговорів між "спортсменами", між собою самі розібрались.
300$ в кармані за 1 такий вихід наче норм, але морально дуже важко...
страшно уявити що робиться при виселенні реально з житла іпотечного і що там із психікою у приватних виконавців...

Є і таке)

Ось Вам смішно, а я тоді був нереально здивований)))
Так приводили аргументи, розписували, як це все виглядає. Деякі писали, що зайшли на форум гостем і одразу почалися дзвінки з погрозами🤣
Є люди які у тому копатися люблять, шукати схемки навіть у тому, як ти розпакував майонез.

ну, далеко я не пішов. зараз робота час від часу пов'язана з викупом боргів та їх стягненням (по юрикам).
в банкрутствах це доволі цікава "тема". хоча і довга. буває з моменту викупу кредиту до отримання коштів проходить від 3 до 5 років... і весь цей час потрібно питання фінансувати зі свого гаманця.
але заходитись з фізиками...
десь в 2018-2019 році я зайшов з одними людьми, які викупили право вимоги на магазин (перероблена квартира 1 поверху).
моя задача була супроводжувати нового власника (на кого викупили і хто законно на себе переоформив це майно).
наче все просто... іпотека, лист боржнику, боржник ігнор (він вважав що якщо він дав 500 $ за те, щоб оригінал договору іпотеки в банку "миші з'їли", то це не дасть можливості банку стягнути нічого.
взагалом. жила собі людина, жила, поживала. в 2008 році взяла гроші (більше 100 тис), купила на них квартиру на 1 поверху і зробила з неї магазин. платила аж 5 місяців, курс скаче з 5 до 8 і людина перестає платити.
людина морозиться. листи отримує, відповіді не дає. магазин торгує. 3-4 рази на рік людина їздить до Єгипту, Турції на відпочинок.
і тут банк стомившись продає з торгів цю іпотеку.
новий власник попереджає, що хоче грошей. просить погасити. його посилають.
всі документи направлені, магазин переоформляється на нового власника. направляється повідомлення що такого то числа буде новий власник і буде складено акт наявних речей та виселення...
і тут на цій стадії мене попросили побути присутнім. мінюст якраз тоді півтора роки не проводив іспитів на АК, тому сидів без роботи взагалом, "на чемоданах", взявся.
стільки матів, прокльонів і т.д. я в житті не чув. почув купу казок, що "син інвалід, син ледве ледве виживає, забираєте останнє майно" (3к квартиру і Mercedes GLS 2015 р.в. мабуть аїсти принесли йому) в тому числі познайомився з місцевими "спортсменами в наколках" які приїхали розбиратись.
ментів викликали одразу, ще на початку цього скандалу...
магазин виселили, вже за участі переговорів між "спортсменами", між собою самі розібрались.
300$ в кармані за 1 такий вихід наче норм, але морально дуже важко...
страшно уявити що робиться при виселенні реально з житла іпотечного і що там із психікою у приватних виконавців...
Людина, коли кожного дня цим займається, стає більш чорствішою.
Та і хай собі займаються. Меньше будуть руки куди не потрібно сувати
Цих не перевиховати

Дивно, що не кажуть, що подають на тих, хто зареєстрований на форумі. Бо десь у 2019 шоці така легенда була))). В Телеграм каналі МАД таке обговорювали)))
Все я поняла, почему на меня не подали в суд. Так я отсутствовала три года на форуме)) Блин, это теперь ждать суда, раз вернулась)) Ну ладно, раз такое дело))

Все я поняла, почему на меня не подали в суд. Так я отсутствовала три года на форуме)) Блин, это теперь ждать суда, раз вернулась)) Ну ладно, раз такое дело))
Ага. По почерку вычислят.
Просто более дебильного придумать не могли эти 🤡🤡🤡

Я такого не говорил, я сказал лишь, что начали отслеживать)
Видно им висяки надоели и тестируют такую модель поведения.
Это только последние пару месяцев началось. Через еще пару может вернутся к предыдущей тактики подавать на всех подряд.
Ну да) по идеи на всех могут подать) просто те кто оф работают в большей зоне риска(

а если просрочка с 19-го года тоже подают?
виграють чи ні - це вже інше. але нерви потріплють. плюс врахуйте, що з початку 20 року був мораторій на терміни позовної давності через Ковід.

Назад
Угорі