Фінансова грамотність.

• Автор теми Автор теми Zloj rock
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 921
  • Перегляди Перегляди 38K

Чи вважаєте ви себе фінансово грамотним?

• Так

• Ні

• А що це?

Результати будуть показані лише після голосування.
Прогорів було, заліз у ф'ючерси. Зараз там пусто, з осені планую заходити на стейкінг usdt і чекати просадку.

Місяць був дуже динамічним в плані фінансів, не вів знову статистику, нажаль, це обов'язково виправлю.
Закрив борги: 160$-Льоша, 10к-Оля, 17к-брат, наче все.
Позичив 10к старому другу (зараз він зник, контакт обірвався) і 10к напарнику.
В наявності: 31761-на кредитці (тобто закрита і 261 своїх, ще знімуться % за користування у вересні).
31550-на зарплатній карті.
6526-на дебетовій карті.

По зобов'язанням:
19300-Дінеро в прострочці, чекатиму тіло.
6000-Кредиткаса, передано з Дельта-м в Кредитекспрес, за 9000 готовий закрити, ну поки глухо.
Не очікував що цього місяця так все добре буде, разова акція.
Візьмуся знову за детальний баланс і вестиму скурпульозний облік. Дохід скоріше за все зафіксується на рівні ~46к
О, вы живы. Отлично. Продолжайте учить форумчан финансовой грамотности. Кто - то же должен это делать.)

А так цікаво буде з Вами у кінці літа поспілкуватись. Семе у сенсі закриття боргових зобов'язань.
Скоро кінець літа, у мене є ресурс закрити повністю всі борги, та ще будуть переговори, можливо багато місяців.
В подальшому буде найцікавіше-інвестиції і побудова капіталу. Планується ~40к з доходу ~46к щомісяця вкладати в різні напрямки.
Доречі може хто знає цікаві варіанти інвестицій для мого бюджет. Відкритий для нових ідей

Останнє редагування:
Прогорів було, заліз у ф'ючерси. Зараз там пусто, з осені планую заходити на стейкінг usdt і чекати просадку.

Місяць був дуже динамічним в плані фінансів, не вів знову статистику, нажаль, це обов'язково виправлю.
Закрив борги: 160$-Льоша, 10к-Оля, 17к-брат, наче все.
Позичив 10к старому другу (зараз він зник, контакт обірвався) і 10к напарнику.
В наявності: 31761-на кредитці (тобто закрита і 261 своїх, ще знімуться % за користування у вересні).
31550-на зарплатній карті.
6526-на дебетовій карті.

По зобов'язанням:
19300-Дінеро в прострочці, чекатиму тіло.
6000-Кредиткаса, передано з Дельта-м в Кредитекспрес, за 9000 готовий закрити, ну поки глухо.
Не очікував що цього місяця так все добре буде, разова акція.
Візьмуся знову за детальний баланс і вестиму скурпульозний облік. Дохід скоріше за все зафіксується на рівні ~46к
Принял, можно еще как вариант BNB стэйкинг рассмотреть, волатильный конечно, но интересно(лудоман говорит).

Принял, можно еще как вариант BNB стэйкинг рассмотреть, волатильный конечно, но интересно(лудоман говорит).
Подивився, usdt зараз дуже низький %, BNB цікавіше, але з такою волатильністю по нинішнім цінам не хочу. Чекатиму корекцію.

30250 годину тому відправив на роботу. Піврічний вклад з капіталізацією. 17% очікувана прибутковість, досить високий ризик, як і планував.
Доречі це перша інвестиція в житті. Відзначу цей момент придбанням срібної монети.

Подивився, usdt зараз дуже низький %, BNB цікавіше, але з такою волатильністю по нинішнім цінам не хочу. Чекатиму корекцію.

30250 годину тому відправив на роботу. Піврічний вклад з капіталізацією. 17% очікувана прибутковість, досить високий ризик, як і планував.
Доречі це перша інвестиція в житті. Відзначу цей момент придбанням срібної монети.
Если не секрет, это что-то типа ломбарда? 34% годовых звучит заманчиво.

Если не секрет, это что-то типа ломбарда? 34% годовых звучит заманчиво.
Так. Це досить ризиковано, тому найперше в списку, щоб раніше вийти.
Ще один депозит туди зроблю через місяць на 12 чи 24 місяці з помісячною виплатою і буду шукати інші проекти.

Так. Це досить ризиковано, тому найперше в списку, щоб раніше вийти.
Ще один депозит туди зроблю через місяць на 12 чи 24 місяці з помісячною виплатою і буду шукати інші проекти.
Они в белую же работают? А то у нас в Запорожье был случай с "Демос", у них ломбард/обменник и ювелирка была, их прикрыли(из-за лицензии) и все депозиты соответственно сгорели.

Они в белую же работают? А то у нас в Запорожье был случай с "Демос", у них ломбард/обменник и ювелирка была, их прикрыли(из-за лицензии) и все депозиты соответственно сгорели.
В білу, нещодавно саме перевірку нацбанку пройшли.

Я так понимаю, это депозиты для работников только с такими условиями?
Ні, я б там не працював. Не хочу рекламувати, так як високі ризики, але якщо дуже цікаво пиши в приват, скину посилання.
Знявши кошти з дебетової карти придбав 200$. Просто як нз, сподіваюся багато років пролежать без діла.

Останнє редагування:
Всегда мучает вопрос если ты такой умный чего такой бедный :crazy: Он риторический если что.
Спасибо за темку посмотрим видосики.

Шкода що поспішив влізти в інвестиції, перший блин комом, добряче встряг на кошти. Спустошив кредитку і новий борг. За місяць певне не зароблю стільки :sad:

Zloj rock, Друже, с инвестициями заводится имеет смысл, когда ты хороший аналитик... а наобум... полная шляпа выйдет
это часть финансовой неграмотности..(

Шкода що поспішив влізти в інвестиції, перший блин комом, добряче встряг на кошти. Спустошив кредитку і новий борг. За місяць певне не зароблю стільки :sad:
советую попробовать еще!судьба однозначно даст вам шанс отбиться.!

Трохи неправильно висловився: проблема що поспішив інвестувати вільні кошти не лишивши фінансової подушки і отримавши несподівані витрати, замість того щоб взяти ті кошти (які тепер заморожені на пів року)-поліз в нові позики.
советую попробовать еще!судьба однозначно даст вам шанс отбиться.!
Потішно)

Трохи неправильно висловився: проблема що поспішив інвестувати вільні кошти не лишивши фінансової подушки і отримавши несподівані витрати, замість того щоб взяти ті кошти (які тепер заморожені на пів року)-поліз в нові позики.

Потішно)
Ну это закон подлости, у меня тоже подвеска в момент пошла по пи**де, благо ждать зп дней 10)

Инвестиции с кредитки?
Вы о чем вообще
Тем более как я понимаю высоко-рисковые, это не в рабочий бизнес денег взять.
Учит учит и все равно :crazy:

Инвестиции с кредитки?
Вы о чем вообще
Тем более как я понимаю высоко-рисковые, это не в рабочий бизнес денег взять.
Учит учит и все равно :crazy:
Ну хз що тут не зрозумілого, спробую втретє. Інвестиція з вільних коштів була і дохідність там менша ніж % на кредитці. Помилку зробив в тому, що краще було б їх залишити на подушці безпеки, бо не пройшло тижня, як стався форс-мажор в житті і довелося розкупорювати кредитку.
Сьогодні вчергове підтвердилася на власному досвіді необхідність подушки безпеки чи високоліквідних активів:
Колишня дружина доброго друга розбилася і матиме довгу реабілітацію. На ньому тепер троє дітей до 10років і шалені витрати на лікування. А мені взагалі нічим допомогти (

Останнє редагування:
Скоро кінець літа, у мене є ресурс закрити повністю всі борги, та ще будуть переговори, можливо багато місяців.
В подальшому буде найцікавіше-інвестиції і побудова капіталу. Планується ~40к з доходу ~46к щомісяця вкладати в різні напрямки.
Доречі може хто знає цікаві варіанти інвестицій для мого бюджет. Відкритий для нових ідей
О! як я доречно тебе знайшла. Ну що ж! не думаю, що ти досяг чогось конкретного, але! побажаю вдалих переговорів про закриття боргів і не багато місяців.

Всім привіт. Дуже багато роботи, навіть забувся про вчорашній допис.
Підіб'ю лише підсумки. Зарплата була 41466 грн і 10000-повернув борг товариш.
Зараз
Пасиви: кредитка-773
ККаса-6000 тіло
Дінеро-19300 тіло
Активи: На карті +1381
Готівка +550
Борг +10000
Інвестиція#1+30251
Роздумую щодо придбання асіка, ну це треба чекати просадку курсу і відповідно цін на них.

Назад
Угорі