ДВС не знімає арешти після сплати ВП

• Автор теми Автор теми 7ен7ш
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 20
  • Перегляди Перегляди 264

7ен7ш

Форумчанин
Дописи
106
Реакції
35
Бали
2625
7ен7ш не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Потрібна порада. Оплатила ВП і державний виконавець його завершила. Зробила постанову про закінчення провадження, припинила дію видаткового рахунку і прибрала з реєстру боржників. І ВСЕ!!! Залишились арешти на рахунках в банках (по 4-6 шт), арешт на майно, постанова про відрахування з доходів. На моє питання, чому не зняла арешти та інші обмеження, виконавиця сказала - бо в АСВП за мною числиться ще одне старе ВП (завершене, повернуте стягувачу, є арешт коштів, виконавець не діє).

Обидва провадження знаходяться в одному відділі ДВС, але вони не об'єднані в зведене ВП (ніде немає такої постанови). На момент відкриття оплаченого ВП (2022 р), те старе вже було завершене (2021 р). Тобто це два окремих провадження.

Я написала виконавиці, що вона ніякого відношення до того ВП не має і повинна діяти виключно в межах своєї справи. І згідно ст. 40 Закону України “Про виконавче провадження”, при закритті ВП вона зобов'язана відмінити всі свої арешти і інші обмеження, які сама і робила в рамках свого провадження. А наявність інших проваджень не є підставою цього не робити.

Написала, що вона порушує закон і перевищує свої повноваження, і хочу щоб вона пояснила, чому не зняла арешт з посиланням на якийсь документ (закон, інструкція, наказ). Виконавиця сказала, щоб я подала заяву на зняття арешту і тільки тоді вона дасть мені офіційну відповідь.

Я то заяву напишу, але цікаво, у кого ще було щось схоже? Наскільки законні мої вимоги і наскільки правомірні дії державного виконавця.

І ще питання, заяву про зняття арештів писати на ім'я цієї виконавиці чи зразу на ім'я начальника відділу ДВС?

Это только решать с прошлым исполнительным. Технически новый исполнитель не имеет никакого отношения к вашим прошлым исполнительным производствам, если висит еще одно, аресты остаются, даже если по этому исполнительному производству вынесены все необходимые постановы. Обьединять он ничего не мог в вашем случае, никакие производства, прошлое ип не в его компетенции. Надо искать концы по прошлому исполнительному через начальника двс в вашем случае. По поводу снятия арестов, если долг не оплачен, насколько знаю, снять аресты с имущества не могут и все равно вы не сможете его продать. Только через полное исполнение. Но так как исполнительный лист возвращен и исполнительное фактически не открыто, надо решать через ту организацию, которой вы должны, как я понимаю. Я бы взяла консультацию у юриста в данном случае, если обращение в двс не поможет, чтобы не делать лишних и бесполезных телодвижений

Я знаю, що арешт по старому вп залишиться. Я хочу щоб виконавець зняла всі обмеження по сплаченому вп, яке і вела.

Я знаю, що арешт по старому вп залишиться. Я хочу щоб виконавець зняла всі обмеження по сплаченому вп, яке і вела.
Доброго дня продемонструйте (якщо забажаєте) "ухвалювальну/постановлюючу" частину Постанови про закінчення ВП. Ось на фото приклад.

Вкладення

• пост. про зак. ВП.webp
    пост. про зак. ВП.webp
    77.4 Кб · Перегляди: 13
Если постановы вынесены то все снято. Кстати, сколько времени прошло? У меня около недели занял процесс весь от снятия последнего платежа.

Останнє редагування:
Доброго дня продемонструйте (якщо забажаєте) "ухвалювальну/постановлюючу" частину Постанови про закінчення ВП. Ось на фото приклад.
Ось така ухвалювальна частина в загальній постанові про припинення провадження:
скрин постанови.webp

Ще була постанова про припинення діїї видаткового рахунку:

скрин асвп.webp

Оце і все що вона зробила.

Если постановы вынесены то все снято. Кстати, сколько времени прошло? У меня около недели занял процесс весь от снятия последнего платежа.
Нічого не знято. Загальна постанова по факту пуста. Просто закінчити ВП і все. Нічого про арешти та інші обмеження. По сроках: заплатила 2 серпня, закінчила 11 серпня. І то після того, як я двічі нагадала, що борг виплачено і треба закрити ВП.

скрин постанови.webp

скрин асвп.webp

Це порушення ЗУ "Про ВП". Виконавець або слабенько розуміється на нормах законодавства/бачить їх в своїй інтерпретації, або ж можливо якісь особисті мотиви. 1.Зверніться до неї письмово з мотивованою відповідною заявою; 2. Отримайте відмову/пояснення;3. Оскаржте відмову,шляхом подачі скарги до безп. керівника, або одразу до суду ( це буде найкращий вихід, як на мене). ВП було ж відкрите виконавцем на підставі рішення суду ?

Це порушення ЗУ "Про ВП". Виконавець або слабенько розуміється на нормах законодавства/бачить їх в своїй інтерпретації, або ж можливо якісь особисті мотиви. 1.Зверніться до неї письмово з мотивованою відповідною заявою; 2. Отримайте відмову/пояснення;3. Оскаржте відмову,шляхом подачі скарги до безп. керівника, або одразу до суду ( це буде найкращий вихід, як на мене). ВП було ж відкрите виконавцем на підставі рішення суду ?
Я їй так і написала, що незняття арештів - це пряме порушення закону. Закараз пишу заяву, але відправлю її мабуть зразу на ім'я начальника відділу.
P.S. ВП відкрито на підставі рішення суду.

Я їй так і написала, що незняття арештів - це пряме порушення закону. Закараз пишу заяву, але відправлю її мабуть зразу на ім'я начальника відділу.
Ви отримали відмову від виконавця? Якщо НІ... то що Ви збираєтеся оскаржувати?

P.S. ВП відкрито на підставі рішення суду.
І сильно на чудо-начальника відділу не сподівайтеся... там, як казав мій начальник- "оба цвай"...

Ви отримали відмову від виконавця? Якщо НІ... то що Ви збираєтеся оскаржувати?
Ми переписувались неофіційно. І я написала в першому пості:
Написала, що вона порушує закон і перевищує свої повноваження, і хочу щоб вона пояснила, чому не зняла арешт з посиланням на якийсь документ (закон, інструкція, наказ). Виконавиця сказала, щоб я подала заяву на зняття арешту і тільки тоді вона дасть мені офіційну відповідь.
Написати заяву на зняття арештів - це її ініціатива. Правда обіцяла мені тільки "відповідь", а не зняття обмежень.Тепер просто не знаю, писати заяву їй чи зразу начальнику?

Скаргу в порядку ст. 447 ЦПКУ до суду, що постановив рішення і паралельно скаргу в Мін'юст.
Дякую за пораду. Я зараз напишу їй заяву на зняття арештів та інших обмежень. Подивлюсь, що вона відповість/зробить. А потім мабуть вже буду звертатись до суду і в Мін'юст.

Дякую за пораду. Я зараз напишу їй заяву на зняття арештів та інших обмежень. Подивлюсь, що вона відповість/зробить. А потім мабуть вже буду звертатись до суду і в Мін'юст.
Прогинатись перед сумбурною виконавицею - це зайве, забагато честі для неї. Подавайте відразу скарги в Мін'юст і в суд. До речі, порушення з боку виконавиці триваюче, 10-денний строк звернення до суду зі скаргою тут не діє. Це відповідає правовим висновкам, викладеним у постанові Верховного суду України від 25.03.2020 р. по справі № 175/3995/17 в провадженні № 61-36762св18:

"Триваюче правопорушення розуміється як проступок, пов'язаний з тривалим та безперервним невиконанням суб'єктом обов'язків, передбачених законом. Тобто, триваючі правопорушення характеризуються тим, що особа, яка допустила бездіяльність, перебуває надалі у стані безперервного продовження бездіяльності та, відповідно, порушення закону. Триваюче правопорушення припиняється лише у випадку: усунення стану, за якого об'єктивно існує певний обов'язок у суб'єкта, що вчиняє правопорушення; виконанням обов'язку відповідним суб'єктом.

Таким чином, бездіяльність виконавця, посадових осіб органів ДВС є триваючим правопорушенням, у зв'язку з чим початок перебігу строку на її оскарження автоматично відкладається."

Прогинатись перед сумбурною виконавицею - це зайве, забагато честі для неї. Подавайте відразу скарги в Мін'юст і в суд. До речі, порушення з боку виконавиці триваюче, 10-денний строк звернення до суду зі скаргою тут не діє. Це відповідає правовим висновкам, викладеним у постанові Верховного суду України від 25.03.2020 р. по справі № 175/3995/17 в провадженні № 61-36762св18:

"Триваюче правопорушення розуміється як проступок, пов'язаний з тривалим та безперервним невиконанням суб'єктом обов'язків, передбачених законом. Тобто, триваючі правопорушення характеризуються тим, що особа, яка допустила бездіяльність, перебуває надалі у стані безперервного продовження бездіяльності та, відповідно, порушення закону. Триваюче правопорушення припиняється лише у випадку: усунення стану, за якого об'єктивно існує певний обов'язок у суб'єкта, що вчиняє правопорушення; виконанням обов'язку відповідним суб'єктом.

Таким чином, бездіяльність виконавця, посадових осіб органів ДВС є триваючим правопорушенням, у зв'язку з чим початок перебігу строку на її оскарження автоматично відкладається."
Справа не в прогинатись перед виконавицею, а в тому, що я хочу швидше закінчити всю цю історію з боргами. Виконавець там і справді чудаковата, стільки арештів і запитів не робив ні один із трьох виконавців, які в мене були. Іноді таке враження було, наче вона мене ненавиділа заочно :) (ми не знайомі і я її ніколи не бачила). Вона навіть будучи у своїй відпусці писала мені, відстежувала платежі і робила запити про наявність грошей на рахунках. А коли я все виплатила, викинула отакий "фінт" із закриттям провадження.

Не знати закони вона не може, бо являється СТАРШИМ державним виконавцем. Не знаю що це за посада, але мабуть не новенька в відділі. І ВП моє вела майже 4 роки.

На рахунок суду - це завжди довго, а также дуже затратно по грошам і силам. Тим паче маю діло з ДВС. Якщо не відреагує на мою заяву, то буду подавати до суду. В мене просто не буде вибору - арешти то зняти якось треба. Тим більше ви кажете, що сроку давности її бездіяльності немає. Значить, успію в суд. Напишу спочатку заяву, якщо нічого не виправить - подам в суд.

Напишу спочатку заяву, якщо нічого не виправить - подам в суд.
Повторна заява сумбурній виконавиці тільки час відбере. Якщо заяву написати від руки і не обґрунтувати нормами права, то 99,9%, що буде відписка. В мене в абсолютній більшості випадків виконавці були адекватні. А буйних я "транквілізував" через суд. Поки що 100% успішно. Недавно подав скаргу на агресивного держвиконавця в порядку ст. 447 і як того вимагає ЦПКУ, направив йому копію скарги. На другий день після того, як він отримав копію скарги, двонить мені: все, забирай відповідь на (раніше подану) заяву, я зменшив борг в порядку зарахування зустрічних вимог. Забрав відповідь, скаргу відкликав.

скрин постанови.webp

скрин асвп.webp

Нічого не знято. Загальна постанова по факту пуста. Просто закінчити ВП і все. Нічого про арешти та інші обмеження. По сроках: заплатила 2 серпня, закінчила 11 серпня. І то після того, як я двічі нагадала, що борг виплачено і треба закрити ВП.
Ну она сделала все, что могла. Какие документы вы там ожидали увидеть? К другому исполнительному она не имеет отношения.

Ну она сделала все, что могла. Какие документы вы там ожидали увидеть? К другому исполнительному она не имеет отношения.
Так вона по своєму ВП не зняла арешти, як я зрозумів.

Ой ли ? Я там выше прикреплял, как должно выглядеть это постановление.

Назад
Угорі