Допоможіть розібратись, чи є дії виконавця законними?

• Автор теми Автор теми Annianka
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 7
  • Перегляди Перегляди 972

Annianka

Читач
Дописи
8
Реакції
1
Бали
3
Annianka не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Доброго дня,доплможіть будь ласка розібратись.У мене така ситуація.
6 років тому мала картку,після скорочення з роботи перестала платити.Був суд у 2015 році,виконавчим листом мала стягуватись заборгованість,але так і цього не було.Так я я не отримувала взагалі ніяких доходів і не маю майна.
Більше ніяких судів,повідомлень,листів не було.Тихо.
Вчора отримала лист про відкриття виконавчого провадження по цій справі.
Минуло 5 років...Провадження теж цікаве,було кинуто просто в поштову скриньку,хоч по закону має бути відправлене рекомендованим листом,саме провадження просто підписане виконавцем,печатки немає?
На конверті стоїть штамп виконавчої служби.
У провадженні просять подати декларацію про доходи.та сплатити судовий збір.
Я взагалі не отримую ніяких доходів,майна немає,підприємницьку діяльність не веду.так як не працюю,знаходжуся вдома,так як маю дитину з орфанним з захворюванням.
Допоможіть розібратись, чи є дії виконавця законними?Та як правильно вчинити.
Дякую усім хто відгукнеться.

6 років тому мала картку,після скорочення з роботи перестала платити.Був суд у 2015 році,виконавчим листом мала стягуватись заборгованість,але так і цього не було.Так я я не отримувала взагалі ніяких доходів і не маю майна.
Минуло 5 років...Провадження теж цікаве,було кинуто просто в поштову скриньку,хоч по закону має бути відправлене рекомендованим листом,саме провадження просто підписане виконавцем,печатки немає?
Я взагалі не отримую ніяких доходів,майна немає,підприємницьку діяльність не веду.так як не працюю,знаходжуся вдома,так як маю дитину з орфанним з захворюванням.
В течении этих 5 лет по вам не открывалось ип? По этому документу?

Annianka, відповідно до ст.12 ЗУ "Про виконавче провадження":

"1. Виконавчі документи можуть бути пред'явлені до примусового виконання протягом трьох років, крім посвідчень комісій по трудових спорах та виконавчих документів, за якими стягувачем є держава або державний орган, які можуть бути пред'явлені до примусового виконання протягом трьох місяців.

2. Строки, зазначені в частині першій цієї статті, встановлюються для виконання рішення з наступного дня після набрання ним законної сили чи закінчення строку, встановленого в разі відстрочки чи розстрочки виконання рішення, а якщо рішення підлягає негайному виконанню - з наступного дня після його прийняття.

3. Виконавчий документ про стягнення періодичних платежів у справах про стягнення аліментів, відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок каліцтва чи іншого ушкодження здоров'я, втрати годувальника тощо може бути пред'явлено до виконання протягом усього періоду, на який присуджені платежі.

4. Строки пред'явлення виконавчого документа до виконання перериваються у разі:

1) пред'явлення виконавчого документа до виконання;

2) надання судом, який розглядав справу як суд першої інстанції, відстрочки або розстрочки виконання рішення.

(пункт 2 частини четвертої статті 12 у редакції
Закону України від 03.10.2017 р. N 2147-VIII)

5. У разі повернення виконавчого документа стягувачу у зв'язку з неможливістю в повному обсязі або частково виконати рішення строк пред'явлення такого документа до виконання після переривання встановлюється з дня його повернення, а в разі повернення виконавчого документа у зв'язку із встановленою законом забороною щодо звернення стягнення на майно чи кошти боржника, а також проведення інших виконавчих дій стосовно боржника - з дня закінчення строку дії відповідної заборони.

(через 30 днів із дня опублікування Державною судовою адміністрацією України повідомлення про початок функціонування Єдиного державного реєстру виконавчих документів у газеті "Голос України" частину п'яту статті 12 буде викладено у новій редакції, передбаченій підпунктом "б" підпункту 7 пункту 24 § 1 розділу 4 Закону України від 03.10.2017 р. N 2147-VIII)

6. Стягувач, який пропустив строк пред'явлення виконавчого документа до виконання, має право звернутися із заявою про поновлення такого строку до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції.

(частина шоста статті 12 у редакції
Закону України від 03.10.2017 р. N 2147-VIII)"

Якщо ж ми говоримо про рішення суду в 2015 році, то згідно із відповідною редакцією ст.22 ЗУ "Про виконавче провадження":

"1. Виконавчі документи можуть бути пред'явлені до виконання в такі строки:

1) посвідчення комісій по трудових спорах, постанови судів у справах про адміністративні правопорушення та постанови органів (посадових осіб), уповноважених розглядати справи про адміністративні правопорушення, - протягом трьох місяців;

2) інші виконавчі документи - протягом року, якщо інше не передбачено законом.

2. Строки, зазначені у частині першій цієї статті, встановлюються для:

1) виконання судових рішень - з наступного дня після набрання рішенням законної сили чи закінчення строку, встановленого у разі відстрочки чи розстрочки виконання рішення, а в разі якщо судове рішення підлягає негайному виконанню, - з наступного дня після його постановлення;

2) виконання рішень комісій по трудових спорах - з дня видачі посвідчення на примусове виконання рішення;

3) інших виконавчих документів з наступного дня після набрання ними юридичної сили, якщо інше не передбачено законом.

3. Рішення про стягнення періодичних платежів (у справах про стягнення аліментів, про відшкодування шкоди, заподіяної каліцтвом чи іншим ушкодженням здоров'я, втратою годувальника тощо) можуть бути пред'явлені для виконання протягом усього періоду, на який присуджені платежі.

4. Строки пред'явлення виконавчих документів до виконання встановлюються для кожного платежу окремо."

Останнє редагування:
А не было на вас чп открытого, если не закрыли то налоговая могла за пару лет насчитать, там в бумагах нужно найти как открыть суть дела и в инете прочитать подробнее..
А

Н
А не было на вас чп открытого, если не закрыли то налоговая могла за пару лет насчитать, там в бумагах нужно найти как открыть суть дела и в инете прочитать подробнее..
А
Ні взагалі нічого,ні пп,ні доходів останні 4 роки окрім як допомоги на дитину не отримувала.
Я 26.06.20 подала до суду заяву про розірвання шлюбу,заплатила держ мило 840 грн,то думаю побачили що платили,і тому прокинулись,бо за справу 2015 року я не сплатили ні держ мило ні борг,і стягнути з мене не могли.
Підскажіть також ,якщо не вчиняти ніяких дій,не подавати оскарження ,які дії виконавця будуть далі,якщо майна і доходів взагалі немає.?

Останнє редагування:
Назад
Угорі