Домовитись з кредитором, коли вже відкрито виконавче провадження

• Автор теми Автор теми ShadowWhite
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 13
  • Перегляди Перегляди 895

ShadowWhite

Форумчанин
Дописи
22
Реакції
8
Бали
3
ShadowWhite не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Чи можна домовитись з кредитором погасити борг за меншу суму і закрити його, якщо по цьому боргу вже відкрите виконавче провадження

А який сенс? Двічи заплатити: кредитору і виконавцю?

"звернутися до виконавця з укладеною мировою угодою або заявою про відмову стягувача від примусового виконання. Своєю чергою, на виконавця покладено обов’язок передати документ до суду не пізніше триденного строку з моменту його отримання. Процесуальним наслідком затвердження судом мирової угоди слугуватиме закінчення виконавчого провадження." Таку фігню вичитав на одном з сайтів. Так от питання, чи була в когось така практика.

Нижче відповів)

Важко щось сказати... А сайт авторитетний? Бо щось воно мені не дуже віриться в таке.
Не буду рекламувати) Звичайний сайт адвокатської компанії. Тому фіг знає чи є така практика і чи це можливо взагалі.

Не буду рекламувати) Звичайний сайт адвокатської компанії. Тому фіг знає чи є така практика і чи це можливо взагалі.
Та це й не є рекламою. Це обговорення. Модно посилання не давати, просто назву. Хоча й посилання можна.

не лисого часом сайт?
Друже, чесно хз про кого ти) Я вже цей сайт хрін знайду, багато їх перелопатив. Просто накопав от таку хрінь👇

"Так, укласти мирову угоду з кредитором можливо навіть після відкриття виконавчого провадження, оскільки закон дозволяє сторонам вирішити спір мирним шляхом на стадії виконання рішення суду. Мирова угода подається в письмовій формі державному або приватному виконавцеві, який передає її для затвердження до суду, що видав виконавчий документ.
Процес укладення мирової угоди на стадії виконання:

1. Домовленість сторін: Боржник і кредитор домовляються про умови мирової угоди, роблячи взаємні поступки.
  2. Письмова форма: Угода укладається в письмовій формі.
  3. Подання виконавцеві: Мирова угода подається державному або приватному виконавцеві.
  1. Передача до суду: Виконавець протягом трьох днів передає угоду до суду, який видав виконавчий документ, для затвердження.
  2. Затвердження судом: Суд затверджує мирову угоду своєю ухвалою, якою одночасно закриває виконавче провадження.

3. Наслідки: Ухвала суду про затвердження мирової угоди стає виконавчим документом і набирає законної сили одразу після підписання.

Таким чином, мирова угода є ефективним інструментом для врегулювання відносин між сторонами на будь-якому етапі, в тому числі й під час примусового виконання судового рішення."
    Тому й питав, чи була в когось така практика. Ну типу в мене немає що стягувати, то може й кредитор, розуміючи це, піде на якісь поступки по сумі)

Назад
Угорі