Договір факторинга

• Автор теми Автор теми Каренина
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 10
  • Перегляди Перегляди 1K

Каренина

Форумчанин
Дописи
51
Реакції
24
Бали
33
Каренина не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Доброго дня. Підкажіть (цікавить номер наказу або стаття, офіційне посилання) протягом якого терміну після продажу мого кредиту та укладання договору факторингу мене повинні сповістити про це? Місяць, тиждень, пів року?

Доброго дня. Підкажіть (цікавить номер наказу або стаття, офіційне посилання) протягом якого терміну після продажу мого кредиту та укладання договору факторингу мене повинні сповістити про це? Місяць, тиждень, пів року?

Конкретно визначених строків немає. Ці відносини регулюються ст.ст. 512-519 та главою 73 Цивільного кодексу. Відповідно до ст. 516 у випадку неповідомлення про відступлення боржник може сплатити борг на користь старого кредитора і таке виконання зобов'язань вважається належним виконанням. Про це також зазначається в ст. 1082 ЦК

Якнайшвидше. Це в їхніх інтересах...

"Після укладення договору відступлення права вимоги новому кредиторові передаються всі документи, що підтверджують зобов'язання боржника, і далі йому необхідно в письмовій формі повідомити боржника про перехід до нього відповідних прав. Якщо боржник не був письмово повідомлений про заміну кредитора у зобов'язанні, новий кредитор несе ризик настання для нього небажаних наслідків, а боржник уважається таким, що належно виконав свої зобов'язання (ч. 2 ст. 518 ЦКУ)."

Стаття 518. Заперечення боржника проти вимоги нового кредитора у зобов'язанні

1. Боржник має право висувати проти вимоги нового кредитора у зобов'язанні заперечення, які він мав проти первісного кредитора на момент одержання письмового повідомлення про заміну кредитора.
2. Якщо боржник не був письмово повідомлений про заміну кредитора у зобов'язанні, він має право висунути проти вимоги нового кредитора заперечення, які він мав проти первісного кредитора на момент пред'явлення йому вимоги новим кредитором або, якщо боржник виконав свій обов'язок до пред'явлення йому вимоги новим кредитором, - на момент його виконання.

Якнайшвидше. Це в їхніх інтересах...

"Після укладення договору відступлення права вимоги новому кредиторові передаються всі документи, що підтверджують зобов'язання боржника, і далі йому необхідно в письмовій формі повідомити боржника про перехід до нього відповідних прав. Якщо боржник не був письмово повідомлений про заміну кредитора у зобов'язанні, новий кредитор несе ризик настання для нього небажаних наслідків, а боржник уважається таким, що належно виконав свої зобов'язання (ч. 2 ст. 518 ЦКУ)."

Стаття 518. Заперечення боржника проти вимоги нового кредитора у зобов'язанні

1. Боржник має право висувати проти вимоги нового кредитора у зобов'язанні заперечення, які він мав проти первісного кредитора на момент одержання письмового повідомлення про заміну кредитора.
2. Якщо боржник не був письмово повідомлений про заміну кредитора у зобов'язанні, він має право висунути проти вимоги нового кредитора заперечення, які він мав проти первісного кредитора на момент пред'явлення йому вимоги новим кредитором або, якщо боржник виконав свій обов'язок до пред'явлення йому вимоги новим кредитором, - на момент його виконання.
Я правильно понимаю,что то что они присылают смс о продаже фк не считается законным? И они в обязательном порядке должны уведомить письменно?Или как? А то мне смс пришло что меня продали,и все. Сиськи_финфорс;милоан_кредитэксперт(шо за фк,кто знает?)за 2 месяца из 15 продали пока они

Я правильно понимаю,что то что они присылают смс о продаже фк не считается законным?
Естественно НЕТ.
Телефон вобще не является официальным способом комуникции.
Откуда вы можете быть уверенным, кто вам звонит или присылает и с какой целью ?
Только официальные доки. С печатями организации и подписями ответственных сотрудников.
И они в обязательном порядке должны уведомить письменно?
Да.

Мне присылали Вердикт по долгу динеро, финфорс по долгу ( . )( . ), и талион по манивео.

Я правильно понимаю,что то что они присылают смс о продаже фк не считается законным? И они в обязательном порядке должны уведомить письменно?Или как? А то мне смс пришло что меня продали,и все. Сиськи_финфорс;милоан_кредитэксперт(шо за фк,кто знает?)за 2 месяца из 15 продали пока они

Стаття 1082. Виконання боржником грошової вимоги факторові
1. Боржник зобов'язаний здійснити платіж факторові за умови, що він одержав від клієнта або фактора письмове повідомлення про відступлення права грошової вимоги факторові і в цьому повідомленні визначена грошова вимога, яка підлягає виконанню, а також названий фактор, якому має бути здійснений платіж.

Естественно НЕТ.
Только официальные доки. С печатями организации и подписями ответственных сотрудников.

Да.

Мне присылали Вердикт по долгу динеро, финфорс по долгу ( . )( . ), и талион по манивео.
Они по личной инициативе доки выслали,или вы говорили с ними?Как дальше вы действовали после получения договоров?Оплачивали,или нет?

Они по личной инициативе доки выслали,или вы говорили с ними?
Сами прислали. Но только на одном "договоре" я узрел реально "мокрую" печать и подпись ручкой, а не скан.
Как дальше вы действовали после получения договоров?
Да никак абсолютно. Мне до одного места эта бумага.
Оплачивали,или нет?
Нет. И не собираюсь. Я им ничего не должен, это моё мнение.
У них есть претензии - вперёд в суд или же накуй.
Без вариантов.

Естественно НЕТ.

Да.

У сслоун новый логотип? :hahah:

Меня интересует следующее... Какого хрена нет ни единой жалобы на самих финов?!? Неужели все думают раз они коллектора то ими никто не ведает. Тот же Нацкомфинуслуг!
Нужно бы вечером сочинить поэму в их адресочек :spiteful:
Да по солиднее :mail1::u4itel:
:ahaha:

Вкладення

• Screenshot_2020-05-16-14-43-12-829_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2020-05-16-14-43-12-829_com.android.chrome.webp
    39.8 Кб · Перегляди: 52
  • РК-4574.pdf
    РК-4574.pdf
    57.9 Кб · Перегляди: 36
Останнє редагування:
Назад