Дніпропетровськгаз Збут подав на мене в суд за борги які виникли ДО ВИГРАНОЇ НАМИ справі про загальнодомовий лічильник. Арештували мої рахунки.

• Автор теми Автор теми Sabira
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 21
  • Перегляди Перегляди 754

Sabira

Читач
Дописи
10
Реакції
6
Бали
3
Sabira не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Доброго дня!

Ця чудова компанія нараховувала мені КОЖНОГО МІСЯЦЯ по 60 КУБІВ ГАЗУ (дві зареєстровані особи в квартирі де працює на газу лише плита) по загальнобудинковому лічильнику.

3 лютого 2022 року я виграла справу у Дніпрогаз Збут про встановлення загально будинкового лічильника.
Рішення суду з посиланням на рішення Верховного Суду України в мене на руках.

“Визнати незаконними дії Акціонерного товариства «Оператор
газорозподільної системи «Дніпропетровськгаз» щодо монтажу загально
будинкового вузла обліку природного газу на фасадному газопроводі
зовнішньої стіни будинку №…. по вулиці …… в ……, з метою
комерційного обліку та нарахування за ним об’ємів природного газу.
Зобов’язати Акціонерне товариство «Оператор газорозподільної сис

Зобов’язати Акціонерне товариство «Оператор газорозподільної системи
«Дніпропетровськгаз» у відповідності до вимог Закону України «Про
забезпечення комерційного обліку природного газу», Кодексу ГРС встановити
комерційний вузол обліку природного газу.”

В березні 2022 року з дитиною виїхала з країни.
Індивідуальний лічильник мені Дніпрогаззбут встановив мені пізніше

Так ось, зараз вони подали на мене в суд за «борги» які утворилися коли вони мені нараховували ці шалені гроші (+ нараховані за розподіл пропорційно їх нарахуванням) більше 12 000 грн. Хоча, якщо зробити перерахунки за весь час дії незаконних їх нарахувань, то ще вони мені винні!!

В підсумку, суд за місцем реєстрації виніс рішення про стягнення боргу і арешт моїх рахунків.
Весь цей час знаходжусь за кордоном.

Які є варіанти рішення мого питання?

Буду дуже дуже вдячна за пораду!!!

Доброго дня!

Ця чудова компанія нараховувала мені КОЖНОГО МІСЯЦЯ по 60 КУБІВ ГАЗУ (дві зареєстровані особи в квартирі де працює на газу лише плита) по загальнобудинковому лічильнику.

3 лютого 2022 року я виграла справу у Дніпрогаз Збут про встановлення загально будинкового лічильника.
Рішення суду з посиланням на рішення Верховного Суду України в мене на руках.

“Визнати незаконними дії Акціонерного товариства «Оператор
газорозподільної системи «Дніпропетровськгаз» щодо монтажу загально
будинкового вузла обліку природного газу на фасадному газопроводі
зовнішньої стіни будинку №…. по вулиці …… в ……, з метою
комерційного обліку та нарахування за ним об’ємів природного газу.
Зобов’язати Акціонерне товариство «Оператор газорозподільної сис

Зобов’язати Акціонерне товариство «Оператор газорозподільної системи
«Дніпропетровськгаз» у відповідності до вимог Закону України «Про
забезпечення комерційного обліку природного газу», Кодексу ГРС встановити
комерційний вузол обліку природного газу.”

В березні 2022 року з дитиною виїхала з країни.
Індивідуальний лічильник мені Дніпрогаззбут встановив мені пізніше

Так ось, зараз вони подали на мене в суд за «борги» які утворилися коли вони мені нараховували ці шалені гроші (+ нараховані за розподіл пропорційно їх нарахуванням) більше 12 000 грн. Хоча, якщо зробити перерахунки за весь час дії незаконних їх нарахувань, то ще вони мені винні!!

В підсумку, суд за місцем реєстрації виніс рішення про стягнення боргу і арешт моїх рахунків.
Весь цей час знаходжусь за кордоном.

Буду дуже дуже вдячна за пораду!!!
Вибачте, не дуже зрозуміло.
Вам встановили лічильник, по якому ви повинні сплачувати, якщо вас немає, ви виїхали, треба було запросити працівника, щоб опламбував лічильник і не було б боргу.Або сплачувати хоча б 1 куб.
І подавати показники лічильника.
Коли лічильник не був встановлений, за цей час вам нараховувалась середня сумма.Бо, як вони вважають, газ в будинок йде, а скільки інша річ.Треба пломбувати лічильник, або перекривати газ, на той час поки вас немає.
І на мою думку, вам потрібно було б приїхати, сходити в кантору і все з'ясувати на місці, і нарахування б всі розібрали ....а так вас немає, проплат ніяких немає, показників , а вони вам рахують, що хотять.Побачили борг і побігли в суд.

Звертатись за юридичною допомогою (виходячи з того що якщо ви запитуєте, то самі навряд чи можете це зробити самостійно) і скасовувати заочне рішення... якщо воно заочне.
Вам потрібно доводити тепер аргументовано і юридично беззаперечно що вони не праві.
Тобто в судовому порядку і не інакше.

Коли встановлення загальнобудинкового лічильника визнано незаконним в судовому порядку, то які можуть бути нарахування по цьому лічильнику? Якщо у Вас не було індивідуального (квартирного лічильника), то нарахування повинні проводитись за нормами споживання.
Скасовуйте судовий наказ, якщо подано заяву про його видачу. Якщо ж позов, то звертайтесь до профільного юриста і готуйте відзив на позов.
У мене було кілька випадків, коли так хотіли "нагріти" клієнтів за гарячу воду. А після відзивів бігали за нами, щоб підписали мирову угоду, аби не зруйнувати остаточно шахрайську схему.

Вибачте, не дуже зрозуміло.
Вам встановили лічильник, по якому ви повинні сплачувати, якщо вас немає, ви виїхали, треба було запросити працівника, щоб опламбував лічильник і не було б боргу.Або сплачувати хоча б 1 куб.
І подавати показники лічильника.
Коли лічильник не був встановлений, за цей час вам нараховувалась середня сумма.Бо, як вони вважають, газ в будинок йде, а скільки інша річ.Треба пломбувати лічильник, або перекривати газ, на той час поки вас немає.
І на мою думку, вам потрібно було б приїхати, сходити в кантору і все з'ясувати на місці, і нарахування б всі розібрали ....а так вас немає, проплат ніяких немає, показників , а вони вам рахують, що хотять.Побачили борг і побігли в суд.
Ні, Ви не так зрозуміли ситуацію.

Подали в суд за борги які виникли ДО рішення суду про незаконне встановлення загальнобудинкового лічильника.

Хронологія наступна.

1. Незаконні нарахування=борги.

2. Рішення суду (03.02.2022р. ) про незаконне встановлення загальнобудинкового лічильника та примус Дніпрогазу індивідуального лічильника у мене в квартирі. (Дніпрогаз встановив його десь через 10 місяців після рішення суду).

3. Я виїжджаю з країни (березень 2022)

4. Сплачую справно всі нарахування свого індивідуального лічильника.

5. Дніпрогаз подає на мене в суд за борги які утворилися до рішення суду (коли вони мені нараховували по 60 кубів щомісячно).

:rolleyes:👇👇Всім дуже дякую!
зараз в Украіні залишилась мама в досіть почетному віці з генеральним дорученнм від мене, можліво щось з цього можна зліпиті, бо настількі наглючу організацію як ДНІПРОГАЗ ЗБУТ варто ще пошукаті!

Їм моі 12 000 грн більше потрібні ніж моій родині. Фактічно воні мені ще вінні гроші!
Коли встановлення загальнобудинкового лічильника визнано незаконним в судовому порядку, то які можуть бути нарахування по цьому лічильнику? Якщо у Вас не було індивідуального (квартирного лічильника), то нарахування повинні проводитись за нормами споживання.
Скасовуйте судовий наказ, якщо подано заяву про його видачу. Якщо ж позов, то звертайтесь до профільного юриста і готуйте відзив на позов.
У мене було кілька випадків, коли так хотіли "нагріти" клієнтів за гарячу воду. А після відзивів бігали за нами, щоб підписали мирову угоду, аби не зруйнувати остаточно шахрайську схему.
Дякую!
скажіть будь ласка, якщо судовій наказ мені не був врученній (я не знаходжусь в Україні) і дізналась я про нього ліше з ДІЇ, то якій термін в мене на те щоб податі заяву на його скасування? ніжче додаю скрін з Судового Наказу з Дії.
photo_2024-07-14 20.04.28.webp

Останнє редагування:
зараз в Украіні залишилась мама в досіть почетному віці з генеральним дорученнм від мене, можліво щось з цього можна зліпиті, бо настількі наглючу організацію як ДНІПРОГАЗ ЗБУТ варто ще пошукаті!

Їм моі 12 000 грн більше потрібні ніж моій родині. Фактічно воні мені ще вінні гроші!

Дякую!
скажіть будь ласка, якщо судовій наказ мені не був врученній (я не знаходжусь в Україні) і дізналась я про нього ліше з ДІЇ, то якій термін в мене на те щоб податі заяву на його скасування? ніжче додаю скрін з Судового Наказу з Дії.
photo_2024-07-14 20.04.28.jpeg
То навіщо було писати що у вас рішення суду а не судовий наказ?
Судовий наказ - це інша форма судочинства.
У вас 15 днів на оспорення з дня вручення.
Якщо ви не отримували копію наказу з додатками належним чином - скасовувати наказ в тому ж суді, який його видав.

Ні, Ви не так зрозуміли ситуацію.

Подали в суд за борги які виникли ДО рішення суду про незаконне встановлення загальнобудинкового лічильника.

Хронологія наступна.

1. Незаконні нарахування=борги.

2. Рішення суду (03.02.2022р. ) про незаконне встановлення загальнобудинкового лічильника та примус Дніпрогазу індивідуального лічильника у мене в квартирі. (Дніпрогаз встановив його десь через 10 місяців після рішення суду).

3. Я виїжджаю з країни (березень 2022)

4. Сплачую справно всі нарахування свого індивідуального лічильника.

5. Дніпрогаз подає на мене в суд за борги які утворилися до рішення суду (коли вони мені нараховували по 60 кубів щомісячно).
Вам потрібно було з рішенням йти і розбиратись, чи через маму.Ви ж добре знаєте , що ніхто вам нічого не подарує і нікому крім вас це не потрібно.Час йшов, борг який вони намалювали висить.От вони і вирішили стягнути через судовий наказ, бо це дуже простий метод зараз.Ніхто не розбирається, скільки і за що ви винні а просто суд присуджує стягнути.Наказ легко зноситься бо у вас спірні питання.Зверніться до форумських юристів і вам допоможуть.

Вам потрібно було з рішенням йти і розбиратись, чи через маму.Ви ж добре знаєте , що ніхто вам нічого не подарує і нікому крім вас це не потрібно.Час йшов, борг який вони намалювали висить.От вони і вирішили стягнути через судовий наказ, бо це дуже простий метод зараз.Ніхто не розбирається, скільки і за що ви винні а просто суд присуджує стягнути.Наказ легко зноситься бо у вас спірні питання.Зверніться до форумських юристів і вам допоможуть.
Дякую за відповіді!
Звичайно, що ходили з рішенням до Дніпрогазу і ходили і писали, у відповідь тиша. Місцевий офіс переадресовує на головний обласний, а головний не відповідає в залі ні на листи ні на дзвінки!
То навіщо було писати що у вас рішення суду а не судовий наказ?
Судовий наказ - це інша форма судочинства.
У вас 15 днів на оспорення з дня вручення.
Якщо ви не отримували копію наказу з додатками належним чином - скасовувати наказ в тому ж суді, який його видав.
Дуже дякую за розʼяснення!

Оскільки я не юрист, тому не вірно вас інформувала.
Я так розумію, теоретично мама від мого імені за дорученням зможе подати заяву на скасування судового рішення.

Дякую за відповіді!
Звичайно, що ходили з рішенням до Дніпрогазу і ходили і писали, у відповідь тиша. Місцевий офіс переадресовує на головний обласний, а головний не відповідає в залі ні на листи ні на дзвінки!

Оскільки я не юрист, тому не вірно вас інформувала.
Я так розумію, теоретично мама від мого імені за дорученням зможе подати заяву на скасування судового рішення.
Так, може.
І ви самі можете дистанційно це зробити.
Або ж через юриста, який буде це все вирішувати від вашого імені.
Варіантів трохи є, тож успіхів вам!

Так, може.
Дуже Дуже дякую!!)

Так, може.
доброго дня!
іще питання від мене, будь ласка)
хронологія вірна?

1. Спочатку подаю заяву на скасування СУДОВОГО НАКАЗУ.
2. Суд припустімо його скасовує.
3. автоматічно скасовуються ВІКОНАВЧІ ПРОВАДЖЕННЯ про стягнення боргу і арешту коштів.

Чи після моєї заяви на скасування судового наказу ще потрібні мої додаткові активні дії?

дуже дякую!

доброго дня!
іще питання від мене, будь ласка)
хронологія вірна?

1. Спочатку подаю заяву на скасування СУДОВОГО НАКАЗУ.
2. Суд припустімо його скасовує.
3. автоматічно скасовуються ВІКОНАВЧІ ПРОВАДЖЕННЯ про стягнення боргу і арешту коштів.

Чи після моєї заяви на скасування судового наказу ще потрібні мої додаткові активні дії?

дуже дякую!
После заявы мониторить решение. Когда получена ухвала, вероятно потребуется ее отправить исполнителю. У меня так было. Сбросила на вайбер и он снес впровадження, а потом сам документ завезла ему.

После заявы мониторить решение. Когда получена ухвала, вероятно потребуется ее отправить исполнителю. У меня так было. Сбросила на вайбер и он снес впровадження, а потом сам документ завезла ему.

Так, може.
Добрий день!
Дякую Вам за попередні поради!
Заяву на скасування судового наказу вже склала, Ви писали, що є можливість зробити це дистанційно.
Натякніть будь ласка, як це зробити, через який механізм?)

Дуже дякую!

Добрий день!
Дякую Вам за попередні поради!
Заяву на скасування судового наказу вже склала, Ви писали, що є можливість зробити це дистанційно.
Натякніть будь ласка, як це зробити, через який механізм?)

Дуже дякую!
Доброго дня.
Через електронний суд.

Назад
Угорі