Всім привіт, в мене 33 прострочених кредита.
Я займався нерухомістю і вирішив виступити девелопером в одному невеликому проекті з комерційною нерухомістю. Вбахав всі гроші, поназичав у всіх родичів і друзів. Будівництво йшло, але люди боялись вкладати гроші в нерухомість через перзидентські вибори, то ж фінансування проекту пішло не по плану. Я почав брати кредити в МФО на оплату реклами в фейсбуці, щоб залучити до проекту нових людей, понаходити свіжих клієнтів і т.д.
Здавалося б майже викарапкався з ситуації, але мене кидавнув партнер по проекту і я лишився ні з чим. Точніше з боргом в 40к$ і 500к грн....
.
І шо почалось після першої прострочкиии... уявіть, як 32 кантори беруться вибивати з вас гроші. Всі родичі. сусіди, друзі, знайомі , колеги батьків по роботі - всі були а*уєвші від колекторів. Мій телефон розривався від дзвінків злих бабіщ і повідомлень з погрозами у всі месенджери. Те саме і з рідними.
Я раніше чув про панічні атаки, але ніколи не розумів, прощо це. Вобщем..зрозумів.
.
Слава Богу, я закальоний мілєніал і знаю, що всі відповіді є в інтернеті. Почав шуршати на ютьюбі і цьому форумі. Поміняв номера телефонів собі і близьким. Видалив всі свої сторінки з соцмереж і доречі зрозумів скільки ми дурної і не потрібної чужим людям інформації самі викладаємо в інтернет.
Пішов до юриста. Діалог наступний: - в мене куча кредитів в МФО!, - не переживайте, вони нічого не зроблять, - я це знаю, але шо мені робити?, - ну якшо хочете віддавати, то домовляйтесь і віддавайте. Якщо не хочете, то поміняйте номера телефонів, переїдьте жити в інше місце і забудьте за ті борги.
.
Кароче проблема була в тому, що я не знав чим мені зайнятись, щоб вертати хоть щось. Хотів поїхати за бугор, зробив документи. Поки робив документи - виконавча заборонила виїзд за кордон через борг перед податковою. Щоб зайняти руки і не думати про проблеми побіг робити ремонти в квартирах підмайстром. Старанно закінчив об'єкт за який получив 15к грн і плюнув на то діло. Пішов займатись сантехнікою і опаленням, там з грошима було вже покраще, десь 1000 грн в день, але дуже нестабільно, робота в пилюці, виплати нерегулярні. Потрібно було щось міняти.
Потім взнав за фріланс. Виявилось брат мав 12 доларів вгодину лежачи на дивані і малюючи логотипи.
Я захотів так само. Вивичився на ютьюбі монтувати відео. Через місяць заробив перші 5 доларів. Ще через 3 місяці вийшов на 300$ в тиждень. Потім карантин. Перші 3 тижні більше 40$ в тиждень виручити не получалось, бо кому нахєр треба було відео на карантині... ну а тепер замовлення є, гроші стабільно заробляються. І кожен тиждень в середу я віддаю по кілька сотень доларів родичам і друзям. А МФО пішли нахєр. Коли розберусь з боргами перед близькими людьми, то в тиждень по пару сотень буде йти на юристів, які ви*буть цих піда*асів, які роблять мільйони зашугуючи студентів і домгосподарок. Я вдячний своїй коханій, яка буквально за руку тримала і помагала не зламатись. Батькам, які хоча б не клювали за складену ситуацію. І вчителям англійської мови в школі, які хоть чогось навчили і зараз можна працювати з забугорними клієнтами))
.
Кароче, все що нас не вбиває, робить нас сильнішими.