Чи завжди блокують рахунки, якщо подають на суд?

• Автор теми Автор теми Mavka
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 21
  • Перегляди Перегляди 2K

Mavka

Форумчанин
Дописи
280
Реакції
165
Бали
5125
Mavka не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Чи завжди блокують рахунки, якщо подають на суд? У мене кредитна спілка Союз-Дніпро. Брала 50 тисяч, виплатила 106 тисяч, хочуть ще 56 тисяч.

Ще підкажіть, чи викликають в суд поручителів? Бо сказали, що проблеми будуть і у них.

У мене в договорі в розрахунку спочатку були відсотки за користування кредитом, поті тіло кредиту. Я брала 50 тисяч, заплатила 106 тисяч. Вони знову почали нараховувати відсотки. Тепер мені виставляють борг 54 тисячі. Не знаю що краще. Склоняють до перекредитування. Повідомлення на вайбер присилають потім видаляють . Шарага(((
Борг стягуватимуть з усіх
ну ось судове рішення з поручителями Рішення № 121579444 від 11.09.2024 по справі 171/1826/22
Тобто і поручителі будуть платити?

Останнє редагування:
Доброго дня, все ж дочекалася, подали на суд. Зайшла на судову владу, призначено склад суду, а самої справи ще немає. Скільки чекати на виклик до суду? Чи можна подати клопотання щоб не викликали поручителів?

Доброго дня, все ж дочекалася, подали на суд. Зайшла на судову владу, призначено склад суду, а самої справи ще немає. Скільки чекати на виклик до суду? Чи можна подати клопотання щоб не викликали поручителів?
Після призначення складу суду ,тобто призначений суддя,який буде вести справу. Він же відкриє провадження по справі,потім буде призначена дата першого слухання. На перше слухання можуть і не запросити нікого. А про клопотання Вам юрист підкаже як краще. Ви ж будете захищатись?

Після призначення складу суду ,тобто призначений суддя,який буде вести справу. Він же відкриє провадження по справі,потім буде призначена дата першого слухання. На перше слухання можуть і не запросити нікого. А про клопотання Вам юрист підкаже як краще. Ви ж будете захищатись?
Так, буду захищатись. Учора увечері в Дії уже є ухвала суду. Призначено перше слухання на кінець січня 2025. Але дається 15 днів на відзив, я так розумію після того, як я отримаю матеріали справи.В ухвалі написано «розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження, та з огляду на викладене суд вважає, що дана справа підпадає під ознаки малозначної справи», що це означає?

Так, буду захищатись. Учора увечері в Дії уже є ухвала суду. Призначено перше слухання на кінець січня 2025. Але дається 15 днів на відзив, я так розумію після того, як я отримаю матеріали справи.В ухвалі написано «розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження, та з огляду на викладене суд вважає, що дана справа підпадає під ознаки малозначної справи», що це означає?
Справи по кредитах в більшості випадків відносять до малозначних
При розгляді не призначають підготовче засідання і все робиться в скорочені терміни. Якщо вілповідач захищається,то засідання переносять ,можуть навіть не один раз.
А з приводу 15 днів,то так,15 днів з дня отримання копії позовної з суду. Якщо маєте кабінет в ел суді,то з дати опублікування в кабінеті. Ну і буває таке,що позивач присилає позов І в суд і відповідачу. В такому випадку відповідач отримує позов раніше,ніж суд обробить все і занесе в ел суд при наявності кабінету і на Судову владу.
В цьому випадку 15 днів з дня відкриття провадження по справі.

Ще питання, чи доцільно замовляти бухгалтерську експертизу кредитного договору, якщо я вважаю, що сума «боргу» яку вони виставляють не відповідає дійсності.

Ще питання, чи доцільно замовляти бухгалтерську експертизу кредитного договору, якщо я вважаю, що сума «боргу» яку вони виставляють не відповідає дійсності.
А що адвокат говорить?

А що адвокат говорить?
Ще не спілкувалась, учора тільки знайшла що подали на суд, і ввечері в Дії з»явилась ухвала про відкриття провадження. Ще немає самих матеріалів до позову.

Судова економічна експертиза - це дуже дороге задоволення. Останній раз таку експертизу по моїй довірительці призначали рік тому. За три питання експерту довірителька заплатила 72000 гривень. Справу виграли в апеляції. Перша інстанція відмовила, але не спромоглась пояснити, чому. А якби не виграли?..

Назад
Угорі