Чи прийдеться платити по кредитам, якщо мікрокредитна компанія закрилася або її позбавили ліцензії

• Автор теми Автор теми БАРС
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 75
  • Перегляди Перегляди 1K

БАРС

Команда форуму
Адміністрація
Дописи
188
Реакції
311
Бали
493
БАРС не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
?Якщо мікрофінансова компанія закривається, всі діючі договори кредитування продаються до колекторських агенцій. Таким чином, правонаступником витребування боргу є останні і якщо в них дійсно є права вимагати сплату по кредиту, то заплатити таки прийдеться.

?Якщо мікрофінансову компанію за рішенням НБУ позбавили ліцензії на здійснення діяльності, в такому разі компанія не має права видавати нові кредити, але не лишається права вимагати сплати по тім, що вже активні і були отримані раніше.

?Якщо мікрофінансова компанія закривається, всі діючі договори кредитування продаються до колекторських агенцій. Таким чином, правонаступником витребування боргу є останні і якщо в них дійсно є права вимагати сплату по кредиту, то заплатити таки прийдеться.

?Якщо мікрофінансову компанію за рішенням НБУ позбавили ліцензії на здійснення діяльності, в такому разі компанія не має права видавати нові кредити, але не лишається права вимагати сплати по тім, що вже активні і були отримані раніше.
А як швидко вони продадуть борг, якщо їх позбавили ліцензії?
От у мене завтра 1 день просрочки в сслоун і містеркеш (бо пролонгація сьогодні вже недоступна була). Я не проти погашати, але ж не одним платежем зразу.
Чи нараховують вони далі відсотки, якщо їх позбавили ліцензії?
Чи будуть вони дзвонити всім підряд, якщо бути з ними на зв'язку і погашати частинами?

А як швидко вони продадуть борг, якщо їх позбавили ліцензії?
Я ж не працюю в цих компаніях, тому і гадки не маю.
Чи нараховують вони далі відсотки, якщо їх позбавили ліцензії?
Не можу сказати
Чи будуть вони дзвонити всім підряд, якщо бути з ними на зв'язку і погашати частинами?
Скоріш за все будуть. Вони в плані "стягнення" будуть працювати так, як працювали до позбавлення ліцензії.

Так же швидко, як і з ліцензією… Вони ж мають поаво вимагати оплату по тих займах, що вже видані.
Так вони і вимагають. Просто сьогодні кілька разів говорила з обома конторами і кожен оператор говорив мені щось нове.

Одна в сслоун сказала погасити весь борг, інакше ніяк. Інший сказав, що можна частково (хоча б 500 грн, але мінімум - 30, от я 30 і оплатила - раніше це була пролонгація на 1 день).

В містер кеш я так само оплатила мінімум, типу як раніше за 1 день. Передзвонила оператору, він сказав, що все норм, що я внесла мінімальний платіж, завтра можу зробити так само. Потім передзвонив інший оператор і теж говорив про повне погашення, але теж сказав, що можна частинами, але що з завтрішнього дня все одно піде просрочка.

Ну і зараз 2 смс прийшло з обох контор, мол "нагадуємо вам про домовленості"

Інший сказав, що можна частково (хоча б 500 грн, але мінімум - 30, от я 30 і оплатила - раніше це була пролонгація на 1 день).

В містер кеш я так само оплатила мінімум, типу як раніше за 1 день.
І на ці суми зменшився борг? Чи воно пішло в нікуди, як пролонгація?

І на ці суми зменшився борг? Чи воно пішло в нікуди, як пролонгація?
А од цього я не помітила, бо там на день суми були 30 гривень і 13.
Я просто закинула, цю мінімалку, бо такі мінімальні платежі вказали (тобто сподіваючись на те, що принаймні до завтра протягну, а завтра уже побачу).

А од цього я не помітила, бо там на день суми були 30 гривень і 13.
Я просто закинула, цю мінімалку, бо такі мінімальні платежі вказали (тобто сподіваючись на те, що принаймні до завтра протягну, а завтра уже побачу).
От це цікаво. Тому що якщо просто закидати їм по 30 грн на день і воно просто буде пропадати, то який сенс? У вас суми не великі і так за місяць ви їм тіло подаруєте цими мінімальними платежами

а що завтра зміниться?
Ну дивіться, я сплачувала по пролангаціях справно. Так само збиралася зробити і сьогодні, я ж не знала, що отак в один день можуть закрити пролонгацію (таких проблем раніше не було). То сплатила "мінімальну суму", а завтра отримаю трохи грошей на карту, то ще частково оплачу. То це і зміниться. Ну і вони будуть бачити, що болт я не забивала і прострочувати не збиралася.
От це цікаво. Тому що якщо просто закидати їм по 30 грн на день і воно просто буде пропадати, то який сенс? У вас суми не великі і так за місяць ви їм тіло подаруєте цими мінімальними платежами
Та я вже давно пролонгаціями перекрила. У мене просто заробітки зараз не стабільні. То я і пролонговувала, щоб без терору, а потім просто оплатила б повною сумою (тобто питання в тому, що у мене не буде змоги закрити цих кредитів через деякий час, не стояло взагалі, хоч і з переплатами).
Тепер стоїть питання теж не того, щоб перестати платити. А того, щоб терору близьким не було

HelgaPataki, слово "пролонгація" має взагалі щезнути з лексикону. То гроші на вітер. Краще собі шоколадку купіть

HelgaPataki, слово "пролонгація" має взагалі щезнути з лексикону. То гроші на вітер. Краще собі шоколадку купіть
Слово "кредити" має щезнути з лексикону, якщо по хорошому ))) ну але поки що як вже є.
На разі мені надважливо зробити все можливе, щоб нікуди не дзвонили. А часткові платежі я готова вносити
якщо ви так будете по 10 грн десять років кидати, борг же в кабінеті не зменшиться
Ну так не буду по 10 ) я кидаю по 10, поки нема більше. Коли є, то закриваю просто та і все. Кажу ж - не стабільні заробітки. Це коли часом немає зовсім, а часом є нормальні суми, що завжди дозволяло мені закривати ці борги.
А тепер получається форсмажор з їхнього боку (їх ж ліцензії позбавили), а проблем вони нароблять мені (((
Я знаю, що сама дурна, що потрапила в таку ситуацію, але що вже є на даний момент...

Та я вже давно пролонгаціями перекрила. У мене просто заробітки зараз не стабільні.
Тим більше…. Я б на вашому місці не платила.
Так жалко людей стало ? Думаєте, їм гроші більше, ніж вам треба? Порахуйте, скільки ви їм віддали… Порівняйте з тим, що від них отримали. Думаю, вийдуть дуже непропорційні суми. В мене колись були регулярні пролонгації в кешбері… теж тіло було невелике, а потім як підрахувала, скільки подарувала їм ??? потім закрила за тіло, але попередні пролонгації перекрили його в кілька разів((

ну навіть якщо 1000, все одно ж вони з часом нарахують до тої суми, яка була :rolleyes:

гроші на вітер
Якщо тисячу, то кредит закриється повністю. Там 860 всього разом з відсотками.
Інший - 2000.
Тим більше…. Я б на вашому місці не платила.
Так жалко людей стало ? Думаєте, їм гроші більше, ніж вам треба? Порахуйте, скільки ви їм віддали… Порівняйте з тим, що від них отримали. Думаю, вийдуть дуже непропорційні суми. В мене колись були регулярні пролонгації в кешбері… теж тіло було невелике, а потім як підрахувала, скільки подарувала їм ??? потім закрила за тіло, але попередні пролонгації перекрили його в кілька разів((
Та порахувала я вже це все теж сто разів. І знаю, що подарувала.
Але мені нерви дорожче зараз. Ну не подарують мені родичі тих дзвінків (((
А гроші то приходяще

Якщо тисячу, то кредит закриється повністю. Там 860 всього разом з відсотками.
Інший - 2000.
добре. якщо 445, то не закриється і з часом нарахується знову. чи ви думаєте, що решта так і заморозиться?

Оффтоп

добре. якщо 445, то не закриється і з часом нарахується знову. чи ви думаєте, що решта так і заморозиться?
Ну чого ж заморозиться. Якщо 445, то не закриється. Але через тиждень у мене буде змога закрити весь. То ж кажу - коли не стабільні заробітки, то не це про відсутність грошей завжди. Це про "сьогодні немає, а завтра є". Я фрілансер.

Ну чого ж заморозиться.
Але через тиждень у мене буде змога закрити весь.
я про те - чого ви так впевнені, що через тиждень сума до закриття знову не стане такою, як була до внесення 445 грн?

я про те - чого ви так впевнені, що через тиждень сума до закриття знову не стане такою, як була до внесення 445 грн?
Та стане, звичайно, такою ж самою ну чи майже такою ж самою, бо ж відсотки на рахують.
Я про те, що грець з тими відсотками, якщо не будуть тероризувати нікого (от в цьому я не впевнена!).
А за цей час у мене з'являться гроші, що закрити все

Назад
Угорі