Чи може банк заблокувати рахунки якщо стан провадження «Закрито»

• Автор теми Автор теми David Stone
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 33
  • Перегляди Перегляди 2K

David Stone

Форумчанин
Дописи
30
Реакції
9
Бали
3565
David Stone не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Колись два роки тому отримав провадження та блокування рахунків. На час військового стану блокування зняли автоматично. Зараз на сайті АСВП стан провадження: Закрито. В Дії також зелена помітка «Завершено». Але Монобанк все одно заблокував рахунок. Чув про новий закон, але не розумію яке це працює коли в АСВП провадження закрито, а банк все одно блокує. Виникло питання чи є якісь варіанти розблокувати рахунок?

Колись два роки тому отримав провадження та блокування рахунків. На час військового стану блокування зняли автоматично. Зараз на сайті АСВП стан провадження: Закрито. В Дії також зелена помітка «Завершено». Але Монобанк все одно заблокував рахунок. Чув про новий закон, але не розумію яке це працює коли в АСВП провадження закрито, а банк все одно блокує. Виникло питання чи є якісь варіанти розблокувати рахунок?
Є. Якщо добре винесете мозок техпідтримці моно

Такі як і у всіх. Пишіть заяву виконавцю, і все розблокують.

на якій підставі закрито вп?

на якій підставі закрито вп?
Я так розумію на підставі постанови Кабміну про зняття арешту з рахунків під час військового стану.
В листопаді 2022-го у мене в Дії з'явилась постанова про повернення виконавчого документа стягувачу і зняття арешта з рахунків.
Зараз постанову кабміну скасували, але ж в АСВП провадження вже закрите, і нових нема.

Я так розумію на підставі постанови Кабміну про зняття арешту з рахунків під час військового стану.
В листопаді 2022-го у мене в Дії з'явилась постанова про повернення виконавчого документа стягувачу і зняття арешта з рахунків.
Зараз постанову кабміну скасували, але ж в АСВП провадження вже закрите, і нових нема.
тоді підстав для зняття арешту немає.
бо, якщо, я вірно зрозумів, ваше вп було закрито на підставі повернення виконавчого документу стягувачу, без виконання.
а в такому випадку, арешти не знімаються

Останнє редагування:
тоді підстав для зняття арешту немає.
бо, якщо, я вірно зрозумів, ваше вп було закрито на підставі повернення виконавчого документу стягувачу, буз виконання.
а в такому випадку, арешти не знімаються
Дякую, зрозумів. Тоді залишається питання з виконавцем. В постанові написано стягнути з боржника на користь кредитора 16755 грн. Виходить що винагорода виконавця 1675,5 грн (10%) плюс витрати на виконавче провадження в сумі на 670 грн. От я і розраховував на 2345 грн. Написав виконавцю, а він просить 5100 грн для зняття арешту, і каже що в Дії неправильна відображається сума. Може таке бути?

Дякую, зрозумів. Тоді залишається питання з виконавцем. В постанові написано стягнути з боржника на користь кредитора 16755 грн. Виходить що винагорода виконавця 1675,5 грн (10%) плюс витрати на виконавче провадження в сумі на 670 грн. От я і розраховував на 2345 грн. Написав виконавцю, а він просить 5100 грн для зняття арешту, і каже що в Дії неправильна відображається сума. Може таке бути?
може він додав якісь додаткові витрати...але збільшити в 2 рази? немаю уявлення чим аргументує.
гляньте в АСВП чи є постанова про мін витрати та винагороду. там повинно бути написано звідки така сума
а так да, винагорода 10% від суми заборгованості

7000 я маю заплатити кредиторам щоб вони закрили борг
5100 маю заплатити виконавцю щоб розблокував рахунки
Виходить 12100 грн. От тепер думаю можливо краще і дешевше заплатити юристу який оскаржить блокування в суді і розблокує рахунки.

7000 я маю заплатити кредиторам щоб вони закрили борг
5100 маю заплатити виконавцю щоб розблокував рахунки
Виходить 12100 грн. От тепер думаю можливо краще і дешевше заплатити юристу який оскаржить блокування в суді і розблокує рахунки.
ВП на підставі чого відкрито? напису чи суд був?

В Дії постанова від приватного виконавця про відкриття провадження
це зрозуміло))
в цій постанові і повинно бути написана підстава: виконавчий напис або викоанвчий лист виданий судом

це зрозуміло))
в цій постанові і повинно бути написана підстава: виконавчий напис або викоанвчий лист виданий судом
Схоже на підставі напису.

Мною, приватним виконавцем бла-бла-бла розглянута Зава про примусове виконання:
Назва документу: Виконавчий напис №***

Схоже на підставі напису.

Мною, приватним виконавцем бла-бла-бла розглянута Зава про примусове виконання:
Назва документу: Виконавчий напис №***
скасовуйте напис, і нехай виконавець йде нафіг зі своїми витратами та винагородами)))

скасовуйте напис, і нехай виконавець йде нафіг зі своїми витратами та винагородами)))
А яка вірогідність що я скасую напис, а через пів року його знов зроблять і знову платити за скасування?

Спитайте за що?
Він постанову про арешт на лімузіні в банк відправляв?)
Запитав чому така велика сума, де взялись 2800, які не вказані в постанові. Отримав відповідь що в Дії показані не всі витрати.
Я попросив уточнити які конкретно витрати не показані, а краще дати рахунок зі списком послуг на 5100 грн. І отримав відповідь що якщо оплачу, то отримаю постанову про закінчення провадження. І все.
Таке відчуття що людина вигадала суму з голови, і ухиляється від відповіді.
Якби я мав платити тільки йому, то я б заплатив. Але він вимагає лист від кредиторів, яким я теж маю заплатити. А це вже нормальна сума. Коротше вирішив звертатись до юриста.

Я попросив уточнити які конкретно витрати не показані, а краще дати рахунок зі списком послуг на 5100 грн. І отримав відповідь що якщо оплачу, то отримаю постанову про закінчення провадження. І все.
Таке відчуття що людина вигадала суму з голови, і ухиляється від відповіді.
нда... все страньше и страньше

Назад
Угорі