⚖️ 🥊 Колектори отримали нокаут: «ЄАПБ» програли позов на 68,8 тис. грн

Адвокат Артем Кірюшин

Антиколектор онлайн ™️
Юридична компанія
Дописи
278
Реакції
708
Бали
473
Адвокат Артем Кірюшин не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
⚖️ Богуславський районний суд Київської області відмовив ТОВ "ФК "ЄАПБ" в задоволенні позову

Ціна позову - 68,8 тис. грн
Первісні кредитори - ТОВ "1 Безпечне агентство необхідних кредитів", ТОВ "Аванс Кредит" (разом 3 кредитних договора)

В суді ми рознесли доводи фінкомпанії: жодних доказів отримання коштів, жодного права вимоги. Три договори та довідки iPay не врятували позов. Перемога за нашою клієнткою!

photo_2026-02-23_11-33-09.webp

Із рішення суду:
"У той же час позивачем не надано жодних належних та допустимих доказів на підтвердження того факту, що відповідачка ПІБ отримала грошові кошти за договорами, про які заявляє позивач. Розрахунки заборгованості, на які посилається представник позивача у позові, не є первинним документом, який би підтверджував отримання коштів, користування ними, укладення договору на умовах, які вказані в позовній заяві, а, отже, не є належним доказом наявності заборгованості. Розрахунки заборгованості є документами, що складені самими первісними кредиторами, а, відтак, інформація зазначена в них, за умови відсутності первинних документів, на підставі яких розрахунки були складені, не може бути доказом наявності заборгованості за договорами, на якій наполягає позивач"

Далі:
"Суд зазначає, що надані довідки сервісу онлайн платежів iPay.ua не є беззаперечним та достатнім доказом отримання грошових коштів саме відповідачкою, з огляду на таке. По-перше, у довідці зазначено неповний номер платіжної картки (маску), що унеможливлює ідентифікацію конкретного платіжного інструменту та його належність відповідачці. По-друге, матеріали справи не містять жодних доказів того, що вказана платіжна картка емітована на ім’я відповідачки або перебуває у її користуванні, зокрема відомостей банківської установи чи відповідних договорів. По-третє, позивачем не надано виписку про рух коштів по рахунку (картці), яка б підтверджувала факт фактичного зарахування спірної суми на рахунок відповідачки"

А також:
"За таких обставин суд доходить висновку, що представником позивача не доведено ані наявності права вимоги до відповідачки ПІБ, ані факту отримання відповідачкою грошових коштів за укладеними договорами, що унеможливлює задоволення позовних вимог"

Справа №357/4029/25. Рішення від 29.01.2026.
Вітаємо нашу клієнтку 🥳 🍾

Суддя топ. А ось що в мене в суді чудять, це вже після 1 ухвали де суд зобов'язва позивача надати первинні документи, на що позивач забив х..., та доблестний суд вирішив виступити помічником і розяснити що треба витрибувати для доведення їх позовних вимог виписку з мого рахунку, після того як ці довбні з шараги нічого не надали з позовною заявою, а також не заявляли клопотань про витрибування доказів, я мяко кажучи був шокований))

Назад
Угорі