Щоденник Борги 600к+. Ідея Банк (320к) — глухий кут, по іншим планую реструктуризацію. Потрібен досвід.

• Автор теми Автор теми kikomiko
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 8
  • Перегляди Перегляди 100

kikomiko

Читач
Дописи
4
Реакції
2
Бали
3
kikomiko не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Всім привіт. Читаю форум давно, нарешті наважилася викласти свою ситуацію. Сума велика — понад 630к.

Мій портфель:
  1. Ідея Банк: біля 320к (картка + готівка). Тіло ~260к. Пропонують «реструктуризацію» через новий договір на 750к. Відмовилася, бо це шлях у нікуди. По них платити не маю можливості зовсім, готуюся до суду.
  2. А-Банк: біля 140к. Поки що тільки розсилки у Viber.
  3. Монобанк: біля 120к.
  4. ПУМБ: 25к.
  5. NovaPay: 20к.
Ситуація на сьогодні:Я працюю в ІТ (гіг-спеціаліст). Нещодавно втратила основний дохід, зараз тільки вийшла на новий контракт, але грошей до кінця квітня немає зовсім (все пішло на виживання). Дохід у перспективі біля 30к, чого об’єктивно не вистачить на всі мінімальні платежі.

Моя стратегія:
  • Ідея Банк: Повна зупинка платежів. Юристка каже не боятися суду, щоб там зафіксувати суму і виходити на нормальні умови, а не їхні «космічні» пропозиції. Бо пропонують в 2-3 рази більше за тіло.
  • Всі інші (А-Банк, Моно, ПУМБ): Планую домовлятися про реальну реструктуризацію (списання відсотків / канікули / розстрочка тіла). Хочу закривати їх поступово, як з'явиться ресурс.
  • Комунікація: Дзвінки в блоці, написала всім листи від себе про складне фінансове становище.
Питання до знавців:
  1. Як зараз Ідея Банк поводиться в судах при великих сумах? Чи реально збити нараховані «космічні» відсотки до тіла + 3% річних?
  2. Який банк з мого списку (крім Ідеї) найважче йде на реструктуризацію?
  3. Чи були кейси, коли при ВП на гіг-контракт в ІТ-компанію вдавалося домовитися про фіксовані виплати, щоб не «кошмарили» бухгалтерію?
Майна на мені немає, офіційна зп мінімальна. Буду вдячна за поради.

Всім привіт. Читаю форум давно, нарешті наважилася викласти свою ситуацію. Сума велика — понад 630к.

Мій портфель:
  1. Ідея Банк: біля 320к (картка + готівка). Тіло ~260к. Пропонують «реструктуризацію» через новий договір на 750к. Відмовилася, бо це шлях у нікуди. По них платити не маю можливості зовсім, готуюся до суду.
  2. А-Банк: біля 140к. Поки що тільки розсилки у Viber.
  3. Монобанк: біля 120к.
  4. ПУМБ: 25к.
  5. NovaPay: 20к.
Ситуація на сьогодні:Я працюю в ІТ (гіг-спеціаліст). Нещодавно втратила основний дохід, зараз тільки вийшла на новий контракт, але грошей до кінця квітня немає зовсім (все пішло на виживання). Дохід у перспективі біля 30к, чого об’єктивно не вистачить на всі мінімальні платежі.

Моя стратегія:
  • Ідея Банк: Повна зупинка платежів. Юристка каже не боятися суду, щоб там зафіксувати суму і виходити на нормальні умови, а не їхні «космічні» пропозиції. Бо пропонують в 2-3 рази більше за тіло.
  • Всі інші (А-Банк, Моно, ПУМБ): Планую домовлятися про реальну реструктуризацію (списання відсотків / канікули / розстрочка тіла). Хочу закривати їх поступово, як з'явиться ресурс.
  • Комунікація: Дзвінки в блоці, написала всім листи від себе про складне фінансове становище.
Питання до знавців:
  1. Як зараз Ідея Банк поводиться в судах при великих сумах? Чи реально збити нараховані «космічні» відсотки до тіла + 3% річних?
  2. Який банк з мого списку (крім Ідеї) найважче йде на реструктуризацію?
  3. Чи були кейси, коли при ВП на гіг-контракт в ІТ-компанію вдавалося домовитися про фіксовані виплати, щоб не «кошмарили» бухгалтерію?
Майна на мені немає, офіційна зп мінімальна. Буду вдячна за поради.
Добрий день. В Ідея, по готівці, часто комісія в договорі. Перегляньте договір, може тому і реструктуризацію вам напарюють.

Ідея Банк: біля 320к (картка + готівка). Тіло ~260к. Пропонують «реструктуризацію» через новий договір на 750к.
Офигеть, условия реструктуризации... х2. ЗачОтно так. Иногда такое чувство, что банки и финансовые компании с украинцев прикол тянут...
По них платити не маю можливості зовсім, готуюся до суду.
Разумно. По этому банку была положительная судебная практика. Как сейчас дело обстоит, затрудняюсь сказать.

Я так понимаю, НоваПей повезло больше всех. У них хоть есть надежда на возврат)

написала всім листи від себе про складне фінансове становище.
Напрасно... Не надо было... Это может осложнить ситуацию

Добрий день. В Ідея, по готівці, часто комісія в договорі. Перегляньте договір, може тому і реструктуризацію вам напарюють.
Доброго дня. Дякую за підказку, ви влучили в точку! Подивилася договір: там справді жесть. Це було «переоформлення» старого боргу в ~ 90к + 30к додали зверху, в результаті тіло стало 114к під 81% річних. Тепер зрозуміло, чому вони так агресивно парять реструктуризацію на 750к — хочуть легалізувати цю математику і страховки. Однозначно буду чекати суду.

Доброго дня. Дякую за підказку, ви влучили в точку! Подивилася договір: там справді жесть. Це було «переоформлення» старого боргу в ~ 90к + 30к додали зверху, в результаті тіло стало 114к під 81% річних. Тепер зрозуміло, чому вони так агресивно парять реструктуризацію на 750к — хочуть легалізувати цю математику і страховки. Однозначно буду чекати суду.
Ну тут не зовсім так. Комісія певно була в первинному договорі. Краще зверніться з доками до юристів форуму, вони підкажуть.

Консультація безкоштовна в них.

Офигеть, условия реструктуризации... х2. ЗачОтно так. Иногда такое чувство, что банки и финансовые компании с украинцев прикол тянут...

Разумно. По этому банку была положительная судебная практика. Как сейчас дело обстоит, затрудняюсь сказать.

Да, у меня ощущение такое же. Потому что я каждый раз когда с ними сталкиваюсь, именно с Идеей, у меня ощущение, что это не Банк, а МФО(

На самом деле я планирую всем отдавать, потому что я их брала и я полностью принимаю этот факт, никого не собиралась дурить. Просто финансово неграмотная ахахаха
Я думала постепенно выплачивать от малого з великому - сначала убить все платежи по Новапей, потом Пумб и так далее. Просто сложно вести комуникацию, никто не хочет реструктуризацию делать, плевать какое состояние может быть.

А почему может осложнить ситуацию? Я думала наоборот, когда говоришь про это, они легче идут на реструктуризацию... Ну, в моей логике так было)

Останнє редагування:
Да, у меня ощущение такое же. Потому что я каждый раз когда с ними сталкиваюсь, именно с Идеей, у меня ощущение, что это не Банк, а МФО(
Я их помню в свое время. 2018 год. Хотели с меня сверху поиметь ещё 1200. Как пояснили, это услуги информирования. То есть, за звонки гарнитуроголовых с угрозами и оскорблениями я должен ещё и заплатить?)))
Естественно, там был кипиш и никаких 1200 они не получили.
Я думала постепенно выплачивать от малого з великому - сначала убить все платежи по Новапей, потом Пумб и так далее.
Это разумно.
Просто сложно вести комуникацию, никто не хочет реструктуризацию делать, плевать какое состояние может быть.
Им пофиг вообще. Как любят их успешные и финансово независимые мивиноеды говорить "это ваши проблемы".
Не хотят на таких условиях, значит пусть в суд идут. Посмотрите темы юристов по судам.

Кстати, надо чуть упорядочить разделы. Как раз этим и займусь сейчас)

А почему может осложнить ситуацию? Я думала наоборот, когда говоришь про это, они легче идут на реструктуризацию... Ну, в моей логике так было)
Потому что Вы фактически признали наличие договоров, а соответственно, понимали, что и с условиями соглашались. Типа "Я, піб, маю відкритий кредит в шаражці "Фінанус" ...". Ви ж писали что-то такого плана?

Потому что Вы фактически признали наличие договоров, а соответственно, понимали, что и с условиями соглашались. Типа "Я, піб, маю відкритий кредит в шаражці "Фінанус" ...". Ви ж писали что-то такого плана?
Приблизительно :oops:

Но не думала что это может быть плохой идеей.... :dntknw:

Назад
Угорі