Щоденник Боргова яма і думки навколо неї (песимістичні)

• Автор теми Автор теми Мідний_лоб
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 38
  • Перегляди Перегляди 1K

Мідний_лоб

Читач
Дописи
3
Реакції
3
Бали
3
Мідний_лоб не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Я понабирав цілу купу боргів за останні декілька років, ведучи досить непродумане життя: купував вартісні запчастини до комп'ютера та побутову техніку, отримував липові справки від ВЛК, оплачував взятки в університеті. Загалом, я винен монобанку, приватбанку та жмені МФО майже 100,000 гривень. Я розумію, що мав настати час відповіді за усе це, але разом із тим, можуть постраждати мої близькі та колеги.
Тому я зараз перед дещо непростою дилемою: полазивши по різноманітним юридичним форумам та онлайн-консультаціям, я дізнався, що у випадку смерті боржника та відмови від спадщини спадкоємцями вони мають право не сплачувати його борги. Кажучи простіше, я хочу вкоротити собі віку.
Чому я власне пишу все це, а не перейшов до справи?
Ну, я намагався. Але вже коли потрібно було конкретно вирішити, в мені раптово прокидалась совість, чи то страх, чи то сором перед близькими, і я зупинявся, перев'язував руки, і так до наступної точки. Мій брат помітив порізи на руках, і тепер намагається всіляко тримати мене подалі від гострих предметів. Я розповів йому про борги, але він лише назвав мене дурником і егоїстом, і сказав що через таке люди не калічаться.
Тепер мені ще вдвічі соромно, і за мою легковажність з грошима, і власне, за нерішучість.
Просто вирішив виговоритись, не зважайте.

це фігня а не борги, ви оцінили своє життя в таку суму?
Для мене це непідйомна сума. До того ж, мені погрожували тим, що кредитна історія УБКІ може вплинути також і на кредитні історії моїх родичів, можуть відмовляти у наданні роботи та страхових полісів.

Друже, я в 23 роки набрав більше сотні тисяч тільки в МФО, і думки були аналогічні

Зараз мені 29, живий, красивий, молодий, навіть шарагам платити став (і це в війну і в Харкові, де завтра може й не настати!)

На кредитну історію родичів твої гріхи ніяк не повпливають

Я понабирав цілу купу боргів за останні декілька років, ведучи досить непродумане життя: купував вартісні запчастини до комп'ютера та побутову техніку, отримував липові справки від ВЛК, оплачував взятки в університеті. Загалом, я винен монобанку, приватбанку та жмені МФО майже 100,000 гривень. Я розумію, що мав настати час відповіді за усе це, але разом із тим, можуть постраждати мої близькі та колеги.
Тому я зараз перед дещо непростою дилемою: полазивши по різноманітним юридичним форумам та онлайн-консультаціям, я дізнався, що у випадку смерті боржника та відмови від спадщини спадкоємцями вони мають право не сплачувати його борги. Кажучи простіше, я хочу вкоротити собі віку.
Ну, я намагався. Але вже коли потрібно було конкретно вирішити, в мені раптово прокидалась совість, чи то страх, чи то сором перед близькими, і я зупинявся, перев'язував руки, і так до наступної точки. Мій брат помітив порізи на руках, і тепер намагається всіляко тримати мене подалі від гострих предметів. Я розповів йому про борги, але він лише назвав мене дурником і егоїстом, і сказав що через таке люди не калічаться.
Тепер мені ще вдвічі соромно, і за мою легковажність з грошима, і власне, за нерішучість.
Гарна історія, але якісь дешеві у вас справки на влк були, і якщо є універ то для чого влк?
І якщо вже хочете покінчите життя самогубством, то мобілізуйтеся, попросите побратимів хай відправлять вас в роі камікадзе і то буде користі більше...
Чим ото нити

За 100к и дорогостоящие комплектующие для ПК, и справки ВЛК и взятки в универе. Верим верим.

Я просто перерахував основні витрати. Справки ВЛК я брав тоді, коли на них ще не було таких суворих регуляцій. В регіональному універі де я навчався цінник на взятку був невисокий, але значно зріс після початку війни. Запчастини до ПК самі по собі дорогі, тут навіть дивуватися нічому.

Я просто перерахував основні витрати. Справки ВЛК я брав тоді, коли на них ще не було таких суворих регуляцій. В регіональному універі де я навчався цінник на взятку був невисокий, але значно зріс після початку війни. Запчастини до ПК самі по собі дорогі, тут навіть дивуватися нічому.
Ну если тема не троллинг, и ты реально оценил свою жизнь в жалкие 100к гривен - то иди лучше в ЗСУ, там как раз платят вроде 100к в месяц. Там и свой план сможешь реализовать при желании, и пользу принести обществу.

Не хочу образити автора якщо це правда, але це схоже на вкид. 100к це дуже мала сума щоб паритись.

Є декілька порад: ти йдеш працювати на будь-яку роботу, консультантом якщо нічо не вмієш. Розказуєш батькам про свої борги, не можеш сказати - напиши. Не может написати, скажи брату, щоб доніс цю інформацію. І вони тобі допомагають впоратись з цією ситуацією. Ти сам знайшов проблему - 100 тисяч. Ціна життя це 2500$? Якщо ти так болісно це все переживаєш - позич, зароби та віддай. Це реально невелика сума. За рік ти будеш жити своє звичне життя, подолав такі труднощі станеш більш стресостійким. По родичам куди сильніше вдарить твоя смерть, аніж якісь тимчасові труднощі. Банки можуть стягувати в судовому порядку гроші. Запроси реструктуризацію, після того як знайдеш роботу (але щоб це займало не більше 50% від зп). МФО навряд чи будуть подавати до суду. Забий, будеш заробляти та платити по нормальним пропозиціям. Почни з найстрашнішого - поділись з батьками. Після цього реально стане простіше. А далі відключай емоції, досить думати про те як це вплине на оточуючих. Та майже ніяк, може подзвонять їм пару разів, переживуть, повір. Головне як це переносиш ти. Читай форум та не сиди на місці. Вихід є завжди, ти живий не дивлячись на ковід та війну, отже борг у пару тисяч баксів точно зможеш закрити!

І вони тобі допомагають впоратись з цією ситуацією.
В 90% такі рішення призводять до ще глибшої ями з часом.
Самому а не батькам треба вчитись відповідати за свої вчинки.
Якщо ти так болісно це все переживаєш - позич, зароби та віддай.
Для того щоб "позичити" треба цілком реально мати можливість віддати. Тобто стабільний дохід.
А не так як зазвичай : понабирати по саме "фе" з міркуваннями "та якось віддам".
Банки можуть стягувати в судовому порядку гроші.
Можуть. А можуть так само і пролітати як фанера над Парижем.
МФО навряд чи будуть подавати до суду.
:rolleyes: :oops:
З якого дива?
Звідки така дурня?
Ви співвідношення банків до мфо знаєте?)
В шараг зараз єдиний спосіб щось спробувати віджати у "злосного неплатільщика" - це піти в суд. І вони врази частіше стали це робити.
Вихід є завжди, ти живий не дивлячись на ковід та війну, отже борг у пару тисяч баксів точно зможеш закрити!
Ну тут погоджусь.

Для мене це непідйомна сума. До того ж, мені погрожували тим, що кредитна історія УБКІ може вплинути також і на кредитні історії моїх родичів, можуть відмовляти у наданні роботи та страхових полісів.
Просто чекати рішення суду або самому відправити до суду МФО і банки коли зателефонують, скажи їм я буду з вами розраховуватися по рішенню суду, подавайте позов і все, а далі платити, в мене більший борг 250к (5 банків і 23 МФО) буду платити потроху і чекати суду. Закриватися раджу з кредикасси так як вона швидко в суд подає зазвичай через 30 днів протермінування і не буде часу підготуватися, а інші ліниві МФО вони подають лише через 3-12 місяців. Що робити йти працювати і віддавати борги, ми тут усі боржники. А взагалі жах ці кляті МФО і банки довели людину до самогубства, якби я був президентом, я б жорстко би їх обмежив в правах і в нарахуваннях, ну і ввів кримінальну відповідальність для власників банків і МФО за відмову повернення сплачених відсотків військовим. Це брехня що кредитна історія якось скажеться на роботі чи страховому полісі. І ще ні твої батьки ні твої діти не несуть відповідальності за беззологовий кредит тому спи спокійно це ли ше твій головняк)

1727960628585.webp

В 90% такі рішення призводять до ще глибшої ями з часом.
Самому а не батькам треба вчитись відповідати за свої вчинки.

Для того щоб "позичити" треба цілком реально мати можливість віддати. Тобто стабільний дохід.
А не так як зазвичай : понабирати по саме "фе" з міркуваннями "та якось віддам".

Можуть. А можуть так само і пролітати як фанера над Парижем.

:rolleyes: :oops:
З якого дива?
Звідки така дурня?
В шараг зараз єдиний спосіб щось спробувати віджати у "злосного неплатільщика" - це піти в суд. І вони врази частіше стали це робити.

Ну тут погоджусь.
Так, цілком згодна, я і написала знайти роботу і віддавати. Позичивши це також можна робити. А щодо допоможуть впоратись, я маю на увазі психологічну підтримку. Людина у відчаї та не вивозить. Не треба брати останні кошти батьків і закривати свої борги за довідки ВЛК) я не про те писала

Ви хочете вбити себе за 100000 тисяч? бл, ну ви гоните

Назад
Угорі