Безробіття під час війни

• Автор теми Автор теми Dark_magic
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 37
  • Перегляди Перегляди 2K
Мне месячная аренда в Молдове обходиться в 20к !так что не только у нас бизнес идет....
У нас зараз спрос на малосімейки.Зарплати залишилися ті ж,а ціни взлетіли.На все.....Кожен шукає для себе більш варіант економ.
Оффтоп

Зараз весь бізнес ціни підняв. І на оренду і на пам'ятники (актуально) і нотаріуси і юристи
Тільки зп залишилися ті ж самі, а то і ще менші...Або "гола" ставка,або взагалі прибрали всі доплати...

Мне месячная аренда в Молдове обходиться в 20к !так что не только у нас бизнес идет....
мама мія, це де в молдові такі ціни?
я плачу 520 євро (плюс комуналка) і по курсу 40, це якраз 20 800. але хоч є за що платити такі гроші і це мінімальна вартість оренди однушки в мене в місті і зарплати дозволяють, але в Молдові 500 євро це ж 2 зарплати якогось молдаванина.
Оффтоп

Зараз весь бізнес ціни підняв. І на оренду і на пам'ятники (актуально) і нотаріуси і юристи
логічно. от наприклад в мене батько робить меблі. собівартість чисто по матеріалах виросла в 2 рази. а ще людям треба зарплату платити і оренду (про прибутки мова взагалі не йде). і якщо раніше ціна для клієнта це була собівартість матеріалів помножена на 2, то тепер на 3 просто щоб зберегти можливість платити зарплати персоналу і якось нашкребти на оренду. заправка робочої машини, її ремонт, комуналка в цех і офіс це вже все з своєї кишені. тому тут є і друга сторона медалі, бізнес ж не просто так підвищує ціни

Останнє редагування:
мама мія, це де в молдові такі ціни?
я плачу 520 євро (плюс комуналка) і по курсу 40, це якраз 20 800. але хоч є за що платити такі гроші і це мінімальна вартість оренди однушки в мене в місті і зарплати дозволяють, але в Молдові 500 євро це ж 2 зарплати якогось молдаванина.

логічно. от наприклад в мене батько робить меблі. собівартість чисто по матеріалах виросла в 2 рази. а ще людям треба зарплату платити і оренду (про прибутки мова взагалі не йде)
Если снимать на короткий срок месяц- два то тут такие цены! причем жилье далеко от идеала!

Если снимать на короткий срок месяц- два то тут такие цены! причем жилье далеко от идеала!
а, ну тоді ясно. короткострокова ж завжди дорожче. а якщо не секрет через який сервіс знімаєте?

Главное денег на перед не давать!я не слышал чтобы тут кого то кидали....
о, оце вже радує. та і мій досвід з молдаванами теж позитивний, ніколи не кидали. хоча всі дивні як з анекдотів про молдаван

Когда приехали с Харькова во Львов, охреневшие, напуганые, замучаные( жилье пострадало и у нас небыло вообще ничего! Выбежали с документами) волонтёры практически отморозились, а сьем жилья стоил 15-20тысяч(людей было оочень много не спорю) поехали во Франковск несколько дней искали где ночевать хотя-бы. Хозяева у которых жили, продавали нам гуманитарку и брали половину нашей безо всякого (сами делились нежалуюсь)) не выдержали уехали дальше. За работу вообще молчу, выживали как могли. Это к тому, что ситуации разные бывают? и переселенцы и люди впринципе. Захотелось прямо поделиться, очень было тяжело и обидно

Когда приехали с Харькова во Львов, охреневшие, напуганые, замучаные( жилье пострадало и у нас небыло вообще ничего! Выбежали с документами) волонтёры практически отморозились, а сьем жилья стоил 15-20тысяч(людей было оочень много не спорю) поехали во Франковск несколько дней искали где ночевать хотя-бы. Хозяева у которых жили, продавали нам гуманитарку и брали половину нашей безо всякого (сами делились нежалуюсь)) не выдержали уехали дальше. За работу вообще молчу, выживали как могли. Это к тому, что ситуации разные бывают? и переселенцы и люди впринципе. Захотелось прямо поделиться, очень было тяжело и обидно
та да, не знаю як з 7 березня, але до цього на вокзалі було пекло. коли волонтерила -- нам прямо казали що пріоритет на переправку людей закордон, бо незрозуміло що буде завтра і треба допомогти вибратись.
а так то в міських чатах і групах було повно оголошень про те що люди підселювали до себе в квартири, кімнати, будинки, дивани, комори і взагалі всюди де є місце. 20 к це звичайно скотсько. але, до війни у Львові теж було не дешево (не знаю чому, але багато людей які не були до цього у Львові думали що там ціни на рівні умовної Вінниці). двокімнатна в хорошому стані в нормальному районі +-15к. і от уявіть що в місто де до війни жило менше міліона людей додалось (на грудень 2023 150к людей). тоді було ще більше, бо люди використовували Львів як транзитний пункт. Але трохи далі були волонтери, які допомога з розселенням. Щоправда, про них знали не всі волонтери, бо був такий дурдом, що іноді забували хто ми. І за час на вокзалі могли бути в одній локації, не відходячи навіть 200 метрів, бо не було куди зробити зайвий крок. доречі, в селах була купа безкоштовного житла, але люди чомусь не хотіли їхати в село

Останнє редагування:
та да, не знаю як з 7 березня, але до цього на вокзалі було пекло. коли волонтерила -- нам прямо казали що пріоритет на переправку людей закордон, бо незрозуміло що буде завтра і треба допомогти вибратись.
а так то в міських чатах і групах було повно оголошень про те що люди підселювали до себе в квартири, кімнати, будинки, дивани, комори і взагалі всюди де є місце. 20 к це звичайно скотсько. але, до війни у Львові теж було не дешево (не знаю чому, але багато людей які не були до цього у Львові думали що там ціни на рівні умовної Вінниці). двокімнатна в хорошому стані в нормальному районі +-15к. і от уявіть що в місто де до війни жило менше міліона людей додалось (на грудень 2023 150к людей). тоді було ще більше, бо люди використовували Львів як транзитний пункт. доречі, в селах була купа безкоштовного житла, але люди чомусь не хотіли їхати в село
Всё так как вы говорите, людей толпы, даже негде присесть. Но не предложили даже где отдохнуть можно, еле на ногах стояли. Имею ввиду, хотя-бы школу какую, дух перевести. А на улице зима. Волонтёры отмахнулись, предложения были за большие деньги, которых даже небыло при всем желании, отдала бы. Никто не думал и не рассчитывал на дёшево. Но все таки война.. И да, ехать были готовы хоть в деревню, хоть в лес какой-нибуть, только бы прийти в себя.

Останнє редагування:
Всё так как вы говорите, людей толпы, даже негде присесть. Но не предложили даже где отдохнуть можно, еле на ногах стояли. Имею ввиду, хотя-бы школу какую, дух перевести. А на улице зима. Волонтёры отмахнулись, предложения были за большие деньги, которых даже небыло при всем желании, отдала бы. Никто не думал и не рассчитывал на дёшево. Но все таки война.. И да, ехать были готовы хоть в деревню, хоть в лес какой-нибуть, только бы прийти в себя.
То хіба вони вам не запропонували, але по школах багато людей селили, чи може вже місць не було по школах. Ці часи , початок трешу - то була жесть

Хочу виговоритися. Може хтось є у схожій ситуації. З травня минулого року почався особистий трешак. Спочатку на війні загинув мій хресний, а потім і бабуся злягла. У вересні в неї виявили рак і лікарі не змогли її врятувати. Потім у діда почалися проблеми з ногами. Йому дуже важко ходити. Короче ці всі події сильно мене підкосили. А потім ще й на роботі треш почався. Таке хамське ставлення було. Люди наче збожеволіли. Хамське ставлення вони пояснювали тим, що у такий час важко знайти нову роботу. Кароче я не витримала і звалила звідти. Я зекономила певну суму грошей. Енергії нуль , настрою нуль.
Я вже 3 місяць без роботи. На співбесіди пробувала ходити , але щось не те все, не підходить , щось не можу морально. Мені була комфортна моя робота , яка була до війни.
І так вже 3 місяць. З одного боку відчуття провини ,що я нічого не роблю і не працюю, а з другого боку , я й не знаю ,що зараз шукати , куди йти .
Де знайти мотивацію у такий час???
Можна я підтримую лише молодіжним лайком та добрим словом? Так, знаю, можна))

То хіба вони вам не запропонували, але по школах багато людей селили, чи може вже місць не було по школах. Ці часи , початок трешу - то була жесть
Наверное, уже небыло мест. Да, это было начало марта. А вы не отчаивайтесь, ситуация изменится в любом случае. Как вам тут писали, подумайте про заграницу. Везде будет нелегко, но там хоть работа есть, отвлечетесь и сможете решить частично проблемы.

Останнє редагування:
Угу, селили в школи, спортзали, гуртожитки університетів (прямо в кімнати де були речі студентів, там ще через це скандал був) всюди де тільки можна.

Назад
Угорі