БЕЗКОШТОВНА консультація щодо стратегії захисту у Вашій справі (по матеріалах судової справи)

Дописи
471
Реакції
558
Бали
323
Вирішила написати цю коротеньку публікацію ось чому.

Я постійно отримую повідомлення на зразок: «скажіть, чи є шанси зменшити суму» або «що можна зробити тут» і тп. При цьому, разом з запитанням дуже часто я в кращому разі отримую ухвалу про відкриття провадження чи рішення, більше нічого.

За можливості, по мірі вільного часу безкоштовно підкажу Вам напрямки, на які рекомендую опиратись в захисті або можу підготувати та подати належним чином на платній основі у Вашій справі відзив, заяву про перегляд заочного рішення чи апеляційну скаргу (маю більше 20 років практичного досвіду як юрист, як адвокат, в тому числі, по захисту у кредитних спорах), однак адвокату не достатньо бачити зміст тієї ж ухвали /того ж рішення, яке постановив суд.

Звертаючись до суду з позовом, кредитор надає документи, які (як він вважає) підтверджують факт і розмір заборгованості позичальника. Однак, такі документи дуже і дуже часто не визначають законних сум (нараховано комісію за обслуговування, яка може бути захована в розрахунках; нараховано відсотки в більшому розмірі, ніж максимально дозволений за законом в період, за який нарахування; відсотки нараховуються за межами строків, в які можна було нарахувати законно; тд). І це вже не кажучи про те, якщо було відступлення прав вимоги і по «ланцюгу» відступлення можуть «забути» додати до пакету документів докази оплати одним з проміжних кредиторів іншому, що є підставою вважати, що відступлення не відбулось.

Існують часто і неналежні докази взагалі перерахування кредитних коштів позичальнику або коли кошти було надано не тій людині, до якої позов, і ще багато різних моментів. Хоч з доказами надання кредиту вже зараз кредитори виправляють клопотаннями про витребування доказів.

Суди добре відмовляють зараз у незаконних під час війни штрафах і пені, однак на практиці не поспішають занурюватися глибше, тобто в інші підстави незаконності вимог кредитора. Та я навіть і рішення по стягненню штрафів зустрічала, тому захищатись в суді варто.

Щоб розуміти, де незаконність заочного рішення чи який шлях захисту в конкретній справі, адвокат має бачити той пакет документів, що поданий до суду (позовну заяву і всі додатки).

Утікайте одразу від юриста, якщо такий запропонує Вам подання відзиву, заяви про перегляд заочного рішення, апеляційної скарги БЕЗ документів по суті справи, про які пишу вище. Бо неможливо написати про незаконність вимог кредитора, не бачивши тих вимог.

Де шукати документи? На цю тему в мене вже була публікація.

Якщо громадянин України, який має ідентифікацій код, зареєструється в підсистемі Електронного суду Електронний суд , то в розділі «мої справи» побачить ті судові справи, які були чи є в провадженні судів щодо нього.

Далі необхідно натиснути на справу доки не розкриється перелік документів. Одразу раджу знайти напис «Відображати» і поставити там якомога більше значення (це щоб Ви бачили весь перелік документів).

Рухаємось далі і це все для того, щоб дістатись до так званого документу «позовної заяви» з усіма документами, які позивач приєднав до неї.

Отже, опускаємось вниз переліку та шукаємо найперший документ, що називається «Реєстраційна картка вхідного документу». Натискаємо на цю Реєстраційну картку. Опускаємо «бігунок» нижче , якщо не бачимо додатків, та в більшості випадків знаходимо перелік документів, який нам потрібен. На цій же сторінці є значок для скачування архівом.

Мають бути дотримані строки за процесом: по поданню відзиву на позовну заяву переважно це 15 днів від дня отримання Вами ухвали; по поданню заяви на перегляд заочного рішення (якщо без поновлення строку) – 30 днів, якщо з поновленням – 20 днів; по поданню апеляційної скарги – 30 днів.

Якщо Ваша сума спору від 25-30 тисяч (через велику кількість справ і оскільки опрацювання пакетів документів займає час, пропоную такі умови) і Вам потрібна допомога, до Ваших послуг.

Назад
Угорі