Апеляція відмовляє у відкритті провадження

• Автор теми Автор теми Релаксика
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 3
  • Перегляди Перегляди 85

Релаксика

Форумчанин
Дописи
405
Реакції
68
Бали
5125
Релаксика не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Доброго дня. Потрібна Ваша думка щодо перспектив касаційного оскарження ухвали Вінницького апеляційного суду.

У справі №127/41115/25 Вінницький міський суд 27.04.2026 стягнув із мене на користь ТОВ «Коллект Центр» 167 547,73 грн.

Апеляційну скаргу я подала 17.06.2026 та сплатила за її подання судовий збір близько 8 000 грн.

Строк на апеляційне оскарження суд визначив до 29.05.2026. Рішення суду першої інстанції було доставлено до мого електронного кабінету 28.04.2026.

Частина матеріалів справи, зокрема документи Укрсиббанку, на які послався суд при вирішенні справи, була відсутня в моєму електронному кабінеті. Спочатку саме це я зазначила як причину пропуску строку.

29.06.2026 апеляційний суд залишив апеляційну скаргу без руху та запропонував надати інші підстави для поновлення строку.

У заяві від 13.07.2026 я додатково зазначила, що в період строку на апеляційне оскарження перебувала у службових відрядженнях 11–15 травня та 19–22 травня.

Але головне: 26.05.2026, тобто ще до закінчення строку, я особисто звернулася до суду із заявою про ознайомлення з матеріалами справи. Є сама заява та довідка суду, яка підтверджує моє звернення 26.05.2026.

26 травня мене фактично не ознайомили з необхідними матеріалами. Ознайомитися з ними та сфотографувати документи я змогла лише 01.06.2026. Після цього я підготувала апеляційну скаргу та подала її 17.06.2026.

20.07.2026 апеляційний суд визнав наведені мною причини неповажними та відмовив у відкритті апеляційного провадження.

Хотіла б отримати Вашу незалежну оцінку: чи є підстави для касаційного оскарження цієї ухвали, зокрема з огляду на те, що ще до закінчення строку я особисто звернулася до суду, маю документальне підтвердження цього звернення, але необхідні матеріали фактично отримала вже після закінчення строку?

Також прошу оцінити, чи варто подавати касацію з урахуванням того, що за апеляцію мною вже було сплачено близько 8 000 грн судового збору.

Ну ось порахуйте з 29.04. (наступного дня за днем отримання) строк 30 днів, в цих межах щоб не ризикувати, то потрібно було подати апеляційну скаргу. З практики, якщо не виходить, бо не надаються матеріали і тд, варто фіксувати заявами, що звертались для ознайомлення, отримання тощо. Потрібно почитати, що пише суд апеляційної інстанції, якщо звернення до закінчення строку у Вас є. Можливо відмова через такий великий проміжок між зверненнями. Я в Київському апеляційному завжди отримую матеріали в день фізичного до них візиту.

Останнє редагування:
Так я це все розумію , я не одразу побачила що не має у ел.суді листа від Укрсіб , потім два тижня відрядження не було змоги піти тому що пізно поверталась. А 26 як звернулась справа була на підписі у судді. Апеляція навіть нічого не написала стосовно заяви на ознайомлення 26.05 .

Так я це все розумію , я не одразу побачила що не має у ел.суді листа від Укрсіб , потім два тижня відрядження не було змоги піти тому що пізно поверталась. А 26 як звернулась справа була на підписі у судді. Апеляція навіть нічого не написала стосовно заяви на ознайомлення 26.05 .
А Ви подали суду докази, що Ви звертались із заявою 26.05?

Назад
Угорі