АО "Захист" - викачка грошей, кредити МФО

• Автор теми Автор теми КсюКт
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 0
  • Перегляди Перегляди 31

КсюКт

Читач
Дописи
1
Реакції
1
Бали
3
КсюКт не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Звернулася до даного адвокатського об’єднання, орієнтуючись на відгуки на їхньому сайті та в інтернеті. Мала дуже складну ситуацію з мікрозаймами — на той момент їх було близько трьох десятків, тому була змушена шукати юридичну допомогу.

Я звернулася в офіс у Хмельницькому, де моїм куратором була Діана Володимирівна, а юристом, який займався моєю справою, була Олеся Вікторівна (Одеса).

За три місяці співпраці було закрито лише 3–4 МФО. Спочатку мене попередили, що протягом місяця будуть надсилатися листи компаніям і очікуватися відповіді, після чого почнуться переговори. Проте мене не попередили, що реальні домовленості з компаніями можуть початися лише через 3–4 місяці. Жодного чіткого або хоча б орієнтовного терміну співпраці зі мною не обговорювали.

На мої прохання підготувати звернення до НБУ або допомогти у ситуаціях, коли компанії намагалися списати кошти з моїх карток, реакція була дуже повільною або її не було взагалі. Багато питань доводилося повторювати по кілька разів. Нормальної комунікації з адвокатом фактично не було — про клієнта згадують переважно тоді, коли потрібно внести оплату.

Через два місяці я повідомила, що маю кошти та готова закривати максимально можливу кількість кредитів. Потрібно було лише домовитися з компаніями. Однак, проаналізувавши ситуацію, я самостійно зв’язалася з кількома МФО і виявилося, що багато з них готові йти на поступки. Деякі навіть надсилали попередні гарантійні листи, у яких зазначалося, що у разі оплати до певної дати будуть списані всі відсотки і навіть частина тіла кредиту. Раніше я просила юриста зв’язатися з цими компаніями, але мені відповідали, що комунікація ведеться, хоча фактично, як з’ясувалося, ніхто з ними не контактував.

Більше того, інформація по самих кредитах навіть не була нормально проаналізована. Я неодноразово пропонувала сісти разом з юристом і детально розібрати кожен кредит — я була готова підготувати договори, виписати точні суми тіла кредиту і пройтися по кожному договору. Проте в цьому не було зацікавленості.

Навіть була ситуація, коли юрист телефонував і пропонував закрити один із кредитів за суму, яка, за його словами, була тілом кредиту. Коли я почала перевіряти інформацію, виявилося, що фактичне тіло кредиту було майже вдвічі меншим. Мені довелося самостійно знаходити договори і доводити своєму ж юристу реальну суму.

Тобто навіть базову інформацію, яку юрист повинен знати по кожному кредиту (наприклад, точну суму тіла кредиту), фактично ніхто не аналізує і не перевіряє. І навіть коли клієнт пропонує допомогу, готовий надати всі документи та детально розібрати кожен кредит, на таку комунікацію ніхто не йде.

Склалося враження, що процес просто максимально затягується і закривається по одній-дві МФО на місяць, щоб клієнт продовжував оплачувати послуги. За час співпраці мій кредитний рейтинг, який і так був низьким, остаточно перейшов у дефолт.

Коли я повідомила про бажання призупинити співпрацю, оскільки протягом місяців фактично нічого не робилося, нормального зворотного зв’язку я не отримала. Мені просто змінили юриста без попередження, хоча раніше я неодноразово просила це зробити — тоді мої звернення ігнорувалися.

У підсумку я дуже розчарована співпрацею. Складається враження, що головна мета — максимально затягнути процес і отримувати оплату за послуги, а не реально допомогти клієнту вирішити проблему. Тому хочу застерегти інших людей: уважно перевіряйте, з ким укладаєте договір і кому довіряєте свої фінансові проблеми. Мій досвід співпраці був вкрай негативним, тому рекомендувати цю компанію я не можу.

Назад
Угорі