Антиколекторський закон №4241. Чи щось змінилося?

Admin

Реклама, гарант, питання по проекту
Адміністрація
Дописи
37490
Рішення
10
Реакції
96303
Бали
11145
Admin не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Майже три роки тому, у Верховній Раді був зареєстрований проект закону №4241. В народі його прозвали "антиколекторським". Вже в березні 2021 він був прийнятий та підписаний Президентом. Потім - вступив в силу.

Згадується, як всі блогери та деякі ресурси загуділи: "ура, ми перемогли колекторів, тепер їм буде не солодко" і тому подібне. Хтось навіть приписував собі ці заслуги. Та всі розраховували, що цей закон зупинить колекторів з їх тупими методами роботи.

Тоді неодноразово я казав, що великих змін чекати не треба. Звісно, більшість не послухала. Ну, то таке, на інше я і не розраховував. І ось пройшло три роки майже. І що змінилося? Перестали телефонувати, погрожувати, принижувати, перестали донімати рідних та незнайомих людей? Звісно що ні.

Скарги до НБУ не приносять бажаного ефекту. Але, варто зазначити, що в деяких випадках таки дзвінки стали не такими частими та може трохи тон змінили дзвонілки. А інше по суті залишилося на тому ж рівні.

До чого все це я веду...
Попіаритися на цьому законі встигли багато, а ось що було потім зроблено, щоб дійсно полегшити життя "боржників"? Да нічого. Покричали, розійшлися. Чомусь більше не трапляються мені дописи "мы добились, мы победили МФО и коллекторов", які були дуже часті в перші дні після того, як закон був прийнятий та вступив в силу.

Майже три роки тому, у Верховній Раді був зареєстрований проект закону №4241. В народі його прозвали "антиколекторським". Вже в березні 2021 він був прийнятий та підписаний Президентом. Потім - вступив в силу.

Згадується, як всі блогери та деякі ресурси загуділи: "ура, ми перемогли колекторів, тепер їм буде не солодко" і тому подібне. Хтось навіть приписував собі ці заслуги. Та всі розраховували, що цей закон зупинить колекторів з їх тупими методами роботи.

Тоді неодноразово я казав, що великих змін чекати не треба. Звісно, більшість не послухала. Ну, то таке, на інше я і не розраховував. І ось пройшло три роки майже. І що змінилося? Перестали телефонувати, погрожувати, принижувати, перестали донімати рідних та незнайомих людей? Звісно що ні.

Скарги до НБУ не приносять бажаного ефекту. Але, варто зазначити, що в деяких випадках таки дзвінки стали не такими частими та може трохи тон змінили дзвонілки. А інше по суті залишилося на тому ж рівні.

До чого все це я веду...
Попіаритися на цьому законі встигли багато, а ось що було потім зроблено, щоб дійсно полегшити життя "боржників"? Да нічого. Покричали, розійшлися. Чомусь більше не трапляються мені дописи "мы добились, мы победили МФО и коллекторов", які були дуже часті в перші дні після того, як закон був прийнятий та вступив в силу.
Три роки тому ,я і не чув і не знав про такі ,чи інші закони ,а життя он куди завело .А пропіаритися завжди знайдуться охочі і на цій хвилі рубанути трішки грошенят .

Три роки тому ,я і не чув і не знав про такі ,чи інші закони ,а життя он куди завело .А пропіаритися завжди знайдуться охочі і на цій хвилі рубанути трішки грошенят .
Так і рубанули трошки донатів))
Просто цікаво, який сенс взагалі в тому законі?) Шось за три роки я не бачив тут жодної теми, де б написали, що колектори не дзвонять, або якщо і дзвонять, то в рамках цього закону

Просто цікаво, який сенс взагалі в тому законі?) Шось за три роки я не бачив тут жодної теми, де б написали, що колектори не дзвонять, або якщо і дзвонять, то в рамках цього закону
А в нашій країні закони для кого ? І не тільки цей .

А в нашій країні закони для кого ? І не тільки цей .
Коли закон цей називали "антиколекторським", ч навпаки називав його "колекторським". Бо щось таке відчуття було, що він як раз для колекторів і зроблений

Коли закон цей називали "антиколекторським", ч навпаки називав його "колекторським". Бо щось таке відчуття було, що він як раз для колекторів і зроблений
Тиж трішки більше варися в цьому і знаєш хто власники банків і різних установ ,то які вони будуть приймати закони і для кого .

До чого все це я веду...
Чим глибше замислютиватись над справжньою метою створення МФО, тим яскравіше розумієш демократично-фінансовий світ. Хоча, я б порадив призупинити діяльність МФО в Україні під-час війни. Бо наслідки діяльності МФО не принесуть бажаного результату, а навпаки призведе до погіршення ситуації.
В країні де більшість громадян фінансово безграмотні -зменшити їх фінансовий достаток можно за кілька років після вступу в ЄС.

Тому я вважаю, що діяльність МФО під-час війни це злочин влади...

P.S. важкі часи... добивають ? чи все ж почнуть , щось змінювати ...

Чим глибше замислютиватись над справжньою метою створення МФО, тим яскравіше розумієш демократично-фінансовий світ. Хоча, я б порадив призупинити діяльність МФО в Україні під-час війни. Бо наслідки діяльності МФО не принесуть бажаного результату, а навпаки призведе до погіршення ситуації.
В країні де більшість громадян фінансово безграмотні -зменшити їх фінансовий достаток можно за кілька років після вступу в ЄС.

Тому я вважаю, що діяльність МФО під-час війни це злочин влади...

P.S. важкі часи... добивають ? чи все ж почнуть , щось змінювати ...
Чомусь я дуже сумніваюсь ,що хтось щось буде змінювати ,їм це вигідно ...

Для того, щоб такі закони насправді діяли має багато чого помінятися:
- закони мають писати не ті, хто в цьому зацікавлені;
- не має бути військових дій в країні;
- має бути стабільна економіка;
- основним має стати середній клас, а також зменшитись розриви між фінансовими класами тощо....
Тому такі закони нескоро запрацюють у нас...

50/50

Якщо взяти окремі кантори, то риторика їх розмов дуже сильно змінилася. Вони в половину тон збавили і багато кантор вимкнули треш-бот для тупого автодозвону.
Я б міг грішити на те що в мене кредити з 19 року і вже час минув. Можна сказати що мене і зовсім забули.
Але взяв я переадресацію від знайомої з свіжими кредитами і... все стало реально простіше і легше.

Залишились відбиті кредитпромінцест/преміумпасив. Та ж мінєтка... але зі списку злих можна прибирати отsos-кредит, касу, маніфою...

За останній місяць дзвонили по кілька разів на тиждень. Але якщо я сказав, що ніколи, то запитують час коли мені зручно буде говорити і в окремих випадках телефонують в цей зручний час. Відсутня борзота і зверхній тон. Не ведуться на провокації. Сковтують легкі тонкі образи в свій бік. Більшість після мату вибачаються і кладуть слухавку.

В вайбері вони максимально обережні.
Або це мат за матом (я ностальгічно згадую старих калів) і вони не називають куди платить. Або ж максимально ввічливі і готові чекати другого пришестя, бо воно буде раніше, ніж я гроші віддам їм.

Є варіант, особливо для контактних і сусідів, коли фраза "я забороняю Вам телефонувати мені" стає цілком робочою. Хоча раніше кали на це х#й клали.

Штрафи від НБУ за порушення етики все ж роблять свою справу. Нехай не так як хотілося б і не завжди, але факт залишається фактом - пара сараїв на місяць отримують штрафи.

Закон все ж працює. Не так швидко як нові для виконавців, але хоч якось працює.

Було б краще, якби ввели кримінальну відповідальність для керівників дзвонарів. Або ж змусили б крім офіційної адреси називати і адресу колцентру. Отам би 21 зарипіло б гнути...

Назад
Угорі