Адвокат відповідає, коротко по суті питання!

Укрпоштою мають відправити також, але в будь-якому якому разі суд вважатиме , що ви ознайомленні з рішенням суду з дати реєстрації рішення в підсистемі Електронний суд, з цього часу починаються строк на апеляційне оскарження
Зрозумів. Конкретно по цій справі всі попередні документи (позовну заяву, відкриття провадження, повістки в суд) надсилали тільки в електронний кабінет. Чи можна зробити переадресацію листа з Укрпошти на нову адресу? Бо по тій, що вказана у справі, вже не проживаю. Чи краще звернутись до суду?

Останнє редагування:
Зрозумів. Конкретно по цій справі всі попередні документи (позовну заяву, відкриття провадження, повістки в суд) надсилали тільки в електронний кабінет.
Цього достатньо, що ще треба )

1. Статтею 1 ЗУ "Про валюту і валютні операції" визначено термін валютна операція.

2. За посиланням, НБУ визначив валютні операції на які видає ліцензії та які валютні операції, що не ліцензуються.
Валютна операція з факторингу, не потребує наявності ліцензії у небанківської фінансової установи.
Відповідно п. п. 1, 4 ст. 1 Закону України «Про валюту і валютні операції» операція, пов’язана з переходом права вимоги і пов’язаних з цим зобов’язань, предметом яких є валютні цінності, а саме іноземна валюта, є валютною операцією.
Тобто передача права вимоги за кредитами в іноземній валюті є валютною операцією, як за договорами купівлі-продажу так і за договорами факторингу.
ВС України у Постанові № 461/2900/11 від 16.12.2020 року затверджено, що ведення діяльності з надання фінансових послуг, які передбачають проведення валютних операцій, а саме передачу права вимоги за кредитами в іноземній валюті, потребує отримання фінансовою установою ліцензії на вчинення операцій з валютними цінностями.
Таким чином, валютна операція, а саме передача права вимоги за кредитами в іноземній валюті не з факторингу, а за договорами купівлі-продажу потребує наявності ліцензії у небанківській фінансовій установі.
Такий висновок вірний?

Anhi, висновок Верховного Суду завжди вірний на момент винесення постанови.
Вимоги Закону з часом можуть міняти та міняють.

Ваші запитання стосуються конкретних обставин справи.

Наголошую повторно! Щоб дати відповідь треба вивчати документи вашої справи.

Пропонував звернутися до мене приватно для надання правової допомоги, що Ви проігнорували.

Шановний , Anhi, ваш ліміт запитань вичерпаний!

Останнє редагування:
Доброго вечора. Хотіла проконсультуватися стосовно банкрутства. В мене 21 МФО на суму приблизно 130 000 грн тіло, з відсотками вже більше. Чи є можливість проведення процедури банкрутства? І яка буде вартість цієї процедури?

Доброго вечора. Хотіла проконсультуватися стосовно банкрутства. В мене 21 МФО на суму приблизно 130 000 грн тіло, з відсотками вже більше. Чи є можливість проведення процедури банкрутства? І яка буде вартість цієї процедури?
Банкрутством не займаюсь

Доброго вечора, кредит капітал подав до суду, прийнято заочне рішення. Я подала заяву про перегляд заочного рішення.
Сьогодні отримала повідомлення про призначення судового засідання 25 грудня.
За певними обставинами не можу зʼявитися до суду( чи нестиму я відповідальність за неявку до суду чи можна перенести його)
Я вибачаюсь в цьому не дуже розбираюсь)

доброго вечора.Може хтось був в ситуації по зміні видаткового рахунку для 2 мін.зарплат. У 2023 Р.написала заяву на ощад.Тепер в цьому році з листопада приват.Щось написав приватний виконавець постанову на закриття в ощад ,і на відкриття в приват.А приват чомусь не бачить.Що робити в такому випадку.Куди ще звертатись?

Доброго вечора, кредит капітал подав до суду, прийнято заочне рішення. Я подала заяву про перегляд заочного рішення.
Сьогодні отримала повідомлення про призначення судового засідання 25 грудня.
За певними обставинами не можу зʼявитися до суду( чи нестиму я відповідальність за неявку до суду чи можна перенести його)
Я вибачаюсь в цьому не дуже розбираюсь)
Відповідальності не буде, навіть якщо не явитесь суд зобов'язаний розглянути заяву про перегляд заочного рішення. Раджу написати в суд заяву про розгляд заяви про перегляд заочного рішення без вашої участі.
доброго вечора.Може хтось був в ситуації по зміні видаткового рахунку для 2 мін.зарплат. У 2023 Р.написала заяву на ощад.Тепер в цьому році з листопада приват.Щось написав приватний виконавець постанову на закриття в ощад ,і на відкриття в приват.А приват чомусь не бачить.Що робити в такому випадку.Куди ще звертатись?
Заява пишеться на виконавця, він виносить відповідну постанову та надсилає Укрпоштою в банк. Так само можна написати виконавцю заяву про зміну рахунку для видаткових операцій.

Доброй ночи, такой вопрос, если на службе, пришло заказное на суд от мфо, какие лучше документы готовить? или лучше с ними связаться (если есть смысл уже) спасибо.
P.s. суд ещё не назначили

Доброй ночи, такой вопрос, если на службе, пришло заказное на суд от мфо, какие лучше документы готовить? или лучше с ними связаться (если есть смысл уже) спасибо.
P.s. суд ещё не назначили
По суті не можу відповісти на запитання бо не бачив позовну заяву та додатки, не знаю що вони простять та які докази надають.

Якщо ви проходите військову службу то маєте право подати в суд заяву про зупинення розгляду справи, на період проходження військової служби.

Відповідальності не буде, навіть якщо не явитесь суд зобов'язаний розглянути заяву про перегляд заочного рішення. Раджу написати в суд заяву про розгляд заяви про перегляд заочного рішення без вашої участі.

Заява пишеться на виконавця, він виносить відповідну постанову та надсилає Укрпоштою в банк. Так само можна написати виконавцю заяву про зміну рахунку для видаткових операцій.
так я так і зробила.І виконавець виніс Постанову .Але приватбанк чомусь її не прийиає,хоча я цю постанову і вДІЇ,І В ЕЛЕКТРОННОМУ СУДІ І в асвп знаходила

Доброго ранку.Якщо подати скаргу або позовну заяву через електронний суд, вона буде довго в "доставлених" або "відправлених",поки не запрацюють реєстри?Правильно я зрозуміла?Чи все ж таки її зареєструють. Невже судові засідання не відбуваються, поки наслідки хакерської атаки не ліквідували?

Доброго ранку.Якщо подати скаргу або позовну заяву через електронний суд, вона буде довго в "доставлених" або "відправлених",поки не запрацюють реєстри?Правильно я зрозуміла?Чи все ж таки її зареєструють. Невже судові засідання не відбуваються, поки наслідки хакерської атаки не ліквідували?
Схоже на це. Подивилася на Судовій владі, по міськрайонному суду. З 19.12 по сьогодні - лише "призначено склад суду", "призначено до судового розгляду"на 27, 30.12,або вже на січень

Елеткронний суд, працює, документи суд зареєструє вчасно.

Добрий вечір!
Вітаю з Новим Роком! Підкажіть будь ласка, якщо я маю кредити, строк їх майже 5 років (потроху закриваю, бо маю зараз можливість і колектори дзвонять і самі пропонують закривати просто тіло), а чоловік хоче оформити на мене машину. Всяких проваджень не має, до суду не подавали, і загальна сума до 30.000 грн.
Чи можуть бути проблеми з оформленням авто і чи не накладуть потім на авто арешт. Дякую

Добрий вечір!
Вітаю з Новим Роком! Підкажіть будь ласка, якщо я маю кредити, строк їх майже 5 років (потроху закриваю, бо маю зараз можливість і колектори дзвонять і самі пропонують закривати просто тіло), а чоловік хоче оформити на мене машину. Всяких проваджень не має, до суду не подавали, і загальна сума до 30.000 грн.
Чи можуть бути проблеми з оформленням авто і чи не накладуть потім на авто арешт. Дякую
Дякую. З Новим Роком. Якщо особа в реєстрі боржників, то авто не зареєструєте. Якщо відкрито виконавче провадження, то виконавець має накласти арешт на авто та оголосити розшук, з метою вилучити та реалізувати.

Всіх зі святами! Таке питання, підкажіть, якщо мфо дійшло до суду, назначена дата, то вже з ними ніяк неможливо домовитися? З боку закону

Дякую. З Новим Роком. Якщо особа в реєстрі боржників, то авто не зареєструєте. Якщо відкрито виконавче провадження, то виконавець має накласти арешт на авто та оголосити розшук, з метою вилучити та реалізувати.
Доброго дня. Як з Вами зв'язатися??
Цього достатньо, що ще треба )
Я вперше на форумі, не можу розібратись як зв'язатися з Вами напряму.
Відпишіть, будь ласка

Доброго дня. Як з Вами зв'язатися??

Я вперше на форумі, не можу розібратись як зв'язатися з Вами напряму.
Відпишіть, будь ласка
Screenshot_2025-01-03-20-03-18-240_com.android.chrome-edit.webp

Назад
Угорі