Адвокат відповідає, коротко по суті питання!

Тоді ще одне питання я вибачаюсь) а кошти, 20 відсотків стягнуть а залишок буде на карті а зняти їх буде неможливо?
Якщо рахунок арештований то розпорядитися коштами не можна, як тільки заробітна плата перерахована на банківський рахунок, то статус коштів змінюється на заощадження і виконавець має право дати доручення банку і стягнути потрібну йому суму.
Але на період воєнного стану можна писати заяву виконавцю щоб він дозволив отримувати з рахунку щомісяця суму в розмірі до 2 мінімальних заробітних плат.

Арешт рахунків та майна, стягнення із заробітної плати , пенсії чи інших виплат 20 %, розшук авто, додому не приїдуть, кримінальної справи не буде.

Якщо вас не викликав слідчий, то на даний час, не бачу проблеми.
Ні, ніхто не викликав

Добрий вечір

Хотів би взнати, якщо строк позовної давності у кредита минув, то вже подати до суду колекторські компанії чи МФО не можуть? Будуть тільки наярювати на телефон та благати сплатити тіло? Чи вони якось хитрять на цю тему і продовжують цей строк? Чи воно просто буде псувати кредитну історію?

Дякую

Останнє редагування:
Добрий вечір

Хотів би взнати, якщо строк позовної давності у кредита минув, то вже подати до суду колекторські компанії чи МФО не можуть? Будуть тільки наярювати на телефон та благати сплатити тіло? Чи вони якось хитрять на цю тему і продовжують цей строк? Чи воно просто буде псувати кредитну історію?

Дякую
На період запровадження в країні карантину та воєнного стану , строк перебігу позовної давності зупиняється.

доброго дня,якщо рахунок на який я писав заяву виконавцю вже не актуальний,можна писати заяву на інший рахунок?

Так

Мені відомо, що якщо ви є в реєстрі боржників, то не можете ні купити, ні продати будь-який об'єкт нерухомості.

Не займаюся в досудовому порядку.
Тобто, якщо я маю вп, то я не можу придбати нерухомість? Я думала, що воно просто стане арештованим і я не зможу його потім продати

доброго дня,якщо рахунок на який я писав заяву виконавцю вже не актуальний,можна писати заяву на інший рахунок?
Подавати заяву про зміну рахунку для здійснення видаткових операцій.
Тобто придбати по факту зможу, але не зможу розпоряджатися, вірно?
Ні, якщо ви в реєстрі боржників, то не можете придбати. Логіка наступна, якщо у вас борги, то звідки 💰 придбати нерухомість.

Останнє редагування:
Подавати заяву про зміну рахунку для здійснення видаткових операцій.

Ні, якщо ви в реєстрі боржників, то не можете придбати. Логіка наступна, якщо у вас борги, то звідки 💰 придбання нерухомість.
А якщо це спадщина?

На період запровадження в країні карантину та воєнного стану , строк перебігу позовної давності зупиняється.

А якщо в загальному, вони можуть поновити якимось чином, якщо строк позовної давності закінчився?

А якщо в загальному, вони можуть поновити якимось чином, якщо строк позовної давності закінчився?
Треба рахувати коли почався перебіг строку позовної давності та коли мав би закінчитися. Строк позовної давності сплине, якщо дата закінчення буде до запровадження карантину. Строк перебігу позовної давності переривається після внесення частини заборгованості.

А чи можна оскаржити виконавче провадження,яке було вчинене за рішенням суду,і для вчинення якого виданий виконавчий лист?

А чи можна оскаржити виконавче провадження,яке було вчинене за рішенням суду,і для вчинення якого виданий виконавчий лист?
Подати на оскарження можна якщо не пропущений строк на оскарження рішення суду, або пропущений з поважних причин, та якщо є що написати по суті.

Подати на оскарження можна якщо не пропущений строк на оскарження рішення суду, або пропущений з поважних причин, та якщо є пщо написати по суті.

Подати на оскарження можна якщо не пропущений строк на оскарження рішення суду, або пропущений з поважних причин, та якщо є що написати по суті.
Якщо провадження виніс нотаріс неуповноваженого округу,не за місцем реєстрації?Чи оскарження лише потягне час,але проблема залишиться незмінною?

Якщо провадження виніс нотаріс неуповноваженого округу,не за місцем реєстрації?Чи оскарження лише потягне час,але проблема залишиться незмінною?
Проблема буде вирішена, незаконний напис нотаріуса скасують, а виконавче провадження закриють.

Справа за позовом про стягнення заборгованості це вже інша історія, яка має кожний раз свої особливості, неоднозначна, а рішення суду може бути як в одну сторону так і в іншу.

Назад
Угорі