Адвокат відповідає, коротко по суті питання!

Доброго дня!
Оскаржив у районному суді ВНН. Позов задовольнили. ВНН визнали таким що не підлягає виконанню. Рішення від 17.11.23 вступило в силу 28.12.23.
Але приватний виконавець не закриває ВП та не знімає арешти з рахунків та авто.
Я 2.01.24 відправив електронною поштою виконавцю заяву про закінчення ВП.
А він нічого не робить.
Що можна зробити?
Ви до заяви про закінчення ВП долучили оригінал рішення суду з відміткою (з датою), що воно набрало законної сили?

Ви до заяви про закінчення ВП долучили оригінал рішення суду з відміткою (з датою), що воно набрало законної сили?
Ні. Я просто долучив копію рішення суду. Я електронною поштою заяву відправляв, підписав все ЕЦП. Але ж приватному виконавцю СУД теж ще у листопаді направляв рішення. Я вважав, що він має його виконувати и без моєї заяви. Я до СУДУ не ходив жодного разу, все подавав через електронний суд.

Відповім на питання щодо кредитних правовіносин з Банками, фінансовими організаціями, відкриття виконавчого провадження, виконавчого напису нотаріуса, арешту рахунків, розгляду справ в суді, зокрема процесуального законодавства, тощо.
Добрий день! 28,12 бізнес позика подали до суду. Протермінування рік в цьому місяці. Брала 54 тис.,платежами виплатила 41тис, в особистому кабінеті вісить 100тис боргу. Договір типовий, я не фоп. На пошту по прописці прийшов лист, не проживаю там, забрати не можу. Підкажіть, будь ласка, що робити далі?

Добрий день! 28,12 бізнес позика подали до суду. Протермінування рік в цьому місяці. Брала 54 тис.,платежами виплатила 41тис, в особистому кабінеті вісить 100тис боргу. Договір типовий, я не фоп. На пошту по прописці прийшов лист, не проживаю там, забрати не можу. Підкажіть, будь ласка, що робити далі?
Коротко відповісти по суті питання не вийде, тим більше не бачив ваших документів. Якщо порівнювати з іншими справами по Бізнес позиці які вивчав, то припускаю, що після оплати (орієнтовно 41 тис.) ви підписали додаткову угоду в якій визнали залишок боргу тілом кредиту, і визнали новий графік погашення цієї заборгованості на який нараховувалися відсотки (та комісія за видачу кредиту, яка точно незаконна). Також в цій додатковій угоді вони вам видали ще додатково трохи грошей, думаю щоб ви легше погодилися на "розвод".
Можливо помиляюсь.
Ні. Я просто долучив копію рішення суду. Я електронною поштою заяву відправляв, підписав все ЕЦП. Але ж приватному виконавцю СУД теж ще у листопаді направляв рішення. Я вважав, що він має його виконувати и без моєї заяви. Я до СУДУ не ходив жодного разу, все подавав через електронний суд.
Тому виконавче провадження і не завершене, бо ви не надали виконавцю рішення суду з відміткою, що воно набрало законної сили. Таке рішення видається після того як пройде 30 денний строк на апеляційне оскарження і тільки за заявою сторони по справі. Нікому крім вас не цікаво отримувати рішення з такою відміткою. Суд також не займається виконанням рішення.
Вам треба в суд подати заяву про видачу рішення суду з відміткою що воно набрало законної сили, отримати його і повторно виконавцю відправити заяву про закінчення виконавчого провадження, до якого долучити оригінал отриманого рішення

Останнє редагування:
Коротко відповісти по суті питання не вийде, тим більше не бачив ваших документів. Якщо порівнювати з іншими справами по Бізнес позиці які вивчав, то припускаю, що після оплати (орієнтовно 41 тис.) ви підписали додаткову угоду в якій визнали залишок боргу тілом кредиту, і визнали новий графік погашення цієї заборгованості на який нараховувалися відсотки (та комісія за видачу кредиту, яка точно незаконна). Також в цій додатковій угоді вони вам видали ще додатково трохи грошей, думаю щоб ви легше погодилися на "розвод".
Можливо помиляюсь.
В мене був графік, раз на 2 тижні, по 14 тис. Таких платежів мало бути 8, я зробила лише 3 і просто перестала платити, бо не витягла того всього. А якось детальніше з Вами можна поспілкуватися?

В мене був графік, раз на 2 тижні, по 14 тис. Таких платежів мало бути 8, я зробила лише 3 і просто перестала платити, бо не витягла того всього. А якось детальніше з Вами можна поспілкуватися?
0952035777, бажано вайбер

Доброго дня! Якщо було ВП і було оплачено. ВП закрито, а у УБКІ висить борг і у кредитора і у компанії, яка її купила. Кредит оплачено, а довідки не дають. Що в цьому разі робити?

Доброго дня! Якщо було ВП і було оплачено. ВП закрито, а у УБКІ висить борг і у кредитора і у компанії, яка її купила. Кредит оплачено, а довідки не дають. Що в цьому разі робити?
Якщо ви вважаєте що заборгованість за кредитним договором відсутня, а кредитний договір припинений то офіційно надсилайте заяву до УБКІ долучайте відповідні докази, та просіть виключити інформацію за цим договором з бюро кредитних історій.
Отримайте відповідь, якщо вам відмовлять, подавати в суд до УБКІ про зобов'язання вчинити дії.

Повідомляю для інформації.
Це навіть смішно.
Дозвонився я до виконавця. Він відкриває реєстр судових рішень, дивиться там де перелік рішень по справі, та у таблиці у стовбику де Дата набрання законної сили там пусто. Але якщо відкрити рішення, то там у шапці стоїть дада набрання законної сили 28,12,2023. Но він мені каже, що там його не влаштовує, а треба щоб і у таблиці було проставлено.
Я передзвонив секретарю судді, вона мене перекинула на канцелярію. Там мені сказали що не внесуть в базу якщо я не напишу заяву та не отримаю копію рішення.
Я вже не розумію нічого: тобто якщо я не отримав рішення, то воно не вступає в силу???
Написав заяву в електронному суді. Почекаємо в яку кімнату цей квест мене заведе далі )))

Останнє редагування:
Доброго дня. Цікавить така ситуація. Чи можливо зупинити нарахування процентів за майно, яке здане в ломбард та чи можна повернути раніше нараховані проценти за останніми договорами? Я військовий. Мобілізований 20.03.2022р. Є посвідчення учасника бойових дій. Якщо це можливо, то що для цього потрібно. Дякую.

Військовослужбовцям, призваним на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, на весь час їх призову, а військовослужбовцям під час дії особливого періоду, які брали або беруть участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, які перебували або перебувають безпосередньо в районах та у період здійснення зазначених заходів, - штрафні санкції, пеня за невиконання зобов’язань перед підприємствами, установами і організаціями усіх форм власності, у тому числі банками, та фізичними особами, а також проценти за користування кредитом не нараховуються, крім кредитних договорів щодо придбання майна, яке віднесено чи буде віднесено до об’єктів житлового фонду (житлового будинку, квартири, майбутнього об’єкта нерухомості, об’єкта незавершеного житлового будівництва, майнових прав на них), та/або автомобіля.
Вище викладене це частина 15 статті 14 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей".
Маєте спочатку подати заяву пославшись на цю вимогу закону та долучити документи по підтверджують статус, просити надати письмову відповідь.
Після отримання відповіді, визначатися далі.

Останнє редагування:
Там мені сказали що не внесуть в базу якщо я не напишу заяву та не отримаю копію рішення.
вони не праві та грубо помиляються.
У разі закінчення строку, встановленого для подання апеляційної скарги, якщо така скарга не була подана, до автоматизованої системи вносяться відомості щодо набрання судовим рішенням законної сили. Відповідна інформація вноситься до автоматизованої системи користувачем відповідно до його функціональних обов’язків.
Персональну відповідальність за організацію в суді своєчасного внесення до автоматизованої системи відомостей про набрання судовим рішенням законної сили (у тому числі за результатами розгляду судом апеляційної чи касаційної інстанції), направлення таких відомостей до Єдиного державного реєстру судових рішень несе керівник апарату суду.
У суді першої інстанції до автоматизованої системи вносяться відомості про набрання судовим рішенням законної сили, які направляються до Єдиного державного реєстру судових рішень:
у разі закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.
нема умови внесення в базу за заявою

вони не праві та грубо помиляються.

нема умови внесення в базу за заявою
Я це розумію, але ж мені вони не можуть сказати що накосячили. Вот вигадали що перше в голову прийшло.
Наступного ранку все вже було внесено. Я зв'язався з виконавцем, він побачив у реєстрі дату та через три часа все було готово. Постанови він повиносив, арешти зняті. Навіть повернув мені гроші з депозиту, які не встиг відправити заявнику.

Доброго дня!Маю ВП від приватного виконавця,сьогодні був здійснений арешт рахунків.Зайшла подивитися в дію постанови і побачила ,що в постанові про арешт рахунків вказане неправильно по-батькові ,але у постанові про відкриття все правильно.Чи може це якось допомогти зняти арешт з рахунків?

Доброго дня!Маю ВП від приватного виконавця,сьогодні був здійснений арешт рахунків.Зайшла подивитися в дію постанови і побачила ,що в постанові про арешт рахунків вказане неправильно по-батькові ,але у постанові про відкриття все правильно.Чи може це якось допомогти зняти арешт з рахунків?
Ні, ідентифікація відбувається по РНОКПП (Інд.код), треба скасовувати виконавчий напис нотаріуса.

Доброго дня. Сподіваюсь поясню зрозуміло ситуацію. На квартирі по реєстрам накладено арешт. В батька були борги у банку під заставу квартири. Батько помер. Квартира була дідуся і так як вони пенсіонери суд присудив виплачувати їм частково заборгованість. Зі слів бабусі квартира була виплачена. Але зараз я дивлюсь по реєстрам арешт не знятий. Моє питання в чому, чи можливо зробити дарственну на квартиру під арештом? І чи я можу якось дізнатися виплачений там борг чи ні?

Доброго дня. Сподіваюсь поясню зрозуміло ситуацію. На квартирі по реєстрам накладено арешт. В батька були борги у банку під заставу квартири. Батько помер. Квартира була дідуся і так як вони пенсіонери суд присудив виплачувати їм частково заборгованість. Зі слів бабусі квартира була виплачена. Але зараз я дивлюсь по реєстрам арешт не знятий. Моє питання в чому, чи можливо зробити дарственну на квартиру під арештом? І чи я можу якось дізнатися виплачений там борг чи ні?
Дарственими займається нотаріус, тому вам треба фахова консультація нотаріуса з цього питання.
Щодо виплати боргу, то вам треба звернутися до виконавця, бо самі ж написали, що було рішення суду про стягнення заборгованості.

Добрий вечір. У мене декілька питань.
1. Після спрощеного судового процесу, наскільки довго ждати Рішення? На форумі знайшов тільки одну жіночку, яка написала, що ждала дві неділі Рішення суду

2. Якщо Суд визнає недійсним мій борг перед ФК, то яка процедура взаємодії із УБКІ, щоб там "видалили" запис?

3. Я ось тільки із теперішнім судом взнав що у мене був суд із Плєватьбанкой у 15 році. Рішення вступило в силу 23.11.15 , а Постанова виконавця про стягнення заборгованості була відкрита аж через 12,5 місяців, а іменно 09.12.16 року

Питання: наскільки мені відомо виконавець повинен на протязі 12 місяців ' після вступу в силу рішення відкрити провадження? Вірно?
а якщо пройшло більше року, то що тоді?

1. По закону 60 днів з дати відкриття судом провадження.
2. Визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню, не змінює умови кредитного договору. Якщо суд відмовив банку чи МФО у стягненні заборгованості, то вам треба з рішенням суду звертатися в УБКІ.
3. Рішення суду може бути пред’явлено до примусового виконання протягом 3 років.

Дякую за відповідь.
Виконавче мені тоді закрили десь через півроку, по причині, що не знайшли мене))) (я іще той партизан:) )
Чим далі, тим цікавіше.
Виходе так, що рішення суду від 15 року, на даний момент уже не має юр. сили?? Так як виконавець закрив справу і уже 7 років пройшло?
І

Назад
Угорі