6 травня набрали чинності зміни до закону про виконавче провадження: перші арешти рахунків

Он АСВП і ЄРБ, зараз не працюють на даний момент і вже декілька годин, получила за ці дні інформації від бариг банків і исполнителей

Не можу зрозуміти про ті 13400. Типу вони можуть блокнути лише 13400?
арештовувати можуть всі кошти на рахунках
Проте, Ви можете звернутись до виконавця з Заявою про визначення поточного рахунку у банку для здійснення видаткових операцій.
У вказаній Заяві Ви зазначаєте 1 рахунок, яким Ви маєте намір користуватись.
Проте, за вказаним рахунком у Вас діятимуть обмеження - щомісячно Ви можете використовувати кошти у межах 13400 грн.
До прикладу, якщо у Вас на картку надійде 20000 грн., то 13400 грн. - Ви можете використовувати на свій розсуд (сплачувати покупки/комуналку, здійснювати перекази чи зняття готівки), а інші 6600 грн. - будуть арештовані і їх може бути списано в рахунок погашення заборгованості за виконавчим провадженням

А якщо у мене 2 різних виконавця, то можна звернутись до одного по одному банку, а до другого по другому? Для розблокування 13400 маю на увазі

Добрый день, у меня такой вопрос: если все ВП у меня на снятие с з/п и ни в одном не идёт про арест счетов, на каком законном основании банк имеет право мне ограничить счёт ?? ( моно уже ограничил ?) Могу ли я требовать снятия ограничений по счёту?

А якщо у мене 2 різних виконавця, то можна звернутись до одного по одному банку, а до другого по другому? Для розблокування 13400 маю на увазі
У разі наявності декількох виконавчих проваджень стосовно однієї фізичної особи - боржника для усіх виконавчих проваджень визначається один поточний рахунок для здійснення видаткових операцій. Кількість виконавчих проваджень не впливає на розмір суми, яка не підлягає зверненню стягнення і на яку фізична особа - боржник може здійснювати видаткові операції.

У разі наявності декількох виконавчих проваджень стосовно однієї фізичної особи - боржника для усіх виконавчих проваджень визначається один поточний рахунок для здійснення видаткових операцій. Кількість виконавчих проваджень не впливає на розмір суми, яка не підлягає зверненню стягнення і на яку фізична особа - боржник може здійснювати видаткові операції.
Підкажіть будь ласка, а якщо було відкрито виконавче провадження до війни( була вже постанова про відкриття та про стягнення), але постанова про арешт коштів від серпня 2022 року, тобто під час війни. То рахунок арештують, чи не факт?

Підкажіть будь ласка, а якщо було відкрито виконавче провадження до війни( була вже постанова про відкриття та про стягнення), але постанова про арешт коштів від серпня 2022 року, тобто під час війни. То рахунок арештують, чи не факт?
Факт

Відніс особисто в офіс виконавцязаяву. Сказали, зі мною зв'яжуться. Чекаю два дні, в п'ятницю зателефоную.Хоча по факту до п'ятниці він вже повинен повідомити банк, і розблокувати карту. Чекаємо.

Tarass, все так?

Моно заблокував кошти. Два інших банки поки ні. Чекати, що можуть заблокувати чи може пощастити і не заблокують?

Доброго всім дня! Скажіть , будь ласка, у мене в суді було визнано виконавчий напис таким , що не підлягає виконанню ще в червні 2022. Виконавець був Подолянко, зараз інший. Виконавче провадження так і не закрили . Сьогодні зателефонувала виконавцю і він сказав сплати за розходи, типу за марки в.т.п. Просить 700 грн. Не дешеві так марки. Ось хочу попросити поради чи потрібно платити -це законно чи можна не платити і якщо не заплатити , то це вп так і буде висіти ?

Відніс особисто в офіс виконавцязаяву. Сказали, зі мною зв'яжуться. Чекаю два дні, в п'ятницю зателефоную.Хоча по факту до п'ятниці він вже повинен повідомити банк, і розблокувати карту. Чекаємо.

Tarass, все так?
2 дні на винесення постанови, 1 на її направлення до банку.
Думаю, у понеділок повинен знятись арешт.

2 дні на винесення постанови, 1 на її направлення до банку.
Думаю, у понеділок повинен знятись арешт.
Добрый день, а я бодаюсь с моно .У меня ИП но без арестов счетов, а снятие с з/п 20%.Банк же просто по факту наличия ИП все мне и припоял. Вопрос, верно ли я толкую ,что если нет ареста на счета то и банк не имеет право ограничивать мой счёт?

Добрый день, а я бодаюсь с моно .У меня ИП но без арестов счетов, а снятие с з/п 20%.Банк же просто по факту наличия ИП все мне и припоял. Вопрос, верно ли я толкую ,что если нет ареста на счета то и банк не имеет право ограничивать мой счёт?
Вчера писал уже, по моно.
Они или ипанулись, или у них что то сломалось в програмном обеспечении.
Блокируют счета даже по закрытым ип.
Пытайте техподдержку.

Вчера писал уже, по моно.
Они или ипанулись, или у них что то сломалось в програмном обеспечении.
Блокируют счета даже по закрытым ип.
Пытайте техподдержку.
Я им уже весть мозг вынесла ?. Думаю нужно подождать, а то они сами толком и ответ дать не могут , и сами недопонимают. А так , я к вам ? , будем сносить , а тоя чего-то затянула с этим делом?

Tarass , можете підказати будь ласка, якщо знаєте

Моно заблокував кошти. Два інших банки поки ні. Чекати, що можуть заблокувати чи може пощастити і не заблокують?

Tarass , можете підказати будь ласка, якщо знаєте

Моно ідіоти, не втомлююсь це повторювати.
щодо інших банків, ніхто вам не скаже, пощастить або ні.
Все може бути.

Відповідно вказаного Заокну, 1) фізичні особи - боржники, на кошти яких накладено арешт органами державної виконавчої служби, приватними виконавцями, можуть здійснювати видаткові операції з поточного рахунку на суму в розмірі, що протягом одного календарного місяця не перевищує двох розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом про Державний бюджет України на 1 січня поточного календарного року, а також сплачувати податки, збори без урахування такого арешту, за умови що такий поточний рахунок визначений для здійснення видаткових операцій у порядку, встановленому цим підпунктом. Звернення стягнення у межах зазначеної суми на такому рахунку не здійснюється.
Тут вказано про заборону звернення стягнення у межах суми у розмірі 13400 грн., але заборона на звернення стягнення іншої суми (не враховуючи ці 13400 грн.) - відсутня.
Добрый день. Подскажите, сколько стоит снести исполнительную надпись? Сделана в 2021 году. Бумаг сейчас на руках нет, но есть что-то в дии.

Назад
Угорі