Kvitka🌸
Форумчанин
- Дописи
- 825
- Реакції
- 825
- Бали
- 473
Kvitka🌸 не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Так ,читала ,небагато інфи ,але єЄ і на форумі, шукайте в темах.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Нотатка: This feature may not be available in some browsers.
Так ,читала ,небагато інфи ,але єЄ і на форумі, шукайте в темах.
Банкрутство то індивідуально дуже. Як на мене треба починати з консультаціїї зі спеціалістом, тому що ньюансів "вагон и тєлєжка". Благо такий тут є і це безкоштовно, проконсультуватися.Так ,читала ,небагато інфи ,але є
Та я просто відгуки людей почитати хотіла ,а то деколи хтось пише буду проходити і пропадаєБанкрутство то індивідуально дуже. Як на мене треба починати з консультаціїї зі спеціалістом, тому що ньюансів "вагон и тєлєжка". Благо такий тут є і це безкоштовно, проконсультуватися.
Не переживайте. В мене так само. Звертається людина - я її консультую. Даю список документів для підготовки і людина зникає.Та я просто відгуки людей почитати хотіла ,а то деколи хтось пише буду проходити і пропадає![]()
У людей трохи помилкові думки про то, що таке банкрутство. Думають напишу заяву і фсьо, я вільний. Поспілкуйтеся зі Стромом. Він детально все пояснить, згідно вашого майнового стану в тд. У мене, як виявилось, квартира все одно під ризиком опинитися у ліквід масі, але всього 2 кредитори і я вирішила судитися. Подивитися як буде. Процедуру банкрутства можна розпочати на будь якому є етапі. Маю її на увазі, але. Коли немає майна, десяток або більше кредиторів, думаю така процедура більш доцільна, тому що у мене, наприклад, в суді маємо вже одну відмову банку, чекаю на рішення по іншому кредитору... залишилося ще 2 договори, але якось кредитор за них не згадує, в суд не подає, мабуть також до отримання рішення за основним рахунком це питання на паузі.Та я просто відгуки людей почитати хотіла ,а то деколи хтось пише буду проходити і пропадає![]()
Я майже в кожній консультації зараз кажу - банкрутство не чарівна паличка. В 0 не спише. Лише якщо дуже дуже повезе і лише з МФО.У людей трохи помилкові думки про то, що таке банкрутство.
Какая часть дохода уходила на отдачу долгов? Это была агрессивная отдача долга (почти во всем себе отказывая) или более мягкая? Когда и себе, и людям, так сказать. А так похвально. Еще чуть-чуть осталось.Всім привіт!
Минув уже певний час, тож вирішив поділитися тим, як у мене все склалося далі.
Після невеличкої паузи й зважування всіх за і проти, а також підрахунку потенційних витрат на процедуру банкрутства, я дійшов висновку, що для мене більш доцільним і психологічно спокійним варіантом буде самостійне погашення боргів. Хоча й вже починав збирати документи для процедури банкрутства.
На старті ситуація виглядала так:
До моменту виникнення прострочень я здійснював часткові платежі за кредитами. Згодом ПУМБ звернувся до суду, після чого було відкрито виконавче провадження. У його межах я сплатив близько 90 000 грн, у результаті чого провадження було повністю закрите.
- загальна сума боргу (тіло + відсотки) - близько 525 000 грн;
- тіло кредитів - приблизно 205 000 грн;
- найбільші зобов’язання були в ІдеяБанк (~100 000 грн) та ПУМБ (~80 000 грн).
Саме з цього кредиту я розпочав процес врегулювання, оскільки виникла потреба здійснювати видаткові операції на суми, що перевищували встановлені обмеження за рахунком для видаткових операцій (близько 16 000 грн на місяць). Для тих, хто з цим не стикався: у разі арешту рахунків можна подати заяву своєму виконавцю з проханням визначити окремий рахунок для дозволених видаткових операцій.
З ІдеяБанку протягом тривалого часу надходила велика кількість листів (деякі були дуже кумедні), після чого кредит було передано (чи доручено) компанії FinCollect. Вони запропонували врегулювання за гарантійним листом із оплатою лише залишку по тілу кредиту. Я погодився на ці умови та успішно здійснив платіж. За словами компанії, формальне закриття кредиту займає 3-4 тижні. Не знаю наскільки це поширена практика, але ознайомився з цим на просторах інтернету, наче все ок
На сьогодні залишок боргу по тілу становить близько 25 000 грн - це кілька (3) кредитів у різних МФО, що були продані колекторським компаніям. Комунікація з ними наразі ускладнена: не всі охоче виходять на зв’язок, а окремі компанії озвучують намальовані суми заборгованості - понад 100 000 грн при тілі кредиту близько 10 000 грн, що для мене є неприйнятним і не підлягає розгляду.
Відсотки за цими залишковими кредитами сплачувати не планую. Мета - вийти на контакт і домовитися про погашення виключно тіла боргу. Чим наразі й займаюсь.
Додатково я напишу повідомлення, коли все буде сплачено й інформація буде відображена в УБКІ.
З радістю відповім на будь-які запитання, що у вас можуть виникнути.
P.S суми були дещо округлені для зручнішого сприйняття в процесі читання
Сподіваюсь, що мій досвід буде корисним тим, хто зараз проходить подібний шлях.
Большую часть времени заняло восстановление финансовой стабильности и увеличение дохода. Поскольку закрывать задолженности частичными платежами не хотелось вовсе, я сосредоточился на том, чтобы погашать долги одним платежом при наличии достаточной суммыКакая часть дохода уходила на отдачу долгов? Это была агрессивная отдача долга (почти во всем себе отказывая) или более мягкая? Когда и себе, и людям, так сказать. А так похвально. Еще чуть-чуть осталось.
Понял. Первый раз, когда выбрался из ямы, сумма была чуть больше вашей. Закрывал агрессивно, чуть ли не голодал. Но быстро закрыл. За пол гол года где-то, как всерьёз взялся за это. Сейчас сумма на порядок ниже, но тяжко, ибо сейчас есть семья. И на гречке не посидишь. Да и тогда подработка была хорошая, сейчас с этим сложнее, несмотря на то, что я живу в ЕвропеБольшую часть времени заняло восстановление финансовой стабильности и увеличение дохода. Поскольку закрывать задолженности частичными платежами не хотелось вовсе, я сосредоточился на том, чтобы погашать долги одним платежом при наличии достаточной суммы
В итоге около года ушло на то, чтобы отдельно накопить сумму, предназначенную именно для закрытия задолженностей (оба крупных кредита были закрыты с разницей в день). Поэтому подход к сбережениям в этот период был более мягким и прагматичным, без жёсткой экономии, но с чёткой целью![]()
К сожалению, никогда не знаешь, какой стороной жизнь и обстоятельства могут повернуться к тебе завтра, поэтому риск снова оказаться в похожей ситуации существует, как бы этого ни хотелось. Во второй раз немного проще - этот путь уже был пройден ранее, есть понимание процессов и уверенность в том, что справиться получится и сейчас. У меня так было во всяком случаеПонял. Первый раз, когда выбрался из ямы, сумма была чуть больше вашей. Закрывал агрессивно, чуть ли не голодал. Но быстро закрыл. За пол гол года где-то, как всерьёз взялся за это. Сейчас сумма на порядок ниже, но тяжко, ибо сейчас есть семья. И на гречке не посидишь. Да и тогда подработка была хорошая, сейчас с этим сложнее, несмотря на то, что я живу в Европе3 года без долгов и опять влез. И это ужасно. Надеюсь, что Вы мою ошибку не повторите. Если бы у меня было больше финансовой грамотности, не вернулся бы второй раз на форум.