Щоденник 21 МФО та моя дурість

Дописи
38
Реакції
47
Бали
158
Виктория Сергеевна не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Доброго дня всім. Я новачок на цьому сайті.
Хочу трохи розповісти про себе, оскільки про багатьох з вас я вже дізналася і мені вже не так соромно про мої помилки розповідати.

Влізла я в це пекло більше року тому. Причина була не така суттєва, як у більшості з вас: дітей немає, квартиру не знімаю, здоров'я в нормі.
Захотіла поїхати на відпочинок...Взяла я кредит у манівео. Сплатила його вчасно. Влітку почався у моїй компаніїї весільний бум - 5 весіль підряд, 1 з яких - весілля брата.
Знову взяла, бо зарплатні не вистачало, але ж хотілося, дурепі, тримати обличчя. Цього разу займ був більший, тому грошей вистачало лише, щоб його пролонгувати. Я і пролонгувала - якщо береш, потрібно ж дотримуватися умов, на які я підписувалася ( так я думала тоді). Після цього було звільнення. 3 місяці без роботи. А я все брала, щоб сплачувати попередній та і себе якось забезпечувати. Все думала, що роботу знайду і без проблем все виплачу.
Все-таки я знайшла роботу, з хорошою оплатою. Але її вже не вистачало, щоб закрити кожен борг. Тому починаючи з лютого місяця - я жодного разу не купила того, що хотіла - платила пролонгації і шукала гроші.
Дійсно, лише про це і думала. Я не могла ні дивитись фільми, ні гуляти спокійно з друзями чи з коханим - думками я була у власних боргах.
У мене кредити у 21 МФО
-манівео
-кредиткаса
-майволет
-новікредити
-кредитон
-кешбері
-мілоан
-мані4ю
-кредит7
-mrmoney
-кредит+
-монетка
-лоані
-сслоан
-соскредит
-алекс
-майкредит
-єгроші
-мікрокеш
-дінеро

Це просто жах! Дивлюсь на цей список і не розумію, про що я думала. В думках було, щоб не дзвонили знайомим і рідним. Але грошей немає, щоб це все слатити - навіть пролонгації. Я прийшла до того, чого так боялася цей рік.
5 днів тому я вирішила не платити, повідомити своїх рідних і увімкнути режим сніжинки. Поки не виходжу на контакт.
Планую змінити свій номер телефону, бабусі та дідуся, попередити друзів та батьків з братом. Заблокувати карту.
Найменші кредити спробую відразу закрити.

Чи є доречним писати на адреси МФО про відгук від згоди на обробку персональних даних? Що воно дає?

Чи є доречним писати на адреси МФО про відгук від згоди на обробку персональних даних? Що воно дає?
Нет. Ровным счетом ничего не надет.
В случае каких-то проблем с Законом, скажут, "а это не мы звоним", может это кто-то из знакомых так балуется.

Во это вы нагребли... Жалко что не на себя потратили.. ? Не волнуйтесь ничего страшного не будет, как только вы выкините симку они для вас перестанут существовать

В случае каких-то проблем с Законом, скажут, "а это не мы звоним", может это кто-то из знакомых так балуется.
Зрозуміла. А варто з ними вести переговори чи звертатись до юриста? Грошей поки немає...
Во это вы нагребли... Жалко что не на себя потратили.. ? Не волнуйтесь ничего страшного не будет, как только вы выкините симку они для вас перестанут существовать
Та жесть просто! Такий самообман. Тут залишається зрозуміти, який урок я з цього винесу.

Режим снежинки и новые симки-самое то. Удачно выбраться из этого болота! Тратьте деньги на себя)) Я тоже полгода боялась, а потом перестала. Жизнь после просрочек существует и она прекрасна)))

Режим снежинки и новые симки-самое то. Удачно выбраться из этого болота! Тратьте деньги на себя)) Я тоже полгода боялась, а потом перестала. Жизнь после просрочек существует и она прекрасна)))
Так, залишилось рідних заспокоїти ?

Так, залишилось рідних заспокоїти ?

Да, это да)) Удачи и сил, особенно со старшим поколением. У меня многие на мою сторону стали без вопросов, хотя я и переживала. Многие в кредитах на самом деле, но боятся призанаться. Или брали и выплатили бешеные проценты и никому не говорили и тп. Я узнала о том, что в моём окружении брали займы те, на кого бы и не подумала никогда. Всплыло, когда я рассказала))))

Виктория Сергеевна, прекрасно вас понимаю, эти займы и расчитаны на то, чтоб люди перекрывали, боялись, были в долгах, были нищими. Не бойтесь, говорите с родными, удаляйте или закрывайте от посторонних соц. сети, набирайтесь мужества ( когда звонят соседям, рассылают коллажи), и да, это не страшно, я тоже боялась.... а зря, сейчас я свободнее и спокойнее, режим снежинки- какой чудо- человек это предумал?

У меня так было с финфорс, насчёт того, что они присылали ФИО близких и дальних родственников (типа ожидайте обзвон). Написала на урядовом, прикрепила скрины (там четко видно, что пишет финфорс). Не знаю почему, но, мне пришёл ответ из НБУ по моему обращению (хотя направляла в полицию). Короче, в ответе было сказано, что финфорс не знает моих родственников, а только контактное лицо. Им пофиг на то, что рассылают персональные данные.

У меня так было с финфорс, насчёт того, что они присылали ФИО близких и дальних родственников (типа ожидайте обзвон). Написала на урядовом, прикрепила скрины (там четко видно, что пишет финфорс). Не знаю почему, но, мне пришёл ответ из НБУ по моему обращению (хотя направляла в полицию). Короче, в ответе было сказано, что финфорс не знает моих родственников, а только контактное лицо. Им пофиг на то, что рассылают персональные данные.
вот им пофиг на нас, наши проблемы, а нам пофиг на какие- то там долги, мы тоже ничего не брали?

вот им пофиг на нас, наши проблемы, а нам пофиг на какие- то там долги, мы тоже ничего не брали?
Если четко видно их нарушения и их игнорируют, значит, нам тоже пофиг на займы. Вели бы себя по человечески, может и получили бы что-то. А так....

Теж є багато знайомих, як брали кредити. Є і ті, що не закривала, а забили на них.
Деякі продавали машини, щоб віддати борги цим скотам.

Я вирішила для себе, що досить. 21 мфо?давно пора було зупинитись. Але... Ось і перевірю оточення на якість ?

Дякую всім за підтримку ♥️
Доброго дня, казкові люди :) Я поки тільки вхожу у боржинки. Думаю, як попередити максимальну кількість людей. Вирішила написати пост у фейсбук для близьких про їхні дії у разі дзвінків.

Можливо, хтось із вас вже писав. Поділіться, будь ласка.
Доброго дня, казкові люди :) Я поки тільки вхожу у боржинки. Думаю, як попередити максимальну кількість людей. Вирішила написати пост у фейсбук для близьких про їхні дії у разі дзвінків.

Можливо, хтось із вас вже писав. Поділіться, будь ласка.

Можливо, хтось із вас вже писав. Поділіться, будь ласка. Бачила на сайті, як хтось скидав картинку-попередження з інтернету, але не можу знайти(
Моя сповідь - не можу більше мовчати!

Мої рідні, друзі, колеги та знайомі, пишу цей пост з метою попередити вас у діях шахраїв та вимагачів.
Рік тому я взяла мікрозайм. Легкі кредити можуть заморочити голову кому завгодно. Весь цей час я була сумлінним позичальником: платила пролонгації, намагалася закрити. Навіть позичала у інших людей (зокрема у тата).
Скажені відсотки та чутки про дії колекторів заганяли мене ще в більше боргову яму. Жодного разу за цей рік я не була господарем своїх фінансів і сама загнала себе у цю пастку.

Я дуже втомилася від цього всього. Почала шукати шляхи, була у юриста. Перечитала купу інформації і відгуки інших боржників на форумі anticollector.ua і прийшла до висновку що з мене ДОСИТЬ!

Я заплатила їм вдесятеро більше від тіла кредиту. І не збираюся годувати цих бандитів більше, тому вибрала для себе інший алгоритм дій.

Одним зі страхів, чому я йшла на це продовжувала платити і брати - це страх того, що будуть дзвонити і тероризувати моїм рідним та друзям.

Скоріше за все вас турбувати не будуть, але я краще вас попереджу про всяк випадок.

Тому для мого і вашого спокою я підготувалася і пишу коротку інструкцію дій, що вам потрібно робити, якщо раптом вам будуть телефонувати кредитори і говорити про мене.

Хочу відразу сказати, що жодного контакту я не давала, але система захисту наших громадян на дуже низькому рівні, тому інформація зливається і продається (зокрема нашими банками). І вирахувати хто кому ким приходиться не складає труднощів.

І так:
1. Якщо вас будуть турбувати - встановити додаток Не дзвони мені або trucaller (він захистить вас від небажаних дзвінків. Розрахований на їх блокування).
2.Не виходьте з ними на контакт, не ведіть діалоги - в цьому немає сенсу, повірте. Максимум, що можна сказати "я з нею не спілкуюсь вже енну кількість років або не знаю її і послати"
3.Не вірте абсолютно жодному їхньому слову - це шахраї, які не мають взагалі ніяких прав. Вони можуть лише залякувати. Раптом що - робіть переадресацію на мій номер.

І трохи законів, які захищають наші права:
- Частина 3 ст. 512 ст. 1076 Кодексу України
Статті 60, 62 Закону України "Про банки та банкову деяльність"
частина 6 статті 23 Закону України "Про інформацію", и статью 32 Конституції Украини
статті 182 (Порушення недоторканності приватного життя), 355 (Примущення до виконання або невиконання цивільно-правових обов'язків) Кримінального кодексу України.
І найважливіше - ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу і перший суд над колекторами. Від 7 до 12 років позбавлення волі.

Зі свого боку хочу попросити вибачення у кожного з вас. Я сподіваюсь, що цих дзвінків не буде...

Ось так написала

Останнє редагування:

Схожі теми

Назад
Угорі