Зарплата на другого человека !

• Автор теми Автор теми Макс 50
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 21
  • Перегляди Перегляди 1K

Макс 50

Форумчанин
Дописи
52
Реакції
14
Бали
8
Макс 50 не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Всем добрый вечер! Я где то читал что можно перевести зарплату на счёт другого человека ! Хотел узнать работает ли эта схема и кто этим уже пользовался ? И как это на работе объяснить ?

Всем добрый вечер! Я где то читал что можно перевести зарплату на счёт другого человека ! Хотел узнать работает ли эта схема и кто этим уже пользовался ? И как это на работе объяснить ?
На любой официальной работе ,счёт должен быть открыт на ваше имя.
Во всех других случаях, всё можно.

ні, це практично неможливо. домовтесь на роботі, щоб вам виплачували готівкою

Мне уже по 3 ВП с блоком зарплатной карты выплачивают на карточный счет моей сотрудницы(только с моего отдела).Каждый месяц вначале месяца пишу заяву на главного бухгалтера,где прошу начислять зарплату и другие выплаты за месяц всвязи с утратой карты.У нас даже КРУ было и никаких нареканий по этому поводу.В бухгалтерии сами мне подсказали как написать.Отнеслись по человечески,потому что при первой блокировке я сама содержала несовершеннолетнюю дочь.

Перед декретом я отримала так відпускні та оздоровчі, а потім дородові та післяродові. Два рази я та отримувач писали заяви. До речі, це главбух порадила так зробити, коли був надпис та заблокували мій рахунок.

ні, це практично неможливо. домовтесь на роботі, щоб вам виплачували готів
Перед декретом я отримала так відпускні та оздоровчі, а потім дородові та післяродові. Два рази я та отримувач писали заяви. До речі, це главбух порадила так зробити, коли був надпис та заблокували мій рахунок.
Я когда работал на шахте нам давали проценты от зарплаты и тянулась задолжности большая и мне человек посоветовал написать заявление чтобы отчисляли % на счёт жены типа алиментов и номер прошёл !
У нас наличкой не платят

Поговорите с вашим работодателем,может пойдет навстречу.

Мне уже по 3 ВП с блоком зарплатной карты выплачивают на карточный счет моей сотрудницы(только с моего отдела).Каждый месяц вначале месяца пишу заяву на главного бухгалтера,где прошу начислять зарплату и другие выплаты за месяц всвязи с утратой карты.У нас даже КРУ было и никаких нареканий по этому поводу.В бухгалтерии сами мне подсказали как написать.Отнеслись по человечески,потому что при первой блокировке я сама содержала несовершеннолетнюю дочь.
дивно, що бухгалтерія сама себе підставляє... в такому випадку вже краще на Укрпошту зробити виплату..

Через картку іншого працівника

На завершення обговоримо варіант «Договір доручення», при якому заробітна плата працівника переводиться в готівку (вас лякають ці слова? ☺) іншим працівником шляхом її: (1) безготівкового зарахування на його власну картку, (2) зняття у банкоматі і (3) передання в готівковій формі кінцевому бенефіціару — панові вередуну ☺.

У принципі подібний варіант законодавством допускається. Адже ст. 25 Закону про оплату праці забороняє обмежувати працівника у вільному розпорядженні своєю заробітною платою, крім випадків, передбачених законодавством. А заборони на вимогу працівника перерахувати зарплату на чужу картку законодавством не передбачено. Тут можуть бути інші проблеми — податкові (про це див. далі). Як ви розумієте, варіант, що обговорюється, — теж у межах згаданих раніше правовідносин представництва.

Відмінність у тому, що бухгалтерія повинна мати документальні підстави, і найперше:

1) обов’язково — заяву працівника, в якій він просить перераховувати належні йому суми заробітної плати на зазначений банківський рахунок третьої особи;

2) бажано — довіреність, видану цій третій особі (ч. 1 ст. 1007 ЦКУ), складену в довільній формі, але з конкретним зазначенням змісту доручення (ч. 1 ст. 1003 ЦКУ), а саме — що така особа від імені довірителя зобов’язана прийняти на свій банківський рахунок належні довірителю суми і передати їх останньому (до речі, п. 3 ч. 1 ст. 1006 ЦКУ вимагає передати їх негайно).

Причому оскільки ця довіреність — «довгограюча», краще договір доручення (ст. 1000 ЦКУ) укласти саме у письмовій формі.

Щодо використання для цього «зарплатно-проектного» рахунку повіреного зауважимо: узагалі-то п. 6.7 Інструкції № 492 формально не забороняє підприємству зараховувати на такий банківський рахунок одного працівника зарплату іншого.

Хоча, звичайно, більш коректний вигляд має варіант із зарахуванням «чужої» зарплати не на «зарплатно-проектний», а на інший рахунок повіреного.

Погано лише те, що податківці, очевидно, наполягатимуть на оподаткуванні ПДФО та ВЗ «чужої» зарплати, отриманої повіреним від імені працівника-довірителя (як для схожої ситуації вони вимагають у листі ДФСУ від 23.08.2017 р. № 1718/6/99-99-13-02-03-15/ІПК).

Проте, як бачите, варіанти є…
Тобто, як вже писав Tarass - через подвійне оподаткування..

Даже уже липовый больничный не так просто оформить. А вы говорите перечислять зп.

дивно, що бухгалтерія сама себе підставляє... в такому випадку вже краще на Укрпошту зробити виплату..
Очень странные действия бухгалтера, камикадзе какие-то. На любом предприятии должна быть возможность выплаты на карту и через кассу предприятия по заявлению сотрудника. Странно как это они выплачивают деньги на чужой счет? Налоги же за вас выплачивают. И отчитываются за вас. Эх не было наверное у них проверок Гоструда, там сейчас такие штрафы. ой-ей
Очень странные действия бухгалтера, камикадзе какие-то. На любом предприятии должна быть возможность выплаты на карту и через кассу предприятия по заявлению сотрудника. Странно как это они выплачивают деньги на чужой счет? Налоги же за вас выплачивают. И отчитываются за вас. Эх не было наверное у них проверок Гоструда, там сейчас такие штрафы. ой-ей
Одно дело если человек физически не может получить деньги по какой то причине, тогда может получить по доверенности за него другой.

Одно дело если человек физически не может получить деньги по какой то причине, тогда может получить по доверенности за него другой.
як бачите вище, я знайшов роз'яснення на цю тему.

У меня знакомый как помощь как то оформлял на маму или сестру,точно не помню.Определенный процент от зп,40 вроде захотел.

shutki-pro-zarplatu.webp

я спросила на работе - отказали, с налогообложением связано..

Назад
Угорі