Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Нотатка: This feature may not be available in some browsers.
Стаття 3. Сфера дії Законуsanya357, приветствую.
Конечно есть. Про споживче кредитування
Стаття 21. Особливості відповідальності споживача за договором про споживчий кредит
1. Споживач, який порушив своє зобов’язання щодо повернення кредиту та процентів за ним, має відшкодувати кредитодавцю завдані цим збитки відповідно до закону з урахуванням особливостей, визначених цією статтею.
2. У договорах про споживчий кредит пеня за невиконання зобов’язання щодо повернення кредиту та процентів за ним не може перевищувати подвійної облікової ставки Національного банку України, що діяла у період, за який сплачується пеня, та не може бути більшою за 15 відсотків суми простроченого платежу.
Сукупна сума неустойки (штраф, пеня), нарахована за порушення зобов’язань споживачем на підставі договору про споживчий кредит, не може перевищувати половини суми, одержаної споживачем за таким договором, і не може бути збільшена за домовленістю сторін.
блин, так на мфо не распростроняется? Капец, это лучше конечно уюриста подробнее узнатьСтаття 3. Сфера дії Закону
1. Цей Закон регулює відносини між кредитодавцями, кредитними посередниками та споживачами під час надання послуг споживчого кредитування.
2. Цей Закон не поширюється на:
1) договори, що містять умову про споживчий кредит у формі кредитування рахунку зі строком погашення кредиту до одного місяця, та кредитні договори, що укладаються на строк до одного місяця;
2) договори позики, що не передбачають сплати процентів чи будь-яких інших платежів за користування наданими за такими договорами грошовими коштами;
на кредиты МФО распотраняется ЗУ "Про захист прав споживачів", но! я посмотрела реєстр судебных решений Суды на стороне калов и МФО((( хочу тоже поробовать посудиться, готовлю искиблин, так на мфо не распростроняется? Капец, это лучше конечно уюриста подробнее узнать
В большинстве случаев, суды как раз на стороне должника. Ибо признать договор ничтожным реально 100%, главное являтся на суды и иметь хорошего адвоката.на кредиты МФО распотраняется ЗУ "Про захист прав споживачів", но! я посмотрела реєстр судебных решений Суды на стороне калов и МФО((( хочу тоже поробовать посудиться, готовлю иски
Також читав реєстр, і ох...їв, виходить що якщо ти продаєш про визнання договору частково не дійсним, то суд відмовляє в задоволенні. Продажні су..и. читав ухвалу по кримінальному провадженні до топ кредит за несплату податків та відмивання грошей в особливо великих розмірах. Суд дав дозвіл вилучити документи для слідства. Та які нах...й документи, вони вже давно їх "загубили" та є рахунки з яких видавали і на які приймали платежі, різниця явно космічна. А їм поx..й далі видають і вимагають захмарні відсотки. Заплатять судді і знов законні. ур*ди, горіти вам в пеклі в одному казаніна кредиты МФО распотраняется ЗУ "Про захист прав споживачів", но! я посмотрела реєстр судебных решений Суды на стороне калов и МФО((( хочу тоже поробовать посудиться, готовлю иски
вы про мфо почитайте. с банками то другой разговор.Вот неплохое решение суда http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/66300231
но Аппеляция его отменила http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/73667026
т.к. банки сюда попадают? А относится ли это к кредитным картам банков, которые они сами же распространяют и всем навязывают? Т.е. я лично за кредитом не ходила, воспользовалась картойСтаття 3. Сфера дії Закону
1. Цей Закон регулює відносини між кредитодавцями, кредитними посередниками та споживачами під час надання послуг споживчого кредитування.
2. Цей Закон не поширюється на:
1) договори, що містять умову про споживчий кредит у формі кредитування рахунку зі строком погашення кредиту до одного місяця, та кредитні договори, що укладаються на строк до одного місяця;
2) договори позики, що не передбачають сплати процентів чи будь-яких інших платежів за користування наданими за такими договорами грошовими коштами;
решение очень интересное, но некоторые моменты не понятныВот неплохое решение суда http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/66300231
но Аппеляция его отменила http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/73667026
Ми використовуємо основні cookies для забезпечення цього сайту, а також додаткові cookies для забезпечення максимальної зручності користувача.
Перегляньте додаткову інформацію та налаштуйте свої переваги