Як жити і вирішувати проблему з виконавчими провадженнями?

• Автор теми Автор теми zzzdrot
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 15
  • Перегляди Перегляди 749

zzzdrot

Форумчанин
Дописи
40
Реакції
18
Бали
5065
zzzdrot не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Всім доброго дня. До свого нещастя давним-давно (у 2019 році) я познайомився з МФО. Про причини першого займу писати не буду, але одразу після нього проблеми посипались одна за іншою. Довгий час я перекредитовувався, брав у борг в людей, щоб закрити МФО, витрачав всю зарплату на те, щоб якось балансувати між виплатою боргів і нормальним життям. Ситуація досягла своєї кульмінації весною цього року, коли Укр Кредит Фінанс подав перший позов. Я на той момент був настільки загнаний у борги, що дозволити собі юридичну допомогу не міг. Все закінчилось доволі очікуємо: суд задовільнив позов, а через 2 місяці прилетіло ВП на загальну суму майже 105к грн.

Вводні дані наступні. Немає офіційного доходу, немає у власності нерухомості, авто, цінних паперів, депозитів.... Нічого короче немає. Ах ні, є ще купа боргів як конторам, так і людям. Мене цікавить, як мені діяти в цій ситуації. Зареєстрований я в квартирі батьків. Тому найбільше боюсь взаємодії виконавця чи кого би там не було із батьками на рахунок арешту квартири. Навіть просто допущення, що квартиру батьків можуть відібрати для мами буде шоком, а людина вже у віці, тож самі розумієте.

Тепер основні питання по суті. Що мені може бути, якщо я працюю неофіційно і за душею нчого немає? Чи можуть виконавці, прастави і т. д. приїхати по місцю реєстрації і спробувати якось знайти майно для погашення боргу. Чи є сенс гасити провадження маленькими сумами по 500-1000 грн в місяц (єдині вільні гроші, які в мене бувають), щоб виставити себе покладистим боржником і отримати лояльність виконавцяь (чи то вже мій брєд і параноя)? Чи можливо варто забити болт і ждати моменту, коли 105к будуть складати розмір місячної зарплати? Доречі, чи може збільшитись сумма ВП, якщо довгий час не гасити?

Поділіться, будь ласка, своїм досвідом. Буду щиро вдячний за відповіді.

Що мені може бути, якщо я працюю неофіційно і за душею нчого немає?
Буде висіти провадження і чекати коли можно буде взяти вас за 3ад.
Чи можуть виконавці, прастави і т. д. приїхати по місцю реєстрації
Дуже рідко і не по боргам перед шарагами.
Проте їм це не заборонено.
і спробувати якось знайти майно для погашення боргу.
Навряд.
Чи є сенс гасити провадження маленькими сумами по 500-1000 грн в місяц (єдині вільні гроші, які в мене бувають), щоб виставити себе покладистим боржником і отримати лояльність виконавцяь (чи то вже мій брєд і параноя)?
Чому паранойя. Цілком раціонально. Щоб вас не оголосили в розшук ( і таке буває ) з приводу навмисного уникнення сплати.

Доречі, чи може збільшитись сумма ВП, якщо довгий час не гасити?
Ні. Сума фіксована.
Бувають такі речі як індексація боргу, але то не по кредитам.
Все буде добре, не нервуйтесь.
То не такі вже й великі проблеми.

Дякую за розгорнуту відповідь. Дійсно, моя проблема не є суттєвою на фоні подій, що відбуваються. Проте, не нервуватись не виходить. Дуже важко усвідомлювати, що твоя дурість і неправильні вчинки можуть створити важкий стрес для найближчих людей.

Дякую за розгорнуту відповідь. Дійсно, моя проблема не є суттєвою на фоні подій, що відбуваються. Проте, не нервуватись не виходить. Дуже важко усвідомлювати, що твоя дурість і неправильні вчинки можуть створити важкий стрес для найближчих людей.
Опыт позволяет увидеть как надо и не надо строить свою жизнь. Идите дальше и стройте ее как вам хочется. А если что — форум поможет)

Всім доброго дня. До свого нещастя давним-давно (у 2019 році) я познайомився з МФО. Про причини першого займу писати не буду, але одразу після нього проблеми посипались одна за іншою. Довгий час я перекредитовувався, брав у борг в людей, щоб закрити МФО, витрачав всю зарплату на те, щоб якось балансувати між виплатою боргів і нормальним життям. Ситуація досягла своєї кульмінації весною цього року, коли Укр Кредит Фінанс подав перший позов. Я на той момент був настільки загнаний у борги, що дозволити собі юридичну допомогу не міг. Все закінчилось доволі очікуємо: суд задовільнив позов, а через 2 місяці прилетіло ВП на загальну суму майже 105к грн.

Вводні дані наступні. Немає офіційного доходу, немає у власності нерухомості, авто, цінних паперів, депозитів.... Нічого короче немає. Ах ні, є ще купа боргів як конторам, так і людям. Мене цікавить, як мені діяти в цій ситуації. Зареєстрований я в квартирі батьків. Тому найбільше боюсь взаємодії виконавця чи кого би там не було із батьками на рахунок арешту квартири. Навіть просто допущення, що квартиру батьків можуть відібрати для мами буде шоком, а людина вже у віці, тож самі розумієте.

Тепер основні питання по суті. Що мені може бути, якщо я працюю неофіційно і за душею нчого немає? Чи можуть виконавці, прастави і т. д. приїхати по місцю реєстрації і спробувати якось знайти майно для погашення боргу. Чи є сенс гасити провадження маленькими сумами по 500-1000 грн в місяц (єдині вільні гроші, які в мене бувають), щоб виставити себе покладистим боржником і отримати лояльність виконавцяь (чи то вже мій брєд і параноя)? Чи можливо варто забити болт і ждати моменту, коли 105к будуть складати розмір місячної зарплати? Доречі, чи може збільшитись сумма ВП, якщо довгий час не гасити?

Это у вас единственный кредит (долг)?

Буде висіти провадження і чекати коли можно буде взяти вас за 3ад.

Дуже рідко і не по боргам перед шарагами.
Проте їм це не заборонено.

Навряд.

Чому паранойя. Цілком раціонально. Щоб вас не оголосили в розшук ( і таке буває ) з приводу навмисного уникнення сплати.

Ні. Сума фіксована.
Бувають такі речі як індексація боргу, але то не по кредитам.

Ого, а реально були такі випадки з розшуком?

Це саме по мфо було ?
Ні. Поки що.
Але і майно по боргам перед мфо раніше не реалізувували.
Все колись стається вперше.
У виконавців багато важелів примусити до виконання примусової сплати, але не всі вони їх використовують.

Ні. Поки що.
Але і майно по боргам перед мфо раніше не реалізувували.
Все колись стається вперше.
У виконавців багато важелів примусити до виконання примусової сплати, але не всі вони їх використовують.
В будь-якому разі, морозитися від виконавця не треба. Це ж я так зрозуміла, у випадку саме переховування від виконавця, а не те, що немає грошів

А яким чином показати виконавцю, що я не просто морожусь платити, а у мене немає грошей. Ось є у мене ВП, телефонні дзвінки від невідомих номерів у мене автоматично блокуються, із оплачених коштів по ВП – тільки 200 грн, які було зписано після блокування карти. Поки що єдина взаємодія із виконавцем була через заяву про призначення рахунку видатковим, рахунок розблокували в межах 14200 (завдяки інфі на форумі, дякую).
Так ось, як можна налагодити діалог із виконавцем? Подзвонити на його робочий номер і сказати: "сорі, я просто не дуже розумний і вліз в кредитну кабалу по власній дурості, тому буду платити по мірі можливостей"? Чи є в цьому якийсь сенс і чи це щось змінить?

А яким чином показати виконавцю, що я не просто морожусь платити, а у мене немає грошей.
А його це мало цікавить. Якщо ви не можете заробити (не маєте грошей) - предоставляєте документи, згідно яких ви припустим тимчасово непрацездатний, або ж знаходитесь на лікуванні і маєте групу...
Так ось, як можна налагодити діалог із виконавцем? Подзвонити на його робочий номер і сказати: "сорі, я просто не дуже розумний і вліз в кредитну кабалу по власній дурості, тому буду платити по мірі можливостей"? Чи є в цьому якийсь сенс і чи це щось змінить?
Діалог практично завжди можно налагодити.
Знову ж таки повторюсь : це все не стосувалось досі проваджень по кредитам.
Але хто зна що далі буде

А його це мало цікавить. Якщо ви не можете заробити (не маєте грошей) - предоставляєте документи, згідно яких ви припустим тимчасово непрацездатний, або ж знаходитесь на лікуванні і маєте групу...

Діалог практично завжди можно налагодити.
Знову ж таки повторюсь : це все не стосувалось досі до проваджень по кредитам.
Але хто зна що далі буде
Короче, головне не ховатись

В будь-якому разі, морозитися від виконавця не треба. Це ж я так зрозуміла, у випадку саме переховування від виконавця, а не те, що немає грошів
Доречі виявляється не такі страшні як їх малюють) мені з мфо було важче домовитися)))можна і набрати і при зустрічі домовитися, є такі які йдуть на зустріч, головне пл можливості щось та й сплачувати

Назад
Угорі