Як написати апеляційну скаргу після програшу суду з Авентус Україна

• Автор теми Автор теми Nazar2410
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 26
  • Перегляди Перегляди 436

Nazar2410

Форумчанин
Дописи
20
Реакції
8
Бали
278
Nazar2410 не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Добрий день. Пройшов суд з Авентус Україна. Сума позову 25300 грн. Не захищався взагалі, суд задовольнив позов. Хочу написати апеляційну скаргу, так як час ще не вичерпано. Підскажіть як правильно оформити і подати. Дякую!

В вот тут есть нюанс. Вы отзыв на иск не подавали, насколько я понимаю?
Тогда информация для Вас:

Добрий день. Пройшов суд з Авентус Україна. Сума позову 25300 грн. Не захищався взагалі, суд задовольнив позов. Хочу написати апеляційну скаргу, так як час ще не вичерпано. Підскажіть як правильно оформити і подати. Дякую!

ну і щоб подавати апеляцію, то розуміти, яка сума є незаконною і чому з правовим обгрунтуванням

Рішення випадково не заочне ?

В вот тут есть нюанс. Вы отзыв на иск не подавали, насколько я понимаю?
Тогда информация для Вас:
оно то да))) но нет)))
апелляции глубоко индифферентно, был отзыв или нет)) что бы им еще обьяснять почему он не подавался)))
это же не пересмотр заочки

оно то да))) но нет)))
апелляции глубоко индифферентно, был отзыв или нет)) что бы им еще обьяснять почему он не подавался)))
это же не пересмотр заочки
очевидно, як маємо в однакових справах різні рішення в одного й того ж адвоката, так і різні практичні моменти

Рішення випадково не заочне ?
якщо так, йому пощастило з точки зору судового збору

Цивільний процесуальний кодекс України це в допомогу тому, хто сам собі адвокат

Останнє редагування:
очевидно, як маємо в однакових справах різні рішення в одного й того ж адвоката, так і різні практичні моменти

якщо так, йому пощастило з точки зору судового збору

Цивільний процесуальний кодекс України це в допомогу тому, хто сам собі адвокат
вочевидь, є норми цпк, які передбачають форму та зміст апеляційної скарги.
вочевидь, такі норми не містять: «що потрібно буде доводити поважність причин не подання Ваших заперечень у формі відзиву на стадії рогляду першої інстанції.»)))

маєте бажання це пояснювати в апеляціі?)) та хто ж проти)) то ваша справа.
але вживати формулювання «потрібно буде доводити поважність причин» є неправильним, з точки зору вимог цпк.

вочевидь, є норми цпк, які передбачають форму та зміст апеляційної скарги.
вочевидь, такі норми не містять: «що потрібно буде доводити поважність причин не подання Ваших заперечень у формі відзиву на стадії рогляду першої інстанції.»)))

маєте бажання це пояснювати в апеляціі?)) та хто ж проти)) то ваша справа.
але вживати формулювання «потрібно буде доводити поважність причин» є неправильним, з точки зору вимог цпк.
із задоволенням би подискутувала, але люблю предметно, а тут ми навіть не знаємо, чи апеляційну скаргу подавати чи заяву про перегляд заочного рішення)). А п. 3 ч. 2 ст. 285 ЦПК прямо передбачає "обставини, що свідчать про поважність причин неявки в судове засідання та (або) неповідомлення їх суду, а також причин неподання відзиву, і докази про це;". Тобто очевидно, що якщо особа НЕ захищалась взагалі, то цей етап дуже ймовірний, хоч і на стадії як перегляду заочного (ну це якщо треба розжувати вже). Але і в апеляції за 20 років практики чи можу сказати, що по ЦПК процес? Знаємо, що не особливо то (і повернення суду після того, як пішли виносити рішення БЕЗ рішення та з "повернемось до вивчення обставин", і дослідження, а чи порушив суд першої інстанції, якщо заперечень проти позову не слідувало та суд надіслав всі повідомлення на дійсну адресу фіз. особи, і "йдіть домовляйтесь, бо це саме у Ваших інтересах" та щоб на наступне засідання була підписана мирова, і багато іншого).

Останнє редагування:
із задоволенням би подискутувала, але люблю предметно, а тут ми навіть не знаємо, чи та апеляційну скаргу подавати чи заяву про перегляд заочного рішення)). А п. 3 ч. 2 ст. 285 ЦПК прямо передбачає "обставини, що свідчать про поважність причин неявки в судове засідання та (або) неповідомлення їх суду, а також причин неподання відзиву, і докази про це;". Тобто очевидно, що якщо особа НЕ захищалась взагалі, то цей етап дуже ймовірний, хоч і на стадії як перегляду заочного (ну це якщо треба розжувати вже). Але і в апеляції за 20 років практики чи можу сказати, що по ЦПК процес? Знаємо, що не особливо то (і повернення суду після того, як пішли виносити рішення БЕЗ рішення та з "повернемось до вивчення обставин", і дослідження, а чи порушив суд першої інстанції, якщо заперечень проти позову не слідувало та суд надіслав всі повідомлення на дійсну адресу фіз. особи, і "йдіть домовляйтесь, бо це саме у Ваших інтересах" та щоб на наступне засідання була підписана мирова, і багато іншого).
знову таки))) звертаю вашу увагу, що ви говорили саме про апеляцію)))
відповідь про необхідність "доводити поважність причин не подання Ваших заперечень у формі відзиву на стадії рогляду першої інстанції" ви, надавали, саме на питання про апеляцію.
вочевидь, перегляд заочного рішення це інша процедура, з іншими вимогами. тому, цитування вимог до подання заяви про перегляд заочного рішення, трохи не доречне.

завжди можна відредагувати своє повідомлення, щоб воно відповідало вимогами ЦПК, а не розводити припущення))) або написати, що висловились не зовсім коректно.

також, хотів би звернути вашу увагу, на наступне.
ви надали відповідь на питання про апеляцію.
в ній зазначали недостовірну інформацію.
цю інформацію було процитовано, у відповіід для іншої людини.
тобто, по форуму, з вашої подачі, пішла дезінфомрація. а ви не "звичайний" форумчанин)))

людина читає вашу відповідь, думає, що при поданні апеляції, обов'язково треба буде пояснювати чому вона не захищалась, розуміє, що пояснити не може, не подає апеляцію.

так собі ситуація, мені здається)) як то кажуть, дружня порада - більш відповідально ставитись до того, що пишете))) бо з нас, "подвійний" попит)))

доречі, був би вдячний, якби ви навели приклади реальних справ, де апеляційний суд, відмовився відкривати провадження саме з тої причини, що людина не подавала відзив до районного суду))

знову таки))) звертаю вашу увагу, що ви говорили саме про апеляцію)))
відповідь про необхідність "доводити поважність причин не подання Ваших заперечень у формі відзиву на стадії рогляду першої інстанції" ви, надавали, саме на питання про апеляцію.
вочевидь, перегляд заочного рішення це інша процедура, з іншими вимогами. тому, цитування вимог до подання заяви про перегляд заочного рішення, трохи не доречне.

завжди можна відредагувати своє повідомлення, щоб воно відповідало вимогами ЦПК, а не розводити припущення))) або написати, що висловились не зовсім коректно.

також, хотів би звернути вашу увагу, на наступне.
ви надали відповідь на питання про апеляцію.
в ній зазначали недостовірну інформацію.
цю інформацію було процитовано, у відповіід для іншої людини.
тобто, по форуму, з вашої подачі, пішла дезінфомрація. а ви не "звичайний" форумчанин)))

людина читає вашу відповідь, думає, що при поданні апеляції, обов'язково треба буде пояснювати чому вона не захищалась, розуміє, що пояснити не може, не подає апеляцію.

так собі ситуація, мені здається))

доречі, був би вдячний, якби ви навели приклади реальних справ, де апеляційний суд, відмовився відкривати провадження саме з тої причини, що людина не подавала відзив до районного суду))
Ну ви ж розумієте суть і процес? Для вас немає потреби "розжовувати" етапність і важливість подання відзиву? А людині, яка "звичайний" форумчанин буде доречним розуміти, що відзив важливий з мого повідомлення і без розжовування ? Думаю, що так.

які ще реальні справи? Ну навіщо перекручувати і хто говорив про відмову суду відкривати провадження в апел. інстанції, це ж дурниця.

Не дуже розумію, які до мене претензії, у мене не дуже є час ось цим займатись. Тому гарного вечора

Останнє редагування:
Ну ви ж розумієте, суть і процес? Для вас немає потреби "розжовувати" етапність і важливість подання відзиву? А людині, яка "звичайний" форумчанин буде доречним розуміти, що відзив важливий з момого повідомлення і без розжовування ? Думаю, що так.

які ще реальні справи? Ну навіщо перекручувати і хто говорив про відмову суду відкривати провадження в апел. інстанції, це ж дурниця.
ок.
справ у вас не має.
наведіть норму цпк, яка говорить, "що потрібно буде доводити поважність причин не подання Ваших заперечень у формі відзиву на стадії рогляду першої інстанції".
і на цьому закриємо питання)))

саме тому, що теза: "що потрібно буде доводити поважність причин не подання Ваших заперечень у формі відзиву на стадії рогляду першої інстанції", дурниця, я і звернув увагу, на неї))))

ніхто не сперечається із тим, що відзив важливий)) але, було задане конкретне питання, на яке ви дали відповідь, яка не відповідає вимогам законодавства.
ця відповідь "розійшлась" по форуму))) це погано

Не дуже розумію, які до мене претензії, у мене не дуже є час ось цим займатись.
жодних претензій))) ви дросла людина, яка сама вирішує, що і коли писати))

власне кажучи, як і я)))
звертаю вашу увагу, що я до вас не звертався, тому питання щодо "претензій" треба адресувати не мені

Тому гарного вечора
дякую. навзаєм

ок.
справ у вас не має.
наведіть норму цпк, яка говорить, "що потрібно буде доводити поважність причин не подання Ваших заперечень у формі відзиву на стадії рогляду першої інстанції".
і на цьому закриємо питання)))

саме тому, що теза: "що потрібно буде доводити поважність причин не подання Ваших заперечень у формі відзиву на стадії рогляду першої інстанції", дурниця, я і звернув увагу, на неї))))

ніхто не сперечається із тим, що відзив важливий)) але, було задане конкретне питання, на яке ви дали відповідь, яка не відповідає вимогам законодавства.
ця відповідь "розійшлась" по форуму))) це погано

жодних претензій))) ви дросла людина, яка сама вирішує, що і коли писати))

власне кажучи, як і я)))
звертаю вашу увагу, що я до вас не звертався, тому питання щодо "претензій" треба адресувати не мені

дякую. навзаєм
яких справ у мене немає ? по придуманій вами дурниці))) ну звісно.

А всі інші справи можна переглянути в Стан розгляду справ (можна використовувати пошук по ПІП), а також і по номеру знайденої справи в Єдиний державний реєстр судових рішень

Якщо я буду відповідати вам, то буду знати, що маю чітко розписувати, що раз в першій інстанції не було захисту, то очевидно буде заочне, а це тягне за собою не лише по суті обгрунтування, а й надання доказів поважності причин не подання відзиву . Без цього суд очевидно відмовить і буде можливість апеляції вже від строку ухвали про відмову в перегляді заочного рішення, тобто аргументи по суті заперечень всерівно потрібні, які варто подати у відзиві з самого початку і в строки. Ну і так далі можна не дуже просто пояснювати. А можна передати суть простіше і цього "звичайному" форумчанину достатньо аби він не пропускав можливості захищатись.

Але кожен, як ви кажете, доросла людина і формулює думку так, як вважає це вірним подати.
І, думаю, краще дорослим дійсно людям не прискіпуватись до формулювань, якщо зрозуміла суть? Цим же не отримується ніяких переваг))))

яких справ у мене немає ? по придуманій вами дурниці))) ну звісно.

А всі інші справи можна переглянути в Стан розгляду справ (можна використовувати пошук по ПІП), а також і по номеру знайденої справи в Єдиний державний реєстр судових рішень

Якщо я буду відповідати вам, то буду знати, що маю чітко розписувати, що раз в першій інстанції не було захисту, то очевидно буде заочне, а це тягне за собою не лише по суті обгрунтування, а й надання доказів поважності причин не подання відзиву . Без цього суд очевидно відмовить і буде можливість апеляції вже від строку ухвали про відмову в перегляді заочного рішення, тобто аргументи по суті заперечень всерівно потрібні, які варто подати у відзиві з самого початку і в строки. Ну і так далі можна не дуже просто пояснювати. А можна передати суть простіше і цього "звичайному" форумчанину достатньо аби він не пропускав можливості захищатись.

Але кожен, як ви кажете, доросла людина і формулює думку так, як вважає це вірним подати.
І, думаю, краще дорослим дійсно людям не прискіпуватись до формулювань, якщо зрозуміла суть? Цим же не отримується ніяких переваг))))
ні, про придуманій вамі дурниці))))
це ж ви писали необгрунтовані припущення, щодо обов'язковості пояснення неподання відзиву до районного суду, звертаючись із апеляційною скаргою.

не можна передати суть простіше))) коли людина питає із чого зроблена стіна, давати відповідь, думаючи про стелю, не коректно.

суть не відповідає заданому питанню. саме на це, я і звернув увагу.

ні, про придуманій вамі дурниці))))
це ж ви писали необгрунтовані припущення, щодо обов'язковості пояснення неподання відзиву до районного суду, звертаючись із апеляційною скаргою.

не можна передати суть простіше))) коли людина питає із чого зроблена стіна, давати відповідь, думаючи про стелю, не коректно.

суть не відповідає заданому питанню. саме на це, я і звернув увагу.
Буде у Вас двадцятка походів по судах (до монополії адвокатури по довіреності, останні роки як адвокат), якщо б не забути, поговоримо про "стіни" і "стелю" та чи така практика, як ЦПК виписано )) Ще раз бажаю гарного вечора і без подальших "з пустого в порожнє")

Буде у Вас двадцятка походів по судах (до монополії адвокатури по довіреності, останні роки як адвокат), якщо б не забути, поговоримо про "стіни" і "стелю" та чи така практика, як ЦПК виписано )) Ще раз бажаю гарного вечора і без подальших "з пустого в порожнє")
та де я))) а де суди)))
ще раз, навзаєм)))

Шо ти, розбійник кошмариш новеньку людину, ну обмовилась, з ким не буває)
дякую, звісно, але новенька на сайті, а не в професії))) отож норм, треба ж показувати новоприйдешнім "хто тут ))))

Назад
Угорі