Виконавча служба. Майна в Україні немає

• Автор теми Автор теми Olie
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 20
  • Перегляди Перегляди 692

Olie

Читач
Дописи
8
Реакції
1
Бали
278
Olie не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Всім привіт. Намагалась знайти відповідь на своє питання, але дуже багато тем.Тому буду вдячна якщо хтось скерує мене у відповідну тему, або відповість тут. Моїм боргам в мфо вже більше 5 років. Я пройшла всі кола пекла з колекторами, платила величезні суми поки не наважилась просто забити на них. Я зараз за кордоном. Програла другий суд ( за першим борг вже виплатила). Виконавча служба заблокувала мої українські рахунки, на яких немає нічого звісно. Зараз заплатити в мене немає можливості. Немає в мене і ніякого майна в Україні. Державний виконавець моя знайома, я пообіцяла їй що сплачу при можливості або буду платити частинами. Але вона мені пише типу сплати борг. Поведінка мало відрізняється від колекторів, таке враження що вона почне писати погрози моїм рідним (( Хтось може зорієнтувати які є межі в діях виконавців? Є ж якісь межі …

Поведінка мало відрізняється від колекторів, таке враження що вона почне писати погрози моїм рідним
Якщо таке станеться - це вже не те що перевищення службових повноважень, а чистий кримінал і стаття відповідно.
(( Хтось може зорієнтувати які є межі в діях виконавців? Є ж якісь межі …
Звісно що є... якщо вона не бехнута на всю голову, нічого окрім законних постанов, вона не може.
Тим більше турбувати ваших родичів чи взагалі будь кого окрім вас.

І ще мене турбує чи може вплинути цей борг на мою імміграцію. Наприклад, мені потрібна буде довідка про несудимість. Там буде відображатися це провадження?

І ще мене турбує чи може вплинути цей борг на мою імміграцію. Наприклад, мені потрібна буде довідка про несудимість. Там буде відображатися це провадження?
Звісно ні. Бо це не кримінал.

Конечно нет. Если вы планируете эмигрировать, то можете вообще забить на эти долги и знакомую вашу послать куда подальше. Ничего она вам не сделает.

Конечно нет. Если вы планируете эмигрировать, то можете вообще забить на эти долги и знакомую вашу послать куда подальше. Ничего она вам не сделает.
Не дуже би хотілося посилати, не дивлячись ні на що (( Але коли тобі пише твоя подруга, хоч і з минулого «Привіт.Сплати борг.» після того як заблокувала картки, не знаєш як правильно реагувати. Я розумію що це її робота, і якби в мене були ці кошти, я б заплатила і забула про них всіх. І плюс до того там , в невеликому населеному пункті живуть мої батьки. Планую все-таки відвідувати їх, хоча я зараз на іншому континенті.

Не дуже би хотілося посилати, не дивлячись ні на що (( Але коли тобі пише твоя подруга, хоч і з минулого «Привіт.Сплати борг.» після того як заблокувала картки, не знаєш як правильно реагувати. Я розумію що це її робота, і якби в мене були ці кошти, я б заплатила і забула про них всіх. І плюс до того там , в невеликому населеному пункті живуть мої батьки. Планую все-таки відвідувати їх, хоча я зараз на іншому континенті.
Так и посещайте спокойно, за долги никто выезд не запрещает, можете приехать и навестить когда-угодно.

Це сьогодні в месенджері, наприклад 🤷‍♀️

Вкладення

• IMG_0841.webp
    IMG_0841.webp
    89.6 Кб · Перегляди: 75
вона в даному випадку пише вам не як подруга, а як посадова особа наділена певним колом повноважень, за які вона виходити не може
от як на посадову особу можна на неї скаржитись в мін юст і асоціацію приватних виконавців, бо як вище написали, нічого крім як по закону вона вам не має права пред'являти
за бажання тут навіть корупційні ризики можна знайти

вона в даному випадку пише вам не як подруга, а як посадова особа наділена певним колом повноважень, за які вона виходити не може
Ну так, я б радив взагалі з нею задушевні бесіди призупинити, ну або навпаки, чекати від неї чогось незаконного, щоб мати на неї якісь зворотній тиск.

от як на посадову особу можна на неї скаржитись в мін юст і асоціацію приватних виконавців, бо як вище написали, нічого крім як по закону вона вам не має права пред'являти
за бажання тут навіть корупційні ризики можна знайти
Так от справа в тому, що я не знаю що вважається виходити за рамки повноважень. Чи є законним писати мені повідомлення з вимогою сплатити борг через соцмережі? Думаю навряд чи.

Так от справа в тому, що я не знаю що вважається виходити за рамки повноважень.
ось це можна, робити дії, що
проводяться на підставах, у межах повноважень та у спосіб, що визначені Конституцією України, цим Законом (про виконавче провадження), іншими законами та нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до цього Закону, а також рішеннями, які відповідно до цього Закону підлягають примусовому виконанню.
Чи є законним писати мені повідомлення з вимогою сплатити борг через соцмережі?
це не передбачено

Назад
Угорі