Виграли суд, запропонували закрити зі списанням

• Автор теми Автор теми Ранок
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 37
  • Перегляди Перегляди 2K

Ранок

Читач
Дописи
9
Реакції
1
Бали
3
Ранок не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Вітаю. В мене відбувся суд, кредитор вимагав 73000, суддя визнав кредитний договір дійсним та врахувавши мої доводи задовольнив вимоги кредитора частково, і призначив до виплати 58000. До подачі апеляції лишається 21 день. Сьогодні кредитор запропонував закрити договір за 41000, що значно менше за суму призначенну судом.
Отже саме питання, яке цікавить. Чи стикався хтось з подібними варіантами закриття і як це в'яжеться з рішенням суду? Тобто призначенна сума більша ніж та за яку пропонують закрити, якщо я сплачую ці 41000 і отримую довідку про закриття, то чи може кредитор після цього вимагати виконання рішення суду?
P.S. Кредитор БізнесПозика, якщо комусь цікаво чи важливо.

Вітаю. В мене відбувся суд, кредитор вимагав 73000, суддя визнав кредитний договір дійсним та врахувавши мої доводи задовольнив вимоги кредитора частково, і призначив до виплати 58000. До подачі апеляції лишається 21 день. Сьогодні кредитор запропонував закрити договір за 41000, що значно менше за суму призначенну судом.
Отже саме питання, яке цікавить. Чи стикався хтось з подібними варіантами закриття і як це в'яжеться з рішенням суду? Тобто призначенна сума більша ніж та за яку пропонують закрити, якщо я сплачую ці 41000 і отримую довідку про закриття, то чи може кредитор після цього вимагати виконання рішення суду?
50 на 50. Може бути все що завгодно.

Створюйте теми у відповідних розділах.
Переніс.

А чим суд аргументував таке рішення?

А чим суд аргументував таке рішення?
Не зовсім зрозумів, яка саме частина з рішення Вас цікавить?
50 на 50. Може бути все що завгодно.
Тобто якщо я сплачую запропоновану суму і отримаю довідку про закриття, а кредитор потім буде вимагати виконання рішення суду, то на чиєму боці закон?
Якщо звісно Ви володієте такою інформацією

Останнє редагування:
Не зовсім зрозумів, яка саме частина з рішення Вас цікавить?

Тобто якщо я сплачую запропоновану суму і отримаю довідку про закриття, а кредитор потім буде вимагати виконання рішення суду, то на чиєму боці закон?
Якщо звісно Ви володієте такою інформацією
Я не можу знати,що у кредитора в голові і що він буде робить . Знаю одне,що для МФО такого поняття як закон не існує

Який адвокат чи юрист вам допомагав?

Отже саме питання, яке цікавить. Чи стикався хтось з подібними варіантами закриття і як це в'яжеться з рішенням суду?

Була схожа ситуація з ПриватБанком.
Після суду через 2 роки банк запропонував закрити борг за меньшу суму одним платежем.Погодилась.
Банк видав довідку про те, що боргу в банку немає.Занесла виконавцю.
Викон. провадження закрили.

Тобто призначенна сума більша ніж та за яку пропонують закрити, якщо я сплачую ці 41000 і отримую довідку про закриття, то чи може кредитор після цього вимагати виконання рішення суду?
На основі чого можна вимагати, якщо у вас є довідка, що ви їм нічого не винні?
(Їм краще одержати меньшу суму зразу, ніж будуть роками отримувати копійки кожен місяць)
Можливо вимагайте гарантійного листа, про закриття на таких умовах.
Просто так нічого не платіть.
Розмови по телефону і т п не мають юридичної сили.
МІркуйте і дивіться по ситуації.

на основании решения суда, набравшего законную силу
То це мені від Привата чекати?)
6 років тоді соплі жують.
Ви пред'являєте, що ви нічого не винні....довідкою.
І документом (гарантійка не липова, а з мокрою печаткою),як я вище писала, що закривали на акційних умовах.
Звичайно треба все передбачати.
Або спокійно виплачувати всю суму через виконавця частинками.

у нас есть довидка
у шараги - исполнительный лист
исполнитель не знает о погашении (к тому же - не по решению суда, а по какой то непонятной договоренности), плюс к тому же у него нет оснований не исполнить исп. лист полностью - ему предьявили исполнительный лист, по решению, набравшему законную силу

тут всё зависит от везения и добросовесности шараги и ровным счетом ничего не зависит от человека
То це мені від Привата чекати?)
если сроки на предьявление не прошли (а они скорее всего прошли, так как сроки остановлены относительно недавно), вполне вероятный вариант

Adios, а строк пред'явлення виконавчого листа три роки? Чи щось змінилось останнім часом?

а строк пред'явлення виконавчого листа три роки? Чи щось змінилось останнім часом?
три
а с 26.03.2022
Тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану на території України:
визначені цим Законом строки перериваються та встановлюються з дня припинення або скасування воєнного стану.

тут всё зависит от везения и добросовесности шараги и ровным счетом ничего не зависит от человека
Та невже)
Адекватно міркуючі шараги ( хоча я сам особисто не вважаю їх апріорі такими ) не підуть на такий манс.
Навряд чи знайдеться зовсім з'їхавша з глузду людина-боржник, яка не піде до суду і не доведе оплату по довідці/гарантійці.
І припі3дує ще судовий збір плюс правничу після виграшу.

Та невже)
Адекватно міркуючі шараги ( хоча я сам особисто не вважаю їх апріорі такими ) не підуть на такий манс.
Навряд чи знайдеться зовсім з'їхавша з глузду людина-боржник, яка не піде до суду і не доведе оплату по довідці/гарантійці.
І припі3дує ще судовий збір плюс правничу після виграшу.
пожелаю им удачи, в пошуках пригод

Назад
Угорі