В які суди не потрібно подавати адмін. позови щодо скасування постанови про відкриття ВП?

• Автор теми Автор теми Kononenko A.
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 9
  • Перегляди Перегляди 899
  • Теґи Теґи
    суд

Kononenko A.

Борімося - поборемо!
Only read
Дописи
24
Реакції
57
Бали
28
Kononenko A. не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Наразі спостерігається негативна тенденція залишення без задоволення адміністративних позовів про визнання протиправною та скасування постанови про відкриття виконавчого провадження.

За підставою: порушення територіальної юрисдикції приватним виконавцем.

Тенденція наступна.
Суди, які ухвалюють негативні рішення для позичальників:
1. Перший апеляційний адміністративний суд (Донецький та Луганський окружний адміністративний суд разом з ним);
2. Шостий апеляційний адміністративний суд (Окружний адміністративний суд міста Києва, Київський окружний адміністративний суд, Черкаський окружний адміністративний суд, Чернігівський окружний адміністративний разом з Шостим ААС).

Здавати позиції почали:
Миколаївський, Одеський окружний адміністративний суд, Сьомий і Восьмий апеляційний адміністративний суд, Запорізький окружний адміністративний суд, Херсонський окружний адміністративний суд.

Джерело: судова практика згідно Єдиного реєстру судових рішень України

Наразі спостерігається негативна тенденція залишення без задоволення адміністративних позовів про визнання протиправною та скасування постанови про відкриття виконавчого провадження.

Тенденція наступна.
1. Перший апеляційний адміністративний суд (Донецький та Луганський окружний адміністративний суд разом з ним);
2. Шостий апеляційний адміністративний суд (Окружний адміністративний суд міста Києва, Київський окружний адміністративний суд, Черкаський окружний адміністративний суд, Чернігівський окружний адміністративний разом з Шостим ААС).

Здавати позиції почали:
Миколаївський, Одеський окружний адміністративний суд, Сьомий і Восьмий апеляційний адміністративний суд, Запорізький окружний адміністративний суд, Херсонський окружний адміністративний суд.

Слава Богу , моїх немає в списку

Тенденція наступна.

Здавати позиції почали:

Я к Херсонскому административному суду претензий не имею все удовлетворили . Суд выиграла ☺️

Тенденція наступна.

Здавати позиції почали:

А Киевский окружной???? Там веруня и Юхименко как свои.

Тенденція наступна.

Здавати позиції почали:

Перш за все, потрібно звертати увагу на підсутність справи, згідно КАС
Також, апеляційні адміністративні суди (перший, другий, третій, п'ятий, шостий, сьомий, восьмий) розглядають не позови, а апеляційні скарги, та в окремих випадках інші справи, згідно КАС

Перш за все, потрібно звертати увагу на підсутність справи, згідно КАС
Також, апеляційні адміністративні суди (перший, другий, третій, п'ятий, шостий, сьомий, восьмий) розглядають не позови, а апеляційні скарги, та в окремих випадках інші справи, згідно КАС
Шановний, це логічно, що апеляційні адміністративні суди переглядають рішення судів першої інстанції на правильність застосування норм процесуального і матеріального права. Вказані вище апеляційні адміністративні суди та суди першої інстанції,найчастіше, або завжди ухвалюють рішення не на користь позичальника-позивача. Ясна річ, що слід звернути увагу і на підсудність, на що, до речі, і звертається окрема увага, оскільки можна подати позов у відповідності до вимог статті 25, або статті 26 Кодексу адміністративного судочинства України
Шановний, це логічно, що апеляційні адміністративні суди переглядають рішення судів першої інстанції на правильність застосування норм процесуального і матеріального права. Вказані вище апеляційні адміністративні суди та суди першої інстанції - найчастіше, або завжди ухвалюють рішення не на користь позичальника-позивача. Ясна річ, що слід звернути увагу і на підсудність, на що, до речі, і звертається окрема увага, оскільки можна подати позов у відповідності до вимог статті 25, або статті 26 Кодексу адміністративного судочинства України
До речі, логіка судів першої та апеляційної інстанції ,які часто/завжди ухвалюють рішення не на користь боржників - не зрозуміла, а посилання на правову позицію ВС, яка міститься в ухвалі про відмову у відкритті касаційного провадження (номер справи невдовзі опублікую), що виконавець не забов'язаний здійснювати перевірку місця проживання боржника - є необґрунтованим. З огляду на цю постанову -
А Киевский окружной???? Там веруня и Юхименко как свои.
У публікації вказано і Київський окружний адміністративний суд)
До речі, шановні, невеличка підказка. Для тих, хто не знав. Якщо бачите, що суддя адміністративного окружного, або апеляційного суду ухвалюють неправосудні рішення - встановіть правосуб'єктність суду і судді) Якщо іх трішки понервувати, то вони тричі подумають над питаннями:"Ухвалювати правосудне чи неправосудне рішення"))))
Чому я заговорив про правосуб'єктність - читайте законодавство, а також на підставі чого утворено суд)

Останнє редагування:
:scratch_one-s_head:я так понимаю, что именно поэтому нужно устраивать войнушку против нотариусов, а потом разборки с исполнителем.

Шановний, це логічно, що апеляційні адміністративні суди переглядають рішення судів першої інстанції на правильність застосування норм процесуального і матеріального права. Вказані вище апеляційні адміністративні суди та суди першої інстанції,найчастіше, або завжди ухвалюють рішення не на користь позичальника-позивача. Ясна річ, що слід звернути увагу і на підсудність, на що, до речі, і звертається окрема увага, оскільки можна подати позов у відповідності до вимог статті 25, або статті 26 Кодексу адміністративного судочинства України

До речі, логіка судів першої та апеляційної інстанції ,які часто/завжди ухвалюють рішення не на користь боржників - не зрозуміла, а посилання на правову позицію ВС, яка міститься в ухвалі про відмову у відкритті касаційного провадження (номер справи невдовзі опублікую), що виконавець не забов'язаний здійснювати перевірку місця проживання боржника - є необґрунтованим. З огляду на цю постанову -

У публікації вказано і Київський окружний адміністративний суд)
Просто уявімо ситуацію:
Я людина, яка вперше зайшла на форум і побачила дану тему, в мене немає жодного відношення до юриспруденції, я просто людина яка шукає, в який мені суд подати той позов.
Припустимо, що я проживаю у Одесі, а виконавець - Дорошкевич.
І з переліку судів, в які, згідно з назви даної теми Ви пишете, що подавати не потрібно, є суди, в які мені і потрібно звертатись, згідно Закону, і відповідно в мене, як в Боржника виникає думка, що якщо я подам у вищезазначені суди, мені відмовлять, тому що дані суди відмовляють у позовах, згідно Вашої теми.
І тут питання про логічність відпадає, тому що людина, яка вперше з цим стикнулась і не має уявлення про ті позови і ту підсудність, єдина на що вона зверне увагу, це "перелік судів, в які не потрібно подавати позов"
Потрібно конкретизувати тему, щоб люди не плутались при подачі позовів.

Просто уявімо ситуацію:
Я людина, яка вперше зайшла на форум і побачила дану тему, в мене немає жодного відношення до юриспруденції, я просто людина яка шукає, в який мені суд подати той позов.
Припустимо, що я проживаю у Одесі, а виконавець - Дорошкевич.
І з переліку судів, в які, згідно з назви даної теми Ви пишете, що подавати не потрібно, є суди, в які мені і потрібно звертатись, згідно Закону, і відповідно в мене, як в Боржника виникає думка, що якщо я подам у вищезазначені суди, мені відмовлять, тому що дані суди відмовляють у позовах, згідно Вашої теми.
І тут питання про логічність відпадає, тому що людина, яка вперше з цим стикнулась і не має уявлення про ті позови і ту підсудність, єдина на що вона зверне увагу, це "перелік судів, в які не потрібно подавати позов"
Потрібно конкретизувати тему, щоб люди не плутались при подачі позовів.
для конкретизації і існують коментарі на форумі)

Назад
Угорі