В Украине хотят запретить кредиты до зарплаты

• Автор теми Автор теми Ассоль
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 31
  • Перегляди Перегляди 2K
Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.

Ассоль

✩ Premium ✩
Дописи
2545
Реакції
3890
Бали
2980
Ассоль не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Народные депутаты задумались, как защитить простых украинцев от жадности ростовщиков, готовых ссудить им пару тысяч гривен прямо у метро без справок о зарплате и по зашкаливающей ставке, которая в некоторых случаях может достигать нескольких сотен процентов годовых. С этой целью они зарегистрировали в Верховной Раде 10 июля законопроект №10343 с красноречивым названием «О защите прав заемщиков не банковских финучреждений».
Документ предлагает запретить займы сроком до 30 дней, а также ограничить ставки по более долгосрочным ссудам

остальная часть этой статьи здесь В Украине хотят запретить кредиты до зарплаты

понятно, что все это предвыборное и не скоро будет, но все таки предпосылки к сдвигам есть

Хотелось бы верить в то, что это будет.
180% годовых - это не 700%.

fargo, лучше вообще 0%, как Павлик поет))

не надавати інформацію про факт отримання кредиту та невиконання зобов’язань позичальником іншим особам, окрім позичальника та поручителів за кредитом. Зокрема, забороняється вказувати таку інформацію у відкритому доступі або на поштових конвертах. Ця вимога не поширюється на розкриття інформації за запитами уповноважених державних органів у випадках, передбачених законодавством, а також на внесення інформації до бюро кредитних історій.

3) проінформувати позичальника про відповідальність за порушення умов кредитного договору відповідно до Статті 6 цього Закону;

4) не погрожувати діями щодо повернення заборгованості, які не передбачені чинним законодавством. Зокрема, не погрожувати кримінальною відповідальністю;

5) не телефонувати позичальнику або поручителю за кредитом після отримання від них під час телефонної розмови усного прохання про припинення подальших дзвінків.

Кредитор, який порушив цей Закон, повинен виплатити постраждалій особі компенсацію:

1) за надсилання вимоги погашення кредиту особі, яка не отримувала кредитні кошти та не є поручителем за договором кредиту – у трикратному розмірі суми кредиту;

2) за незаконне інформування третіх осіб про наявність заборгованості за кредитом – у розмірі 50 відсотків від суми кредиту;

3) за стягнення платежів, не передбачених цим Законом, або платежів, сума яких перевищує максимально встановлені розміри – у десятикратному розмірі від суми незаконно стягнених платежів;

4) за інші порушення цього Закону – у розмірі 30 відсотків від суми кредиту.

Хороший Закон, главное чтоб приняли

сьогодні дивився телешоу "Говорить Україна" то такийсюжет був-донька набрала 23 займа.добатьків почали дзвонити і казати що їх зробили поручителями. ті в свою чергу зібрали скільки могли(в це все повірили) а батько здається з сердечним приступом попав у лікарню!далі не девився так як моя мама сиділа збоку і "офігівала" то я пішов до дому)я ще ріднім не розказав нічого,а після цього буде ще важче розповісти.так як в шоу не з найкращої сторони показали героїню мікрофінансовиг організацій))

сьогодні дивився телешоу "Говорить Україна" то такийсюжет був-донька набрала 23 займа.добатьків почали дзвонити і казати що їх зробили поручителями. ті в свою чергу зібрали скільки могли(в це все повірили) а батько здається з сердечним приступом попав у лікарню!далі не девився так як моя мама сиділа збоку і "офігівала" то я пішов до дому)я ще ріднім не розказав нічого,а після цього буде ще важче розповісти.так як в шоу не з найкращої сторони показали героїню мікрофінансовиг організацій))
не смотрите телевизор там ничего полезного не показывают

мені так здається що цей проект не набере і половини голосів!!Депутати і є власниками цих організацій))

мені так здається що цей проект не набере і половини голосів!!Депутати і є власниками цих організацій))
Погоджуюсь на всі ?. Якби вони хотіли це припинити, то вже давно б зробили. А так це просто передвиборна кампанія.

Останнє редагування:
Все написали своим депутатам чтоб поддержали этот закон?

Хочется верить, но тут ведь выборы скоро... Ничего не напоминает?
я не знаю хто саме.написав свої здогади)
Так и есть. Точной информации дать не могу, но когда-то тему эту поднимали по разным ресурсам.

Народные депутаты задумались, как защитить простых украинцев от жадности ростовщиков, готовых ссудить им пару тысяч гривен прямо у метро без справок о зарплате и по зашкаливающей ставке, которая в некоторых случаях может достигать нескольких сотен процентов годовых. С этой целью они зарегистрировали в Верховной Раде 10 июля законопроект №10343 с красноречивым названием «О защите прав заемщиков не банковских финучреждений».
Документ предлагает запретить займы сроком до 30 дней, а также ограничить ставки по более долгосрочным ссудам

остальная часть этой статьи здесь В Украине хотят запретить кредиты до зарплаты

понятно, что все это предвыборное и не скоро будет, но все таки предпосылки к сдвигам есть
Було б добре, для всіх нас.

А чтобы приняли - мы, избиратели, должны помочь максимальному количеству новых, не зашкваренных, пройти в Раду!

Адя, для нас ничего не изменится. Там это указано

Стан
В цій темі не можна розміщувати нові відповіді.
Назад
Угорі