Суд з monobank. Декілька важливих питань

Batman 🇺🇦

Форумчанин
Дописи
40
Реакції
6
Бали
133
Batman 🇺🇦 не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Вітаю, mONO подав до суду, та є вже ухвала рішення

В мене виникло декілька питань, підскажіть будь-ласка:

- якщо я винаймаю юриста і ми виграємо справи, я всеодно маю повернути кошти, чи кредит буде закрито)

- якщо не винаймати фахівця в суд прийме рішення про стягнення з мене заборгованості, що тоді? Я негайно маю погасити всю сумму, чи заблокують рахунки, грубо кажучи заберуть майно, чи що?

- та що буде якщо не виконати відразу судове рішення)

Заздалегідь дякую)
Слава Україні 🇺🇦

Вкладення

• IMG_20231219_185313.webp
    IMG_20231219_185313.webp
    27.6 Кб · Перегляди: 120
Якщо суд напише, що банку у позові відмовлено, то відповідно ви нічого не платити не будете)

Почитайте мій досвід.
- якщо я винаймаю юриста і ми виграємо справи, я всеодно маю повернути кошти, чи кредит буде закрито)
Все залежить від того, на яких умовах ви виграєте суд. Можливо буде так, що ви сплатите лише частину боргу, а може бути і таке, що нічого.
- якщо не винаймати фахівця в суд прийме рішення про стягнення з мене заборгованості, що тоді? Я негайно маю погасити всю сумму, чи заблокують рахунки, грубо кажучи заберуть майно, чи що?
Якщо не будете захищатися, то тоді суд стане на сторону кредитора і Вам прийдеться заплатити все, що від вас вимагають + додатково 10% від суми заплатити виконавчій службі. Вам заблокують рахунки, накладуть арешт на все рухоме і нерухоме майно, допоки не заплатите борг, але якщо сума не велика, то ніхто майно у вас не забере, хіба що ви брали кредит під його заставу.
- та що буде якщо не виконати відразу судове рішення
Виконавець буде будь-яким способом намагатись стягнути з вас кошти.

Останнє редагування:
Почитайте мій досвід.

Все залежить від того, на яких умовах ви виграєте суд. Можливо буде так, що ви сплатите лише частину боргу, а може бути і таке, що нічого.

Якщо не будете захищатися, то тоді суд стане на сторону кредитора і Вам прийдеться заплатити все, що від вас вимагають + додатково 10% від суми заплатити виконавчій службі. Вам заблокують рахунки, накладуть арешт на все рухоме і нерухоме майно, допоки не заплатите борг, але якщо сума не велика, то ніхто майно у вас не забере, хіба що ви брали кредит під його заставу.

Виконавець, це я так розумію є така державна установа ?
Яким способом, приходити додому - і казати сплати?😅
Якщо суд напише, що банку у позові відмовлено, то відповідно ви нічого не платити не будете)
Припустимо що "відмовлено"

Але статус кредиту потім змінюється на "закритий"?
Подав сьогодні заяву на "ознайомлення з матеріалами справи" ніхто не підскаже, скільки часу приблизно треба чекати?(приблизно)
Почитайте мій досвід.

І підскажіть ще будь-ласка, яка у Вас вийшла загальна сума на витрати адвоката?
Розумію що всі справи різні, але приблизно, щоб орієнтуватися в ціновому діапазоні)

Останнє редагування:
Подав сьогодні заяву на "ознайомлення з матеріалами справи" ніхто не підскаже, скільки часу приблизно треба чекати?(приблизно)
Я отримала через тиждень. Враховуйте те, що як тільки ви отримаєте документи, піде відлік часу на подання відзиву.
Виконавець, це я так розумію є така державна установа ?
Яким способом, приходити додому - і казати сплати?😅
Є і державні і не державні. Заблочать одразу всі картки, в тому числі і пенсійні і зарплатні.
І підскажіть ще будь-ласка, яка у Вас вийшла загальна сума на витрати адвоката?
Розумію що всі справи різні, але приблизно, щоб орієнтуватися в ціновому діапазоні
Ну суд присудив монобанку частково покрити мої витрати на адвоката в розмірі 5,5 тис грн. Ціна послуги залежить від складності справи.

Я отримала через тиждень. Враховуйте те, що як тільки ви отримаєте документи, піде відлік часу на подання відзиву.
Є і державні і не державні. Заблочать одразу всі картки, в тому числі і пенсійні і зарплатні.

Ну суд присудив монобанку частково покрити мої витрати на адвоката в розмірі 5,5 тис грн. Ціна послуги залежить від складності справи.
Дякую за відповідь)

Не підскажете ще як дізнатися, на яку дату призначений суд? Бо електронному суді, цієї інформації не знайшов)

Я розумію що залежить від складності справи, але приблизно щоб орієнтуватися. Це буде 10/20/30 тис)

Не підскажете ще як дізнатися, на яку дату призначений суд? Бо електронному суді, цієї інформації не знайшов)
І не знайдете. Бо у вас тільки відкрито провадження а дати засідання не призначено.
Коли буде призначена дата, з'явиться відповідна інформація на сайті судової влади і в електронному суді.
Також в Дія.

І не знайдете. Бо у вас тільки відкрито провадження а дати засідання не призначено.
Коли буде призначена дата, з'явиться відповідна інформація на сайті судової влади і в електронному суді.
Також в Дія.
Дякую)

Також в Дія.
Ви кажете відкрите "виконавче провадження" то ж виконавче провадження це примусове виконання рішення?
у вас розгляд справи без виклику сторін.
дати цілком може не бути)))
Можливо що вже розглянуто?)

Який є термін на надання відзивної заяви? Можливо таке що термін вже сплив?
думаю ще з місяць, мінімум, до рішення є. а може й більше
Дякую, тоді очікую матеріали справи)
Та можливо їх потрібно чекати довго, не знаю)

Який є термін на надання відзивної заяви? Можливо таке що термін вже сплив?
15 днів з моменту отримання ухвали про відкриття провадження.
відзив на позов це називається
Дякую, тоді очікую матеріали справи)
Та можливо їх потрібно чекати довго, не знаю)
ви завжди можете звернутись безпосередньо до суду, для отримання матеріалів

15 днів з моменту отримання ухвали про відкриття провадження.
відзив на позов це називається

ви завжди можете звернутись безпосередньо до суду, для отримання матеріалів
Універсальна ухвала, і ухвала про відкриття це різне?)

взагалі це трешняк, як вони відкрили провадження, не надіславши ТС позов в ЕС

Назад
Угорі