Суд відмовив у повернені коштів за правову допомогу(

• Автор теми Автор теми Len4ik0505
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 45
  • Перегляди Перегляди 3K

Len4ik0505

Форумчанин
Дописи
197
Реакції
170
Бали
3625
Len4ik0505 не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Справу по знесенню внн суд задовільнив, чекаю щоб рішення вступило в силу і розблокували рахунки. Але, дуже неприємно що суд відмовив у поверненні коштів за правову допомогу. У когось були такі випадки? Спеціально замовила послуги адвоката щоб могла повернути кошти, так як змушена була позичати кошти на послуги адвоката.

саме відмовив чи взагалі нічого не вирішив?
відмовити зовсім звісно незаконно якщо рішення виграшне
У задоволенні заяви представника позивачки про ухвалення додаткового рішення у цивільній справі за позовом ..........про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню, – відмовити
саме відмовив чи взагалі нічого не вирішив?
відмовити зовсім звісно незаконно якщо рішення виграшне
Ось ще у рішенні
Системний аналіз зазначених положень свідчить про те, що докази понесених стороною витрат на правову допомогу, або тих, які вона планує понести у зв’язку з розглядом справи, повинні бути надані суду стороною під час розгляду справи, або сторона повинна звернутися до суду із заявою про надання цих доказів протягом п’яти днів після ухвалення рішення суду, але у будь-якому випадку така заява повинна бути зроблена стороною до видалення суду в нарадчу кімнату для ухвалення рішення, незалежно від того, в якому порядку здійснюється розгляд справи (загальному чи спрощеному).

Оскільки доказів понесених позивачкою витрат на правову допомогу під час розгляду справи суду надано не було, заяви про їх надання протягом п’яти днів після ухвалення рішення суду від позивачки та її представника до суду під час розгляду справи по суті не надходило, відповідно підстави для відшкодування витрат на професійну правничу допомогу були відсутні, про що зазначено в рішенні суду від 13 березня 2024 року.

У задоволенні заяви представника позивачки про ухвалення додаткового рішення у цивільній справі за позовом ..........про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню, – відмовити

Ось ще у рішенні
Системний аналіз зазначених положень свідчить про те, що докази понесених стороною витрат на правову допомогу, або тих, які вона планує понести у зв’язку з розглядом справи, повинні бути надані суду стороною під час розгляду справи, або сторона повинна звернутися до суду із заявою про надання цих доказів протягом п’яти днів після ухвалення рішення суду, але у будь-якому випадку така заява повинна бути зроблена стороною до видалення суду в нарадчу кімнату для ухвалення рішення, незалежно від того, в якому порядку здійснюється розгляд справи (загальному чи спрощеному).

Оскільки доказів понесених позивачкою витрат на правову допомогу під час розгляду справи суду надано не було, заяви про їх надання протягом п’яти днів після ухвалення рішення суду від позивачки та її представника до суду під час розгляду справи по суті не надходило, відповідно підстави для відшкодування витрат на професійну правничу допомогу були відсутні, про що зазначено в рішенні суду від 13 березня 2024 року.
нечего комментировать(

ви ж мотивуючу частину не показали.

ааааа, не побачив під спойлером(((
так, порушено процедуру
Хочеться плакати, реально. Обирала по відгуках , позичила кошти , а тут такий п.ц.
ви ж мотивуючу частину не показали.

ааааа, не побачив((((
так, порушено процедуру
Сенсу до апеляційного суду подавати немає , так я розумію ?

Хочеться плакати, реально. Обирала по відгуках , позичила кошти , а тут такий п.ц.

Сенсу до апеляційного суду подавати немає , так я розумію ?
не знаю. я ж не володію справою.
може там суд затупив…. не дуже в це вірю, але все можливо

не знаю. я ж не володію справою.
може там суд затупив…. не дуже в це вірю, але все можливо
Ну якщо вказано що протягом п'яти днів потрібно було подати заяву після 13 числа, а подали 26 то навряд заступив суд (

Ну якщо вказано що протягом п'яти днів потрібно було подати заяву після 13 числа, а подали 26 то навряд заступив суд (
а мене був випадок, коли своєчасно подано документ, за день до кінечного терміну.
але… суд чомусь вирішив рахувати термін подачі, це дату вручення поштою суду.
то ж довелось писати заяву про усунення недоліків, де це пояснювати суду

протягом п'яти днів потрібно було подати заяву після 13 числа
дві умови, 1 - заява подана до винесення рішення, 2 - а докази протягом 5 днів після його ухвалення
без поданої зарані заяви навіть якщо подано докази протягом 5 днів після ухвалення рішення, відмовив би суд

дві умови, 1 - заява подана до винесення рішення, 2 - а докази протягом 5 днів після його ухвалення
без поданої зарані заяви навіть якщо подано докази протягом 5 днів після ухвалення рішення, відмовив би суд
В моєму випадку чия вина ?

не знаю, оскільки це знають тільки сторони по справі (та їх представники) і суд, бо тільки в них є всі документи.

поспілкуйтесь зі своїм адвокатом, може можна щось зробити

не знаю, оскільки це знають тільки сторони по справі (та їх представники) і суд, бо тільки в них є всі документи.
Я так розумію що такі випадки рідкість, а можливо і не було на форумі людини з такою халепою.

поспілкуйтесь зі своїм адвокатом, може можна щось зробити
Написала одразу як побачила, але відповіді ще немає ( чекаю.

Я так розумію що такі випадки рідкість, а можливо і не було на форумі людини з такою халепою.

Написала одразу як побачила, але відповіді ще немає ( чекаю.
Не дуже і рідкість. Я читала рішення, де суд відмовляє або присуджує половину витрат

по якій причині?
АБо що не подано якихось документів від адвоката або що зважаючи на суму справи, присуджувати такі великі витрати на адвоката не є справедливим...було рішення де витрати на адвоката майже як сума позову

АБо що не подано якихось документів від адвоката або що зважаючи на суму справи, присуджувати такі великі витрати на адвоката не є справедливим...було рішення де витрати на адвоката майже як сума позову
зрозуміло..
не мають права відмовляти зовсім якщо рішення на користь сторони , і все правильно сторона зробила процедурно
було рішення де витрати на адвоката майже як сума позову
це нормально

Назад
Угорі