Списання з карти яка ніде не засвічена

• Автор теми Автор теми Ariadna
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 32
  • Перегляди Перегляди 2K

Ariadna

Форумчанин
Дописи
113
Реакції
23
Бали
2600
Ariadna не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Сьогодні з карти привату був переказ, 3 рази: 15, 55, 105 грн. І відмова на 200, бо не достатньо коштів... Ця карта ніби ніде не засвітилась в МФО! Дзвонила в приват, кажуть погашення кредиту, але яка організація не знають... Що робити??? Підскажіть будь ласка

є думка, що списання може розповсюджуватися не на конкретну картку, а на всі карти, підв'язані до рахунку
тому - закрити старий рахунок і відкрити потім новий

є думка, що списання може розповсюджуватися не на конкретну картку, а на всі карти, підв'язані до рахунку
тому - закрити старий рахунок і відкрити потім новий
Хіба на данний час це законно? Ще й писок свій ховають... не зрозуміло хто

Хіба на данний час це законно? Ще й писок свій ховають... не зрозуміло хто
ну ось я наприклад подивився типовий договір манівео
7.1.1. Кредитодавець має право:
7.1.1.3. ініціювати договірне списання грошових коштів з банківського (карткового) рахунку, вказаного Позичальником, до повного погашення Заборгованості в порядку передбаченому цим Договором. Це право також зберігається для фінансової установи, що в подальшому набуде прав грошової вимоги за цим Договором. Для цього Кредитодавець передає новому кредитору платіжні дані Позичальника в обсязі, що необхідно для ініціювання такої операції;

і там вказано саме рахунок, а не карту. чи законно - на мою думку ні, адже тільки цим пунктом договору підтверджується право договірного автосписання, а в законах, наскільки мені відомо, потрібно узгодження з кліентом (наприклад, підтвердження операціі ввівши код з смс, яку відправив банк. ага, наївно. знаю.)

ну ось я наприклад подивився типовий договір манівео

і там вказано саме рахунок, а не карту. чи законно - на мою думку ні, адже тільки цим пунктом договору підтверджується право договірного автосписання, а в законах, наскільки мені відомо, потрібно узгодження з кліентом (наприклад, підтвердження операціі ввівши код з смс, яку відправив банк. ага, наївно. знаю.)
Так і я про це! Одна справа коли хоч знаєш хто! А так майже 200 куди не зрозуміло! Це по- перше, по- друге, якби були ще кошти вони б зняли... а куди???

В банку кажуть, що бачуть списання по кредиту, але яка організація не бачуть...
в платіжних інструкціях має бути указано отримувач, є вимоги до платіжної інструкції Про затвердження Інструкції про безготівкові розрахунки в національній валюті користувачів платіжних послуг

додатково
4. Платіжна операція вважається акцептованою після надання платником згоди на її виконання. Якщо немає згоди платника на виконання платіжної операції, - така операція вважається неакцептованою, якщо інше не передбачено цим Законом.
7. Згода на виконання платіжної операції (пов’язаних між собою платіжних операцій) може бути відкликана платником у будь-який час, але не пізніше настання моменту безвідкличності платіжної інструкції відповідно до цього Закону.
9. Форма та порядок надання розпорядження платника про відкликання згоди на виконання платіжної операції визначаються договором між платником та надавачем платіжних послуг платника.

читайте пункт 16 https://static.privatbank.ua/files/0000002885834323.1.0.pdf
а також розділ Умови та правила

1.1.11.9. Форма та порядок надання розпорядження Клієнта про відкликання згоди на виконання платіжної операції

1.1.11.9.1. Згода на виконання платіжної операції (операцій, пов’язаних між собою спільними ознаками) може бути відкликана Клієнтом у будь-який час, але не пізніше настання моменту безвідкличності платіжної інструкції відповідно до Закону України «Про платіжні послуги», крім платіжних операцій, пов’язаних з виконанням Клієнтом зобов’язань перед Банком. Відкликання Клієнтом згоди на виконання платіжної операції (операцій, пов’язаних між собою спільними ознаками), що надана за будь-яким договором, в т.ч. кредитним, укладеним між Клієнтом та Банком, за яким у Клієнта існують зобов’язання перед Банком, можливо виключно за умови припинення зобов’язань Клієнта перед Банком за таким договором, якщо інше прямо не передбачено умовами такого договору.

Згода на виконання платіжної операції (операцій, пов’язаних між собою спільними ознаками) відкликається Клієнтом шляхом направлення ним письмового розпорядження про відкликання згоди на виконання платіжної операції визнаною в Україні кур'єрською службою (цінним листом з описом вкладеного) або вручатися особисто на адресу вул. Набережна Перемоги, 30, м. Дніпро, 49094, Україна, згідно наступної форми:

____________________________________________________________________________________________________________________

Розпорядження

платника про відкликання згоди на виконання платіжної операції

Клієнт (платник): ________(ПІБ/Найменування)

РНОКПП/Ідентифікаційний код/код ЄДРПОУ Клієнта (платника):_____________

Номер рахунку Клієнта (платника) ______________________

Цим Розпорядженням Клієнт відкликає надану АТ КБ “ПриватБанк” згоду на виконання платіжної операції, по рахунку №__________________(вказати реквізити рахунку), що ініційована згідно договору №___ від ____________ (вказати реквізити договору), укладеного між Банком та Клієнтом, за яким дата та сума ініціювання платежу/ першого платежу для операцій, пов'язаних між собою спільними ознаками, _________________ (вказати дату та суму ініціювання першого платежу)

__________(дата) _______________ (підпис уповноваженої особи Клієнта та печатка за наявності)

Згода на виконання платіжної операції (операцій, пов’язаних між собою спільними ознаками), яка не пов'язана із виконанням Клієнтом зобов’язань перед Банком, відкликається шляхом подачі такої форми у електронному вигляді у Системі "Приват24/Приват24 для бізнесу" та підписання її Клієнтом шляхом накладення КЕП, якщо таке відкликання згоди передбачено умовами відповідного договору.

* Всі реквізити Розпорядження підлягають обов'язковому заповненню.

____________________________________________________________________________________________________________________

1.1.11.9.2. У випадку отримання Банком від Клієнта (як платника) розпорядження про відкликання згоди на виконання платіжної операції, яка (згода) надана за будь-яким договором, в т.ч. кредитним, укладеним між Клієнтом та Банком, в тому числі шляхом надання доручення Банку здійснювати договірне списання коштів з поточних рахунків Клієнта, до моменту припинення зобов’язань Клієнта перед Банком за таким договором, Банк, на свій розсуд, має право:

- вимагати від Клієнта дострокового виконання зобов’язань за таким договором, та/або

- зупинити надання послуг за таким договором (в тому числі зупинити надання кредитних коштів).
відкликання згоди.webp

Останнє редагування:
Співробітник примата прямо сказав, що знає але мені сказати не може. Рука руку миє

Підскажіть будьласка, чи можуть зняти кошти з карти чоловіка чи заблокувати її, якщо займ брала я і вказана лише моя карта.

Підскажіть будьласка, чи можуть зняти кошти з карти чоловіка чи заблокувати її, якщо займ брала я і вказана лише моя карта.
Можуть списувати тільки з тих, які ви вказували при оформлені кредиту.Або платили з неї.
Закрийте її.І оформіть нову карту.
Заблокувати карту можуть тільки виконавці.Або сам ваш чоловік.

Можуть списувати тільки з тих, які ви вказували при оформлені кредиту.Або платили з неї.
Закрийте її.І оформіть нову карту.
Заблокувати карту можуть тільки виконавці.Або сам ваш чоловік.
выше писали что может не помочь. закрывать нужно именно счет. иначе новая карта будет привязана к старому счету

иначе новая карта будет привязана к старому счету
Ну и?
Мфчмошники не имеют доступа до банковского счёта.
Онли до карточного ( номер/cvv ).
Открывал новую и виртуалку и дебетку, не меняя ничего.
Ничего не списывали, даже попыток не было.
А старую регулярно долбили вплоть до окончания срока действия.
Тоесть : у говношараг имеются реквизиты карты но не реквизиты банковского счёта

[POSTS=1000]Посмотрел для интереса. Есть три карты в прибабаханом банке. Реквизиты счета у всех разные. Дебетка/виртуалка/Едоп.[/POSTS]

выше писали что может не помочь. закрывать нужно именно счет. иначе новая карта будет привязана к старому счету
В мене інша думка.
Якби у мфо були доступи до рахунків,то вони б цим користувались.
Тому вважаю, що досить перевипустити карту.

Ну и?
Мфчмошники не имеют доступа до банковского счёта.
Онли до карточного ( номер/cvv ).
Открывал новую и виртуалку и дебетку, не меняя ничего.
Ничего не списывали, даже попыток не было.
А старую регулярно долбили вплоть до окончания срока действия.
Тоесть : у говношараг имеются реквизиты карты но не реквизиты банковского счёта

*** Скрытый текст не может быть процитирован. ***
Так само перевипустила, пробують, а у відповідь невірно введені дані)

Назад
Угорі