Щоб побороти виконавчий напис нотаріуса обов'язково витребуй через суд документи від нотаріуса

• Автор теми Автор теми Buromax
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 73
  • Перегляди Перегляди 4K

Buromax

Only read
Дописи
53
Реакції
20
Бали
133
5240149264544422884.jpg

🤯 Кожен день нотаріуси вчиняють сотні, якщо не тисячі виконавчих написів по кредитним договорам і така ж кількість скасовується в суді 🚫

⁉️ Виконавчий напис - документ, що видається банку/МФО при поданні нотаріусу документів по первому боржнику за кредитним договором, а потім цей документ віддають виконавцю, який відкриває виконавче провадження, блокує картки, арештовує майно та починає стягувати борг 💸

😤 Зрозуміло, що такі виконавчі написи є "формальними", в них змінюється тільки ПІБ боржника, номер кредитного договору та сума боргу, а повний пакет документів ретельно не перевіряється, а деякі документи взагалі не подаються ‼️

⚡ Хоча чинним законодавством встановлено чіткий перелік документів, без яких вчиняти виконавчі написи заборонено, проте це ігнорується та маємо те що маємо 😡

🚨 Як раз від поданих нотаріусу документів і залежить чи був вчинений виконавчий напис законно або ні 🧐

⚠️ Просто так боржнику за письмовою заявою ці документи не надасть нотаріус, оскільки це "нотаріальна таємниця", а тому їх необхідно витребувати через суд подавши окрему заяву або вказати про це в позовній заяві 📝

🧑‍⚖️ Іноді суд може і самостійно витребувати документи, однак не варто на це розраховувати, а необхідно активно приймати участь у справі 👍

✍️ Потім коли нотаріус надсилає документи суду, суд їх перевіряє та перевіряє законність виконавчого напису, якщо якогось документу немає - такий виконавчий напис нотаріуса незаконний 🙅

‼️ Якщо в тебе є спір по виконавчому напису - обов'язково зроби це для гарантування своєї перемоги в суді ✅

Останнє редагування:
5240149264544422884.jpg

🤯 Кожен день нотаріуси вчиняють сотні, якщо не тисячі виконавчих написів по кредитним договорам і така ж кількість скасовується в суді 🚫

⁉️ Виконавчий напис - документ, що видається банку/МФО при поданні нотаріусу документів по первому боржнику за кредитним договором, а потім цей документ віддають виконавцю, який відкриває виконавче провадження, блокує картки, арештовує майно та починає стягувати борг 💸

😤 Зрозуміло, що такі виконавчі написи є "формальними", в них змінюється тільки ПІБ боржника, номер кредитного договору та сума боргу, а повний пакет документів ретельно не перевіряється, а деякі документи взагалі не подаються ‼️

⚡ Хоча чинним законодавством встановлено чіткий перелік, де вказано чіткий перелік документів, без яких вчиняти виконавчі написи заборонено, проте це ігнорується та маємо те що маємо 😡

🚨 Як раз від поданих нотаріусу документів і залежить чи був вчинений виконавчий напис законно або ні 🧐

⚠️ Просто так боржнику за письмовою заявою ці документи не надасть нотаріус, оскільки це "нотаріальна таємниця", а тому їх необхідно витребувати через суд подавши окрему заяву або вказати про це в позовній заяві 📝

🧑‍⚖️ Іноді суд може і самостійно витребувати документи, однак не варто на це розраховувати, а необхідно активно приймати участь у справі 👍

✍️ Потім коли нотаріус надсилає документи суду, суд їх перевіряє та перевіряє законність виконавчого напису, якщо якогось документу немає - такий виконавчий напис нотаріуса незаконний 🙅

‼️ Якщо в тебе є спір по виконавчому напису - обов'язково зроби це для гарантування своєї перемоги в суді ✅
Можно спитати : а навіщо?)

А на що будете посилатися в суді без документів?
Та якось зніз парочку написів без цих мансів. Вистачило того, що було в ВП.
І всі кого знаю теж так само зносили без описаних вами непотрібних "реверансів". Наші юристи так само наскільки мені відомо не витребовують ніяких оригіналів через суди. Бо це абсолютно не потрібно.
Але вам видніше))

Та якось зніз парочку написів без цих мансів. Вистачило того, що було в ВП.
І всі кого знаю теж так само зносили без описаних вами непотрібних "реверансів". Наші юристи так само наскільки мені відомо не витребовують ніяких оригіналів через суди. Бо це абсолютно не потрібно.
Але вам видніше))
того, що було в ВП це що?) подивитися реєстр судових рішень, по таких справах це вже "усталена практика". А надіятися, що вистачить того, що є у ВП - таке собі, в деяких людей і до нього доступу може не бути. Краще все таки перестрахуватися)

того, що було в ВП це що?)
Наприклад вчиненого провадження на незаконному написі.
Копія якого до речі аби ви знали)))
присутня в доках по провадженню.
подивитися реєстр судових рішень, по таких справах це вже "усталена практика".
Навіщо мені це робити?
Ви мені за практику якусь ефімерну а я вам за особистий досвід і досвід багатьох форумчан, яких я знаю особисто купу років і деякі з них розносили тих написів по десять і більше.
Ви так пишете, ніби десь таке прочитали і впевнені що це лиш так працює))
А надіятися, що вистачить того, що є у ВП - таке собі
"Таке собі" за роки на форумі спрацювало в усіх 100%...тож в подальшому діалозі з цього приводу не бачу сенсу взагалі.
І так про всяк : написи давно вже під забороною аби хто спитав))
( На не нотаріально завірених договорах )
в деяких людей і до нього доступу може не бути. Краще все таки перестрахуватися)
Та без питань.
Страхуйтесь)
Успіхів вам)

Суд скаже, що треба, тоді голову морочити.
А так...
Зайвий клопіт.

І щодо ВНН - Ви десь запізнились на 2-3 роки.
Так, до Сатурну сигнали приходять із запізненням.

Суд скаже, що треба, тоді голову морочити.
А так...
Зайвий клопіт.

І щодо ВНН - Ви десь запізнились на 2-3 роки.
Так, до Сатурну сигнали приходять із запізненням.
Подняли мне настроение) Сижу смеюсь)

Наприклад вчиненого провадження на незаконному написі.
Копія якого до речі аби ви знали)))
присутня в доках по провадженню.

Навіщо мені це робити?
Ви мені за практику якусь ефімерну а я вам за особистий досвід і досвід багатьох форумчан, яких я знаю особисто купу років і деякі з них розносили тих написів по десять і більше.
Ви так пишете, ніби десь таке прочитали і впевнені що це лиш так працює))

"Таке собі" за роки на форумі спрацювало в усіх 100%...тож в подальшому діалозі з цього приводу не бачу сенсу взагалі.

Та без питань.
Страхуйтесь)
Успіхів вам)
"вчиненого провадження" - це якесь нове законодавче формулювання? за свій досвід та досвід форумчан вказуєте, хоч якесь посилання дали б, що це підтверджує, а не просто "на добре слово". Я висвітлюю поради, які допоможуть форумчанам, посилання на судову практику, яку можна використовувати по своїй справі і гірше від цього точне не стане. Якщо ви робити інакше - не означає, що потрібно робити тільки так і тільки ви праві) А про не нотаріально завірені договори це до чого? Юристи, адвокати і так знають це, в подальшому це одна з підстав для визнання напису таким, що не підлягає виконанню. Звичайній людині його юрист, адвокат про це і скаже.

"вчиненого провадження" - це якесь нове законодавче формулювання? за свій досвід та досвід форумчан вказуєте, хоч якесь посилання дали б, що це підтверджує, а не просто "на добре слово". Я висвітлюю поради, які допоможуть форумчанам, посилання на судову практику, яку можна використовувати по своїй справі і гірше від цього точне не стане. Якщо ви робити інакше - не означає, що потрібно робити тільки так і тільки ви праві) А про не нотаріально завірені договори це до чого? Юристи, адвокати і так знають це, в подальшому це одна з підстав для визнання напису таким, що не підлягає виконанню. Звичайній людині його юрист, адвокат про це і скаже.
Агой!
Ви там полегше на поворотах. Тут не всі юристи.
Дискусію можете почати зі мною. Тоді будемо заглиблюватись в казуїстику та визначення.

Агой!
Дискусію можете почати зі мною. Тоді будемо заглиблюватись в казуїстику та визначення.
що за повороти? форумчанин написав - я в нього уточнюю, що він має на увазі

"вчиненого провадження" - це якесь нове законодавче формулювання? за свій досвід та досвід форумчан вказуєте, хоч якесь посилання дали б, що це підтверджує, а не просто "на добре слово".
Форум погортайте.
Особливо теми наших юристів.
Пруфів вагон і тєлєга.
Да і доказувати вам будь-що не маю жодної потреби.
Я висвітлюю поради, які допоможуть форумчанам,
А як на мене - "згущуєте фарби".
Навіщо видумувати колесо, як його давно видумали до нас.
посилання на судову практику, яку можна використовувати по своїй справі і гірше від цього точне не стане.
Можно....але чи потрібно.
Якщо ви робити інакше - не означає, що потрібно робити тільки так і тільки ви праві)
Те саме можу відповісти вам)

А про не нотаріально завірені договори це до чого? Юристи, адвокати і так знають це, в подальшому це одна з підстав для визнання напису таким, що не підлягає виконанню. Звичайній людині його юрист, адвокат про це і скаже.
З цього моменту, пліз, докладніше...
Якою нормою передбачено таке "завірення"?
В ДСТУ 4163:2020 такого не бачив :батл:

З цього моменту, пліз, докладніше...
Якою нормою передбачено таке "завірення"?
В ДСТУ 4163:2020 такого не бачив :батл:
так спитайте в того, хто це написав)
ось посилання

Форум погортайте.
Особливо теми наших юристів.
Пруфів вагон і тєлєга.
Да і доказувати вам будь-що не маю жодної потреби.
"Навіщо мені це робити?" - аналогічно до вашої відповіді.
А як на мене - "згущуєте фарби".
Навіщо видумувати колесо, як його давно видумали до нас.
З такої точки зору, якщо один раз десь щось побачив - то запам'ятав на все життя і дивитись змінилось щось чи ні не потрібно.
Buromax...
В мене дюркопробивач такий...
Канцелярські товари - то вічна тема. Бізнес йде?
а це ще до чого, вас турбує як хто підписаний?)
якщо ви ось так позиціонуєтесь, чому починаєте переходити на якісь "образи"?

5240149264544422884.jpg

⚡ Хоча чинним законодавством встановлено чіткий перелік документів, без яких вчиняти виконавчі написи заборонено, проте це ігнорується та маємо те що маємо 😡

А якщо нотаріус припинив свою діяльність?
Все, справа провальна)))

Назад
Угорі