Рецепти від Ксю.

Мені захотілось спекти штолен.Це щось начебто масляного кексу із сухофруктів. Правильний штолен божествений! Він солодкий, пропитаний ароматами кориці і ванілі, імбиру і апельсину.

І Хересу!

Да-да, хересу. Хоча можна взяти і ром, і коньяк.

Він вилежується декілька неділь в прохолодному місті, посипаний цукровою пудрою, загорнутий у фольгу і пекарську бумагу. І зріє, як чудовий плід.

Готувати штолен легко. Розповім, як це роблю я.

Взяла два види изюму — темний і світлий, курагу, вишню і пригоршню чорносливу. А ще апельсинові цукати — всього з півкіло, або трохи більше. Порізала їх на шматочки, залила хорошим коньяком і відставила в сторону. Розім'яла двісті грамів сливочного масла, відсипала в чашку сто п'ятдесят грамів цукру. Просіяла через сито півтори стакана муки.

Звірилася з рецептом. Рецепт рекомендував збити цукор з маслом, а потім добавить яйця, муку, вологу фруктово-коньячну суміш, перемішати, випікати кекс.

Раптом на мене щось найшло.

Я взяла миску, в якій плавали, в коньяку, сухофрукти і... Великою ложкою вичерпала і з'їла і два види изюму, і курагу, і засахарену вишню, інжир і журавлину.

Коньяк, який залишався на дні, випила через край. Масло і яйця — назад в холодильник, муку в банку, цукор залишила де стояв. И помчала,що духу, сміючись і пританцьовуючи.

Рекомендую всім цей прекрасний рецепт. Він не важкий. Можливо вам покажеться, що ви не вип'єте вісімдесят грамів коньяку без закуски, але повірте: це легше, чим покажеться.

А результат вам подарує багато приємних хвилин.
Ох, я пробовал эту прелесть в прошлом году. Три штуки схарчил (не удержался, три дня подряд заказывал) Чудо что такое 😍🤩😍
 
IMG_20241122_191733.jpg
IMG_20241122_191714.jpg
 
Любимое блюдо детства. Макарошки с молочком)))
82B54E33-A110-4640-A3A8-64132CCD0A04.jpeg

Многие спрашивали: что такое Ад? Ну вот, отвечаю. Картина «Ад. Начало».
45E17886-B5A8-4013-84CE-9F250FDEA95D.jpeg

А это картина «Ад. Эпилог эпопеи».
0BAB0C66-9EE8-48C6-9AD4-B43ED56A6C5C.jpeg
 
Назад
Угорі Унизу