Полночь
✩ Premium ✩
- Реєстрація
- 2 Лис 2024
- Дописи
- 1020
- Реакції
- 1201
- Бали
- 303
Полночь не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Ох, я пробовал эту прелесть в прошлом году. Три штуки схарчил (не удержался, три дня подряд заказывал) Чудо что такоеМені захотілось спекти штолен.Це щось начебто масляного кексу із сухофруктів. Правильний штолен божествений! Він солодкий, пропитаний ароматами кориці і ванілі, імбиру і апельсину.
І Хересу!
Да-да, хересу. Хоча можна взяти і ром, і коньяк.
Він вилежується декілька неділь в прохолодному місті, посипаний цукровою пудрою, загорнутий у фольгу і пекарську бумагу. І зріє, як чудовий плід.
Готувати штолен легко. Розповім, як це роблю я.
Взяла два види изюму — темний і світлий, курагу, вишню і пригоршню чорносливу. А ще апельсинові цукати — всього з півкіло, або трохи більше. Порізала їх на шматочки, залила хорошим коньяком і відставила в сторону. Розім'яла двісті грамів сливочного масла, відсипала в чашку сто п'ятдесят грамів цукру. Просіяла через сито півтори стакана муки.
Звірилася з рецептом. Рецепт рекомендував збити цукор з маслом, а потім добавить яйця, муку, вологу фруктово-коньячну суміш, перемішати, випікати кекс.
Раптом на мене щось найшло.
Я взяла миску, в якій плавали, в коньяку, сухофрукти і... Великою ложкою вичерпала і з'їла і два види изюму, і курагу, і засахарену вишню, інжир і журавлину.
Коньяк, який залишався на дні, випила через край. Масло і яйця — назад в холодильник, муку в банку, цукор залишила де стояв. И помчала,що духу, сміючись і пританцьовуючи.
Рекомендую всім цей прекрасний рецепт. Він не важкий. Можливо вам покажеться, що ви не вип'єте вісімдесят грамів коньяку без закуски, але повірте: це легше, чим покажеться.
А результат вам подарує багато приємних хвилин.