alex2245
Читач
- Дописи
- 5
- Реакції
- 0
- Бали
- 276
alex2245 не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Вітаю! Ситуація така: найближчим часом відбудеться судове засідання щодо простроченого кредиту. Захищатися не планую, з великою ймовірністю рішення буде не на мою користь, після чого очікую відкриття виконавчого провадження та блокування банківських рахунків.
Наразі офіційно не працевлаштований, дохід отримую з фрилансу. Наскільки розумію, боржник має право визначити поточний рахунок для здійснення видаткових операцій у межах двох мінімальних заробітних плат (на сьогодні — 17 294 грн). Цим правом планую скористатися через виконавця.
Буду вдячний за роз’яснення та практичні відповіді з досвіду.
Наразі офіційно не працевлаштований, дохід отримую з фрилансу. Наскільки розумію, боржник має право визначити поточний рахунок для здійснення видаткових операцій у межах двох мінімальних заробітних плат (на сьогодні — 17 294 грн). Цим правом планую скористатися через виконавця.
Питання 1
У разі, якщо в майбутньому я офіційно працевлаштуюсь на державне підприємство, яке надає працівникам бронювання, за умови що:- посадовий оклад працівника становить не менше 21 000 грн (сума до утримання ПДФО та військового збору);
- фактична виплата заробітної плати «на руки» після сплати податків складає близько 16 170 грн,
- Чи не буде виконавець обмежувати або блокувати суму ПДФО та військового збору (різницю між 21 000 грн і 16 170 грн)?
- Чи може така ситуація вплинути на підтвердження вимоги щодо окладу 21 000 грн та, відповідно, на надання бронювання працівнику?
- Чи можливо в такому випадку взагалі отримувати заробітну плату на рахунок для здійснення видаткових операцій при загальному арешті рахунків?
- І чи допускається в подальшому зміна поточного рахунку для здійснення видаткових операцій на рахунок банку, через який підприємство виплачує заробітну плату?
Питання 2
У разі, якщо я зареєструю ТОВ та відкрию для нього рахунок у банку:- Чи поширюється виконавче провадження, відкрите щодо мене як фізичної особи, на рахунки ТОВ?
- Чи існують ризики блокування рахунків ТОВ у такій ситуації?
- Чи зможу я в тому ж банку, де відкрито рахунок ТОВ, відкрити особистий рахунок для здійснення видаткових операцій та користуватися ним у межах двох мінімальних заробітних плат під час дії виконавчого провадження?
Буду вдячний за роз’яснення та практичні відповіді з досвіду.
Останнє редагування: