Прийшла відповідь від нацкому.....хто може нормально роз'яснити що це означає

• Автор теми Автор теми Lesya2448
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 11
  • Перегляди Перегляди 2K

Lesya2448

Форумчанин
Дописи
178
Реакції
82
Бали
5125
Lesya2448 не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Прийшла відповідь від нацкому.....хто може нормально роз'яснити що це означає....бо я ще в цьому всьому не до кінця розібралася(((
....Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, розглянула Ваші звернення (вх. № І-9787 від 11.06.2019) щодо врегулювання взаємовідносин з ТОВАРИСТВОМ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ «ДЖОБЕР» (далі — ТОВ «ФК «ДЖОБЕР» або Товариство) та ТОВ «ТОП КРЕДИТ» (код ЄДРПОУ
39593165) в межах компетенції повідомляє.
Статтею 19 Конституції України встановлено, що органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
Повноваження Нацкомфінпослуг визначені Законом України ―Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг‖ (далі — Закон) та іншими законами, а також Положенням про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, затвердженим Указом Президента України від 23.11.2011 № 1070.
Нацкомфінпослуг надіслала вимогу до ТОВ «ФК «ДЖОБЕР», про надання інформації та документів щодо додержання вимог чинного законодавства при наданні фінансових послуг, на адресу відповідно до інформації, внесеної до Державного реєстру фінансових установ.
Відповідно до інформації наданої ТОВ «ФК «ДЖОБЕР» 27.02.2019 року між ТОВ «ТОП КРЕДИТ» та ТОВ «ФК «ДЖОБЕР» було укладено Договір відступлення прав вимоги № 11-28/02 (далі - Договір відступлення прав вимоги) згідно умов якого, КРЕДИТОРОМ (ТОВ «ТОП КРЕДИТ») передано (відступлено) НОВОМУ КРЕДИТОРУ (ТОВ «ФК «ДЖОБЕР») за плату належні
Кредиторові права грошової (Права Вимоги) до Боржників за Кредитними Договорами вказаними у Реєстрі боржників (Портфель заборгованості), в тому числі і до Боржника ----------- за Договором -------- від 24.12.2018 (далі — Кредитний договір) укладеним між ТОВ «ТОП КРЕДИТ» та ---------.
Відповідно до інформації та копій документів наданих ТОВ «ФК «ДЖОБЕР», згідно заявки — приєднання № 252274 до Примірного договору про надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту (Публічна пропозиція (Оферта) ТОВ «ТОП КРЕДИТ» від 24.12.2018 року, ТОВ «ТОП КРЕДИТ» (ПЕРВІСНИЙ КРЕДИТОР) було видано кредит гр. ----- (далі — Заявник) в розмірі ------ гривень 00 коп. Відповідно до укладеного Договору про відступлення прав вимоги № 11 28/02 від 27.02.2019 ТОВ «ФК «ДЖОБЕР» набуло (за ціною купівлі) право грошової вимоги до Заявника на загальну суму заборгованості останньої у розмірі ---------- гривень 00 копійок, яка включає:
- залишок заборгованості по основному боргу (тіло кредиту);
- залишок заборгованості по відсотках; - — заборгованість по штрафах/пені.
За результатами розгляду документів та інформації, наданих ТОВ «ФК «ДЖОБЕР» листом від 21.06.2019 № 49 (вх. від 24.06.2019 № 6158/ФК) встановлено, що ТОВ «ТОП КРЕДИТ» порушено порядок укладання електронного договору, встановлений Законом України «Про електронну комерцію».
Нацкомфінпослуг у межах визначених повноважень здійснює державне регулювання та нагляд за піднаглядними суб’єктами, інформацію про які внесено до Державного реєстру фінансових установ (далі – ДРФУ).
Розпорядженням Нацкомфінпослуг від 12.03.2019 № 352 анульовано ТОВ «ТОП КРЕДИТ» ліцензію на провадження господарської діяльності з надання фінансових послуг (крім професійної діяльності на ринку цінних паперів), а саме на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту.
Розпорядженням Нацкомфінпослуг від 28.03.2019 № 510 інформацію про ТОВ «ТОП КРЕДИТ» виключено з ДРФУ та анульовано свідоцтво про реєстрацію фінансової установи.
Враховуючи зазначене Нацкомфінпослуг не наділена повноваженнями щодо здійснення державного регулювання та нагляд за ТОВ «ТОП КРЕДИТ».
Відповідно до частини першої статті 1077 Цивільного кодексу України
(далі - Кодекс), за договором факторингу (фінансування під відступлення права грошової вимоги) одна сторона (фактор) передає або зобов'язується передати грошові кошти в розпорядження другої сторони (клієнта) за плату (у будь-який передбачений договором спосіб), а клієнт відступає або зобов'язується відступити факторові своє право грошової вимоги до третьої особи (боржника).
Відповідно до частини першої статті 1081 Кодексу, клієнт відповідає перед фактором за дійсність грошової вимоги, право якої відступається, якщо інше не встановлено договором факторингу.
Додатково зазначаємо, що згідно з статтею 15 Цивільного кодексу України кожна особа має право на захист свого цивільного права у разі його порушення.
Відповідно до статті 16 Цивільного кодексу України кожна особа має право звернутися до суду за захистом свого особистого немайнового або майнового права та інтересу.

Ваш долг продали по договору факторинга ,была переуступка прав

Ваш долг продали по договору факторинга ,была переуступка прав
Це я знаю. Я просто не розумію що робити дальше....... я писала в нацком через те що вони вимагають космічну суму. Кредит був тринадцять тисяч, без процентів. я повернула 11. На сьогоднішній день вони хочуть 59тисяч. Тому і писала звернення в нацком.

Писала на 6 мфо в нацком, а пришол ответ пока по одному. Морегрошей (нарушение в договоре) я уже 4 раз на них пишу ответ один нарушение. А они то акцию предлагают, то считают.

Мне они по сосам ответили что все норм когда с 2000 требуют 7800.Ещё и расписано тело 2000 а процент 2480 и +штраф и это нормально

Писала на 6 мфо в нацком, а пришол ответ пока по одному. Морегрошей (нарушение в договоре) я уже 4 раз на них пишу ответ один нарушение. А они то акцию предлагают, то считают.
Я поки що написала тільки на 2....На топ кредит і на кашинський. По кашинському ще немає відповіді.

Я вообще нацком не понимаю, как может быть правильно если с тела 1400гр требуют 23000гр.Это нормально. Я в шоке от их ответов.

Я вообще нацком не понимаю, как может быть правильно если с тела 1400гр требуют 23000гр.Это нормально. Я в шоке от их ответов.
не ну а чё это норм,это походу что б им меньше писали

И что теперь придется платить по их решению?
Мне тоже приходило такое.Ничего платить не буду!!!И вам советую.Это не нормально такие суммы выплачивать.Мне нацком тоже не помог ни по одному МФО(((

Писала на 11 шараг,пришло только по кредит 365 двусторонняя реституция,по остальных все верно с переплатами бешеными,поэтому считаю нацком дупло

Назад
Угорі