Процедура подання апеляційної скарги і т.п.

• Автор теми Автор теми Radeon
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 8
  • Перегляди Перегляди 608

Radeon

Читач
Дописи
5
Реакції
2
Бали
278
Radeon не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Доброго дня.
Тиждень тому получив ухвалу суду , справа по заборгованості кредитного ліміта А-Банку .
Банк хотів тіло з відсотками 55600 +/-, а суд ухвалив тіло 45600.
В ухвалі вказано , що я не з‘явився до суду на засідання, хоча в суді біля дверей зала суду просидів годину , але так до залу ніхто і не покликав, після чього до мене підійшла працівниця суду і розповіла який буде результат в ухвалі і мандруйте звідси вже додому.Взагалом якось так відбулось засідання , що і суддю не бачив ).
Відзив писав сам без допомоги юристів , бо нема зайвих коштів на послуги адвокатів.
Тепер хочу подати апеляцію, щоб скасували рішення суду і відмовили в позові А Банку повністю .
Розкажіть будь ласка процедуру подачі апеляцї, а саме:

Куди саме подається скарга , до суду першої внстанції чи заказними листом до апеляційного суду напряму?

Крім скарги , чи треба ще якісь заяви окремо подавати?

Скільки коштує судовий збір апеляційний в такій справі, і оплачувати мені одразу чи коли приймуть скаргу до розгляду ?

Будь ласка дайте посилання на зразок апеляційної скарги, і що найважливіше написати-додати в скарзі , щоб не було відмови на розгляд ?

Куди саме подається скарга , до суду першої внстанції чи заказними листом до апеляційного суду напряму?

Відповідно ст. 355 ЦПКУ: Апеляційна скарга подаєтьсябезпосередньо до суду апеляційноїінстанції.​
Крім скарги , чи треба ще якісь заяви окремо подавати?
залежить від того, що ви збираєтесь писати в апеляції
Скільки коштує судовий збір апеляційний в такій справі, і оплачувати мені одразу чи коли приймуть скаргу до розгляду ?
150% від суми, що підлягала сплаті в районному суді.
апеляція не відкриє провадження, поки не буде сплачено судовий збір

Відповідно ст. 355 ЦПКУ: Апеляційна скарга подаєтьсябезпосередньо до суду апеляційноїінстанції.
Дякую, хоча в інеті читав , що до першої інтсианції подається скарга , в такому разі це тількі заказним листом відправляти , бо мешкаю не в обласному центрі і нема можливості доїхати до іншого міста.

Збір судовий я так розумію прийдеться сплатити 4500грн, як що в позивної заяві від банка сума була 3028грн?Тоді мабудь і не буду все це затівати, бо 4500грн для мене зараз велика сума, розраховував до 1500грн , що така сума збору буде апеляційна

А може мені спробувати подати заяву на перегляд справи, з урахуванням того що в ухвалі вказано що без мене пройшов суд і виходить що заочно ?
Хоча на перегляд справи в мене є сумніви, що на мою користь може бути повторна ухвала, бо суддя був у справі глава місцевого суду, і в нього , а може і в усіх місцевих суддів такі справи і ухвали на потоці стоять, і реально ніхто їх незалежно не розглядає, а штампують ухвали автоматом

Дякую, хоча в інеті читав , що до першої інтсианції подається скарга , в такому разі це тількі заказним листом відправляти , бо мешкаю не в обласному центрі і нема можливості доїхати до іншого міста.

Збір судовий я так розумію прийдеться сплатити 4500грн, як що в позивної заяві від банка сума була 3028грн?Тоді мабудь і не буду все це затівати, бо 4500грн для мене зараз велика сума, розраховував до 1500грн , що така сума збору буде апеляційна

А може мені спробувати подати заяву на перегляд справи, з урахуванням того що в ухвалі вказано що без мене пройшов суд і виходить що заочно ?
Хоча на перегляд справи в мене є сумніви, що на мою користь може бути повторна ухвала, бо суддя був у справі глава місцевого суду, і в нього , а може і в усіх місцевих суддів такі справи і ухвали на потоці стоять, і реально ніхто їх незалежно не розглядає, а штампують ухвали автоматом
я ж не знаю заочне у вас рішення чи ні)))

щодо судового збору, якщо у вас є чим аргументувати скрутне становище, можете спробувати написати заяву до суду про звільнення вас від сплати судового збору

Дякую
Я вже зрозумів , що заочне рішення було б можливе , як би я не надав відзив, а так у справі я фактично брав участь, та і в ухвалі нема такого рішення як заочне.
Добре. Дякую Вам за чіткі відповіді.
Буду в такому разі чекати блокування рахунків від виконавців судових.

Доречі , яка зараз практика , що виконавці швендяють по квартирах та домівках , та намагаються описати рухоме майно , наприклад меблі, посуд і всяке різне чим користуються мешканці житла, і чи потрібні докази якісь надати виконавці, що саме наприклад виделка чи радіоприймач належить саме боржнику , а не іншої людині?

Дякую
Я вже зрозумів , що заочне рішення було б можливе , як би я не надав відзив, а так у справі я фактично брав участь, та і в ухвалі нема такого рішення як заочне.
Добре. Дякую Вам за чіткі відповіді.
Буду в такому разі чекати блокування рахунків від виконавців судових.

Доречі , яка зараз практика , що виконавці швендяють по квартирах та домівках , та намагаються описати рухоме майно , наприклад меблі, посуд і всяке різне чим користуються мешканці житла, і чи потрібні докази якісь надати виконавці, що саме наприклад виделка чи радіоприймач належить саме боржнику , а не іншої людині?
не швендяють)))

Назад
Угорі