Пропуск строку позовної давності та подання відзиву після дедлайну

• Автор теми Автор теми Kildre1867
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 7
  • Перегляди Перегляди 55

Kildre1867

Читач
Дописи
4
Реакції
0
Бали
1
Kildre1867 не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Доброго дня. Прошу поради.

Позивач — банк. Заборгованість за овердрафтом (був зарплатний проект).

передостанній мій платіж — 26.01.2022.
останній платіж — 13.03.2022 (поповнення рахунку)
Дата подання позову банком: 26.12.2025.

У позовній заяві банк сам зазначив: «09.11.2022 Банк анулював ліміт овердрафту. … остаточний термін повернення овердрафту настав 09.11.2022».
Тобто строк позовної давності сплив 09.11.2025??? (або 13.03.2025??).
Ухвалу про відкриття провадження зроблена 19.02.2026, строк на відзив — 15 днів, сплив 06.03.2026.
Сьогодні 19.03.2026, відзив ще не подано.
Засідання на 25.03.2026

1. Чи прийме суд заяву про строки давності, подану з пропуском строку на відзив?
2. Чи потрібне окреме клопотання про поновлення строку?
3. Судді взагалі розглядають такі відзиви ?
Дякую!

Знаходжусь за кордоном, за моєю адресою взагалі ніхто не живе з березня 2022. Листи не отримував , дізнався через Дію. чи є взагалі шанси або платити та не скиглити ?

Доброго дня. Прошу поради.

Позивач — банк. Заборгованість за овердрафтом (був зарплатний проект).

передостанній мій платіж — 26.01.2022.
останній платіж — 13.03.2022 (поповнення рахунку)
Дата подання позову банком: 26.12.2025.

У позовній заяві банк сам зазначив: «09.11.2022 Банк анулював ліміт овердрафту. … остаточний термін повернення овердрафту настав 09.11.2022».
Тобто строк позовної давності сплив 09.11.2025??? (або 13.03.2025??).
Ухвалу про відкриття провадження зроблена 19.02.2026, строк на відзив — 15 днів, сплив 06.03.2026.
Сьогодні 19.03.2026, відзив ще не подано.
Засідання на 25.03.2026

1. Чи прийме суд заяву про строки давності, подану з пропуском строку на відзив?
2. Чи потрібне окреме клопотання про поновлення строку?
3. Судді взагалі розглядають такі відзиви ?
Дякую!

Знаходжусь за кордоном, за моєю адресою взагалі ніхто не живе з березня 2022. Листи не отримував , дізнався через Дію. чи є взагалі шанси або платити та не скиглити ?
позовна давність, у вашому випадку не працює, оскільки була зупинена на період карантину та війни.
відновили у минулому році.

строк на подання відзиву йде з моменту отримання ухвали, а не її винесення.
то ж, якщо ви її не отримували укрпоштою/в електронному суді, то строк не пройшов

позовна давність, у вашому випадку не працює, оскільки була зупинена на період карантину та війни.

то ж, якщо ви її не отримували укрпоштою/в електронному суді, то строк не пройшов
Я прочитав в єСуд, На телефоні прочитав. Вважається що отримав ?

Я прочитав в єСуд, На телефоні прочитав. Вважається що отримав ?

якщо ви зареєстровані в електронному суді, то датою отримання вважається дата завантаження до електронного суду.
і нікого не цікавить, відкривали ви файл чи ні

Я вважав що призупинили тільки нарахування штрафів за прострочену заборгованість. Не знав що строки давності також зупиняли. Навіть не думав що таке можна зупиняти. Отже нічого в мене не вийде:)
Дякую Вам

Я вважав що призупинили тільки нарахування штрафів за прострочену заборгованість. Не знав що строки давності також зупиняли. Навіть не думав що таке можна зупиняти. Отже нічого в мене не вийде:)
Дякую Вам
якщо ви орієнтувались лише на СПД, то на жаль, так

якщо ви орієнтувались лише на СПД, то на жаль, так
Так тільки на це. Це гарний приклад що не можна покладатися на данні с Гугла. Він просто не брав до уваги призупинення. И я отримав пораду писати відгук с 99% шансів на відхилення позову банку в поданому обсязі. Я ще подумав не може бути так просто.

Так тільки на це. Це гарний приклад що не можна покладатися на данні с Гугла. Він просто не брав до уваги призупинення. И я отримав пораду писати відгук с 99% шансів на відхилення позову банку в поданому обсязі. Я ще подумав не може бути так просто.
так, умовний джипіті, на зможе у повній мірі замінити спеціально обучену людину))) яка ще й слідкує за тендеціями у суді

Назад
Угорі