Сам провернув дещо схоже. Придбав новий телефон, і на мій подив в подарунок була сімка водафону. Основна сімка 24/7 відключена, лише раз в півжиття її вставляю коли треба десь залогінитись. Телеграм завів на нову сімку з нуля як другий акаунт для спілкування із довіреними людьми. На обох акаунтах ТГ налаштування на майже максимальну конфіденційність, наприклад особливі символи в імені, які роблять саме ім'я як пусте поле (не можливо знайти по імені, бо такі символи можна ввесли тільки з ПК і тільки знаючи необхідні альт коди. Номер приховано від усіх, ім'я користувача не встановлене. Також, про всяк випадок в телефоні увімкнув блокування номерів, відсутніх в контактній книзі, а на сімці налаштована голосова пошта з автовідповідачем щоб додатково збити з пантелику колекторів. Транзакції по рахунках відсутні. По суті для колекторів я зник безвісти. Родичам повідомив що то шахраї, і навіть якщо візьмуть трубку (коли їм треба прийняти дзвінок наприклад від лікаря, номера якого немає в телефонній книзі, то на питання про мене просто кажуть що зі мною вже давно не було зв'язку. Додатково, хоч і не впевнений чи колектори знають, фактично моя душенька в розшуку ТЦК, а отже мабуть всі, хто не знає суті, вважають що мене загребли на війну.
До речі, якщо у Вас є необхідність приймати повідомлення в ТГ від людей, не збережених в контах, але Вам написали колектори, якщо цікаво почитати їх язикотиліпання, можете вирокистати передогляд чату, так можна і прочитати все повідомлення, так не спалитись, адже при передогляді для того, хто Вам написав не буде мітки, що Ви прочитали. Передогляд відкривається утриманням блоку бесіди з боку аватара (саме утримання, а не одинарним тапом). Цей передогляд точно є в ТГ на Android та iOS, щодо WEB версі та пк не впевнений.
PS: щодо основної сімки, номер було перенесено з іншого оператора, отже коли сімка активується то смс про відновлення зв'язку нікому не надходять.