Последствия раздачи номеров телефонов кредитным компаниям

• Автор теми Автор теми Марина666
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 30
  • Перегляди Перегляди 1K

Марина666

Форумчанин
Дописи
25
Реакції
3
Бали
278
Марина666 не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Добрый день всем.У меня примерно 20 мфо и тело 100 тыщ.Примерно 2 недели как вышла в просрочку и игнорю.Сначала было страшно поднялось давление думала кони двину.Потом успокоилась поняла что развод.Попала с июня этого года.Как снежный ком брала погашала другие платила просрочку.Изначально взяла на аренду квартиры. Подскажите я уволилась с работы и вот начались звонки туда.Они звонят все колегам и т.д?Когда это успокоиться.Мои все коллеги заблокированы у меня Увидела что стали писать мне гневные смс.Подскадите а бывш начальник может мне что-то сделать за то что я давала его номер?Подскажите очень переживаю.

А я номер не давала я указывала в какой компании работаю.Не верно написала простите.Ну то что я указывала его компанию он может мне что то сделать?

Добрый день всем.У меня примерно 20 мфо и тело 100 тыщ.Примерно 2 недели как вышла в просрочку и игнорю.Сначала было страшно поднялось давление думала кони двину.Потом успокоилась поняла что развод.Попала с июня этого года.Как снежный ком брала погашала другие платила просрочку.Изначально взяла на аренду квартиры. Подскажите я уволилась с работы и вот начались звонки туда.Они звонят все колегам и т.д?Когда это успокоиться.Мои все коллеги заблокированы у меня Увидела что стали писать мне гневные смс.Подскадите а бывш начальник может мне что-то сделать за то что я давала его номер?Подскажите очень переживаю.
А Ви давали його номер? Вірно,не давали. Хай сам подумає де він залишав свій номер,що він потрапив до рук шахраїв . Нова пошта,ПриватБанк,багато де.

А я номер не давала я указывала в какой компании работаю.Не верно написала простите.Ну то что я указывала его компанию он может мне что то сделать?
Ничего. Вы же никаких неправомерных действий не совершали.

Я думаю что в такой ситуации лучше не общаться с бывш коллегами и оставить их в блоке. думала написать сначала оправдания себе что это мошенники и чтоб блокировку номеров установили.Но страшно с каким негативом могу столкнуться
А Ви давали його номер? Вірно,не давали. Хай сам подумає де він залишав свій номер,що він потрапив до рук шахраїв . Нова пошта,ПриватБанк,багато де.
Ні не давала вказувала де працюю просто почали дзвонити колегам мабуть телефону книгу підтягнули був додаток смартівей.Як важаєте є сенс щось пояснювати колегам чи забити?
Ничего. Вы же никаких неправомерных действий не совершали.
Дякую за підтримку.Так
Вы без его согласия давали номер?

Когда все перестанут реагировать
Зрозуміла дякую

Останнє редагування:
Я думаю что в такой ситуации лучше не общаться с бывш коллегами и оставить их в блоке. думала написать сначала оправдания себе что это мошенники и чтоб блокировку номеров установили.Но страшно с каким негативом могу столкнуться

Ні не давала вказувала де працюю просто почали дзвонити колегам мабуть телефону книгу підтягнули був додаток смартівей.Як важаєте є сенс щось пояснювати колегам чи забити?
Якщо хтось буде щось Вам говорити,то поясніть спокійно,що то шахраї,Ви все виплатили,але ж вони не згодні і давлять морально. Якщо людина розумна,то зрозуміє,в якщо почуєте купу негативу,то відключайтесь і блокуйте .

Дякую за підтримку.Так

Зрозуміла дякую
Люди ошибочно думают, что вы можете на это как то повлиять или вы в этом виноваты. Хотя по сути мфо нарушает закон, наяривая всем подряд, а люди и сами рады поговорить. Отказ от взаимодействия с порога творит чудеса. Не важно кто звонит и по какому поводу.

Люди ошибочно думают, что вы можете на это как то повлиять или вы в этом виноваты. Хотя по сути мфо нарушает закон, наяривая всем подряд, а люди и сами рады поговорить. Отказ от взаимодействия с порога творит чудеса. Не важно кто звонит и по какому поводу.
И делают виноватыми людей.
В принципе, как и во всем прочем

И делают виноватыми людей.
В принципе, как и во всем прочем
Психологический ход и он реально действенный. Хотя по сути никакой другой человек не имеет никакого отношения к моим долгам и я не в розыске, чтобы кто то меня разыскивал и просил передать какую либо информацию

Психологический ход и он реально действенный. Хотя по сути никакой другой человек не имеет никакого отношения к моим долгам и я не в розыске, чтобы кто то меня разыскивал и просил передать какую либо информацию
Со времён совка это работает.
"Что люди скажут?"

Перечитайте договір. Якщо там нема про те, що МФО може звонити вашему оточенню, подайте жалобу через сайт НБУ.
Може конкретно в вашому випадку це не допоможе, але чим більше жалоб на конкретне МФО, тим краще.

там нема про те, що МФО може звонити вашему оточенню
в яких договорах таке написано?
є контактні особи які ви самі вказуєте при оформленні, а якщо їх вкрали з телефонної книги то це шахрайство

якщо їх вкрали з телефонної книги то це шахрайство
Нууууу, почему сразу "украли". Например, клиент даёт доступ к телефонной книге. А в договоре будет какой-то интересный пункт.

Перечитайте договір. Якщо там нема про те, що МФО може звонити вашему оточенню, подайте жалобу через сайт НБУ.
Може конкретно в вашому випадку це не допоможе, але чим більше жалоб на конкретне МФО, тим краще.
Яким чином захист прав споживачів відноситься до НБУ?
Навіть, якби НБУ розглядав такі "жалоби", то їх треба підтвердити фактами. Інакше, це не скарга, а кляуза.
Де і яким чином фіксується, що дзвінки надходять саме з конкретного мфо, ане від якогось шизофреніка, який розважається таким чином?
А ще, щоб телефонувати на будь-який номер (поки що) договір підписувати не потрібно. А приймати дзвінок і слухати(вірити) інформацію з того боку слухавки - особиста справа кожного.

Яким чином захист прав споживачів відноситься до НБУ?
Навіть, якби НБУ розглядав такі "жалоби", то їх треба підтвердити фактами. Інакше, це не скарга, а кляуза.
Де і яким чином фіксується, що дзвінки надходять саме з конкретного мфо, ане від якогось шизофреніка, який розважається таким чином?
А ще, щоб телефонувати на будь-який номер (поки що) договір підписувати не потрібно. А приймати дзвінок і слухати(вірити) інформацію з того боку слухавки - особиста справа кожного.
Захист прав споживачів у сфері мікрофінансових організацій (МФО) в Україні є одним із завдань, що відноситься до компетенції Національного банку України (НБУ). У зв’язку з реформою фінансового сектору, яка відбулася в липні 2020 року в рамках так званого закону «спліт», регулювання діяльності небанківських фінансових установ, включаючи МФО, було передане НБУ від Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг.
Основні способи, через які НБУ забезпечує захист прав споживачів у сфері МФО, включають:
1. **Регулювання та ліцензування**: НБУ встановлює правила для МФО, включаючи вимоги до прозорості, повноти інформації щодо умов кредитування та прав споживачів. МФО повинні отримати ліцензію від НБУ для ведення діяльності.
2. **Контроль за дотриманням законодавства**: НБУ здійснює нагляд за тим, щоб МФО дотримувалися законодавства України, в тому числі Закону «Про споживче кредитування» та інших актів, що захищають права споживачів.
3. **Розгляд скарг споживачів**: Споживачі можуть звертатися до НБУ зі скаргами на дії МФО. Національний банк розглядає ці скарги, проводить перевірки та у разі виявлення порушень може накладати санкції на МФО.
4. **Підвищення фінансової грамотності**: НБУ також активно займається просвітою населення щодо питань захисту прав споживачів, зокрема в частині мікрокредитів, умов позик та прав, що належать споживачам у відносинах з МФО.

Таким чином, НБУ виконує роль регулятора та захисника інтересів споживачів на ринку небанківських фінансових послуг, до якого належать МФО.
343443.webp

5535.webp

Останнє редагування:
Подскажите набрала 25МФО ,по дурости,муж умер ,выгла на просрочки и выехала в Германию,думаю если будут суды деппортация возможна?и как сильно они терроризируют уpoды,соседке звонили все говорят меня не знают,какие могут быть последствия,думаю работать и выплатить или на ребенка потратить

если будут суды деппортация возможна?
Ні. На даний момент і найближчим часом такого немає.
и как сильно они терроризируют уpoды,соседке звонили все говорят меня не знают,какие могут быть последствия
Для сусідів?
Ніяких. Нехай науй шлють і все.
Чим меньше спілкуватимуться тим швидше відлипнуть.
думаю работать и выплатить или на ребенка потратить
Коли оприділитесь - напишите))

Назад
Угорі