Нужно ли письменное согласие отца ребенка на прописку?

• Автор теми Автор теми Drakula56
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 20
  • Перегляди Перегляди 2K

Drakula56

✩ Premium ✩
Дописи
3337
Рішення
1
Реакції
3243
Бали
2305
Drakula56 не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
Всем добрый вечер.Такое дело в общем: Собираюсь прописывать ребенка туда,где и я буду прописана.Меня интересует одно:Нужно ли письменное согласие отца ребенка?!Или физическое присутствие отца при прописке ребенка?

Тоесть и присутствие отца нужно,и письменное разрешение?

Bolt, мы в ЦНАПе прописывали так то есть мама детей и я как владелец площади на которой их прописывала мать (моих сводных) писал что не против. С отца ничего не требовали. Может там по ситуации. Или схалатничали?

Bolt, мы в ЦНАПе прописывали так то есть мама детей и я как владелец площади на которой их прописывала мать (моих сводных) писал что не против. С отца ничего не требовали. Может там по ситуации. Или схалатничали?
Ну мне сегодня в цнапе сказали,что нужно письменное разрешение отца,чтоб ребенка прописали там где и мать.
Нет, достаточно чего-то одного...
Спасибо большое.Хорошего Вам вечера.

Ну во первых, я ведь не знаю Вашей ситуации... Что там по отцу в Вашем случае есть... А во вторых, нарушения все совершают... и ЦНАПы тоже... Там вообще часто работают безграмотные люди...
Ну мне сегодня в цнапе сказали,что нужно письменное разрешение отца,чтоб ребенка прописали там где и мать.
Абсолютно верно, если место жительства родителей отличается, то нужно разрешение второго родителя...
Что значит сводных...? И какой возраст детей...?
Спасибо большое.Хорошего Вам вечера.
Всегда пожалуйста...! Вам также...

Я скоро поеду в тот город,где проживает отец ребенка и хочу заодно замутить по поводу этого письменного разрешения отца.Так куда мне обращаться вместе с отцом ребенка?

Я скоро поеду в тот город,где проживает отец ребенка и хочу заодно замутить по поводу этого письменного разрешения отца.Так куда мне обращаться вместе с отцом ребенка?
К любому нотариусу... Он составит заявление разрешение от имени отца и заверит его подпись...

Bolt, несовершеннолетние, сводные брат и сестра
Несовершеннолетние бывают разные... Малолетние до 10 лет, до 14 лет и собственно несовершеннолетние...
На счёт сводных понял...
.

Стаття 29. Місце проживання фізичної особи

1. Місцем проживання фізичної особи є житло, в якому вона проживає постійно або тимчасово.

2. Фізична особа, яка досягла чотирнадцяти років, вільно обирає собі місце проживання, за винятком обмежень, які встановлюються законом.

3. Місцем проживання фізичної особи у віці від десяти до чотирнадцяти років є місце проживання її батьків (усиновлювачів) або одного з них, з ким вона проживає, опікуна або місцезнаходження навчального закладу чи закладу охорони здоров'я тощо, в якому вона проживає, якщо інше місце проживання не встановлено за згодою між дитиною та батьками (усиновлювачами, опікуном) або організацією, яка виконує щодо неї функції опікуна.

У разі спору місце проживання фізичної особи у віці від десяти до чотирнадцяти років визначається органом опіки та піклування або судом.

4. Місцем проживання фізичної особи, яка не досягла десяти років, є місце проживання її батьків (усиновлювачів) або одного з них, з ким вона проживає, опікуна або місцезнаходження навчального закладу чи закладу охорони здоров'я, в якому вона проживає.

5. Місцем проживання недієздатної особи є місце проживання її опікуна або місцезнаходження відповідної організації, яка виконує щодо неї функції опікуна.

6. Фізична особа може мати кілька місць проживання.

Останнє редагування:
А сколько хоть примерно это будет стоить сделать такое разрешение?

Просто как обычное заверение подписи... В среднем 400 грн.
Значит однозначно схалтурили... Если отец захочет, то может обжаловать... А отец нормальный, не лишённый прав, есть может решение суда о проживании детей с матерью...

Стаття 160. Право батьків на визначення місця проживання дитини

1. Місце проживання дитини, яка не досягла десяти років, визначається за згодою батьків.

2. Місце проживання дитини, яка досягла десяти років, визначається за спільною згодою батьків та самої дитини.

3. Якщо батьки проживають окремо, місце проживання дитини, яка досягла чотирнадцяти років, визначається нею самою.

Останнє редагування:
Стаття 161. Спір між матір'ю та батьком щодо місця проживання малолітньої дитини

1. Якщо мати та батько, які проживають окремо, не дійшли згоди щодо того, з ким із них буде проживати малолітня дитина, спір між ними може вирішуватися органом опіки та піклування або судом.

Під час вирішення спору щодо місця проживання малолітньої дитини беруться до уваги ставлення батьків до виконання своїх батьківських обов'язків, особиста прихильність дитини до кожного з них, вік дитини, стан її здоров'я та інші обставини, що мають істотне значення.

2. Орган опіки та піклування або суд не можуть передати дитину для проживання з тим із батьків, хто не має самостійного доходу, зловживає спиртними напоями або наркотичними засобами, своєю аморальною поведінкою може зашкодити розвиткові дитини.

3. Якщо орган опіки та піклування або суд визнав, що жоден із батьків не може створити дитині належних умов для виховання та розвитку, на вимогу баби, діда або інших родичів, залучених до участі у справі, дитина може бути передана комусь із них.

Якщо дитина не може бути передана жодній із цих осіб, суд на вимогу органу опіки та піклування може постановити рішення про відібрання дитини від особи, з якою вона проживає, і передання її для опікування органу опіки та піклування.

Bolt, не не, схалатничали 100%.
Думаю скорее всего... Вы же видите не только нотариусы и исполнители нарушают закон, а и регистраторы...
Спасибо большое за ответ.
Всегда пожалуйста...!!
gerb.gif
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 2 березня 2016 р. № 207
Київ
Про затвердження Правил реєстрації місця проживання та Порядку передачі органами реєстрації інформації до Єдиного державного демографічного реєстру

У разі реєстрації місця проживання батьків за різними адресами місце проживання дитини, яка не досягла 14 років, реєструється разом з одним із батьків за письмовою згодою другого з батьків у присутності особи, яка приймає заяву, або на підставі засвідченої в установленому порядку письмової згоди другого з батьків (крім випадків, коли місце проживання дитини визначено відповідним рішенням суду або рішенням органу опіки та піклування).

Останнє редагування:
Я когда прописывала своих детей,то у меня первый ребенок от другова папы ,мы с ним в разводе,и прописали без проблем,на основании свидетельства о разводе,я проста принесла свидетельство и сказала что я не знаю где отец ребенка,и без проблем прописали,а второго ребенка да ,ездил муж со мной и давал разрешение так как мы в браке
Если у вас есть свидетельство о разводе то достаточно его

Назад
Угорі