Нові правила кредитування небанківськими організаціями

• Автор теми Автор теми olksendz
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 8
  • Перегляди Перегляди 1K

olksendz

Форумчанин
Дописи
21
Реакції
20
Бали
5060
olksendz не надав(-ла) жодної додаткової інформації.
З 1 липня набуде чинності закон про “спліт” (Закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення функцій з державного регулювання фінансових послуг”). З цього моменту регулювати діяльність небанківських фінансових компаній і контролювати їх роботу почне Національний банк України.

Як зараз. Небанківські фінансові компанії кредитують в основному юридичних осіб (78%). В НБУ збираються зробити послуги цих компаній більш доступними і для фізосіб. Тим більше, в останні роки така тенденція вже намітилася.

Небанківські фінансові компанії видають в основному невеликі споживчі кредити (середня сума для фізосіб становила в минулому році 3711 грн, за даними НБУ) на термін до 30 днів або на пару місяців. Причому отримати їх значно легше, ніж в банку (не перевіряють ні платоспроможність, ні кредитну історію), але при цьому такі кредити досить дорогі.

З 1 липня набуде чинності закон про “спліт” (Закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення функцій з державного регулювання фінансових послуг”). З цього моменту регулювати діяльність небанківських фінансових компаній і контролювати їх роботу почне Національний банк України.

Як зараз. Небанківські фінансові компанії кредитують в основному юридичних осіб (78%). В НБУ збираються зробити послуги цих компаній більш доступними і для фізосіб. Тим більше, в останні роки така тенденція вже намітилася.

Небанківські фінансові компанії видають в основному невеликі споживчі кредити (середня сума для фізосіб становила в минулому році 3711 грн, за даними НБУ) на термін до 30 днів або на пару місяців. Причому отримати їх значно легше, ніж в банку (не перевіряють ні платоспроможність, ні кредитну історію), але при цьому такі кредити досить дорогі.
+ ко всему согласно закона ставку срежут годовую т.к. у многих порядка 700% выходит. А так возврат средств будет не более двойного тела кредита. По моему так я где то читала. А если будут продолжать в том же духе МФО могут лишить лицензии за незаконные проценты (если будут жалобы на их работу их ждут многочисленные проверки и в конце крах)

+ ко всему согласно закона ставку срежут годовую т.к. у многих порядка 700% выходит. А так возврат средств будет не более двойного тела кредита. По моему так я где то читала. А если будут продолжать в том же духе МФО могут лишить лицензии за незаконные проценты (если будут жалобы на их работу их ждут многочисленные проверки и в конце крах)
вы такие наивные . вы что не понимаете откуда ноги растут в этих мфо? они все под банками ходят

вы такие наивные . вы что не понимаете откуда ноги растут в этих мфо? они все под банками ходят
я это и так знаю. чуть погасила на привате и полезли звонки родителям. первое в плане разобраться с банками они опаснее чем эти МФО. кстати ноги всех МФО растут с Примата. он всем сливал, сливает и будет сливать инфу.

Реальні процентні ставки можуть перевищувати 700% річних. Споживачі часто відчувають себе обдуреними, коли бачать суми, які мусять повернути. Фінансові ж компанії часто пропонують їм погасити старий кредит за рахунок нового. Таким чином, розмір боргу зростає, як на дріжджах. Для повернення боргів фінансові компанії часто вдаються до послуг колекторів.

Як буде. В процесі реформування ринку Нацбанк має намір зажадати від небанківських фінансових компаній повідомляти споживачам правдиву і повну інформацію про вартість кредитів (для банків така вимога запроваджена тільки в цьому році). А максимальний розмір виплат по кредиту не зможе перевищувати подвійного розміру кредиту.

Захист прав споживачів. НБУ має намір приділяти підвищену увагу захисту прав споживачів таких послуг. Зокрема, в разі надходження скарг на фінансові компанії їх чекають позапланові перевірки і втрата ліцензії.

я это и так знаю. чуть погасила на привате и полезли звонки родителям. первое в плане разобраться с банками они опаснее чем эти МФО. кстати ноги всех МФО растут с Примата. он всем сливал, сливает и будет сливать инфу.
хорошо еще и мобильная связь сливает

хорошо еще и мобильная связь сливает
Мне часто поступают звонки, хотя я никаких кредитов у этих шарашкиних конторах не брал, кто-то сливает мой номер, что родственники должны, с которыми я несколько лет не общался, после этого я выхожу на эту шарашкину контору, и предупреждаю, что если ещё от кого-то поступит звонок, или смс, а я дypak сейчас в АТО, когда возврашусь домой, то взорву контору н@хрен. Две три недели молчок, потом опять, я опять звоню, и предупреждаю, что вычислю, приеду и простреливаю коленные чашечки, звонки прекращаются.

Мне часто поступают звонки, хотя я никаких кредитов у этих шарашкиних конторах не брал, кто-то сливает мой номер, что родственники должны, с которыми я несколько лет не общался, после этого я выхожу на эту шарашкину контору, и предупреждаю, что если ещё от кого-то поступит звонок, или смс, а я дypak сейчас в АТО, когда возврашусь домой, то взорву контору н@хр*н. Две три недели молчок, потом опять, я опять звоню, и предупреждаю, что вычислю, приеду и простреливаю коленные чашечки, звонки прекращаются.
я бы собственными руками етигандонов придушил бы потом еще повесил и закопал что бы уже наверняка

Это не относиться к займам которые были до 1 июля?

Назад
Угорі