Незащищенная симка

• Автор теми Автор теми Mpopuk18
  • Дата початку Дата початку
  • Відповіді Відповіді 9
  • Перегляди Перегляди 459

Mpopuk18

Форумчанин
Дописи
495
Реакції
271
Бали
3725
Сайт
anticollector.ua
Вчера пришло смс от киевстара, что я пользуясь незащищённой симкой от клонирования! И что нужно в магазине Киевстар её заменить.
Это что значит? Неужело каллы сделали такой же номер как у меня?

Mpopuk18, Не факт. Просто не защищённая.

Вчера пришло смс от киевстара, что я пользуясь незащищённой симкой от клонирования! И что нужно в магазине Киевстар её заменить.
Это что значит? Неужело каллы сделали такой же номер как у меня?
Это же Киевстар :metal: :sarcastic:

МАється на увазі що сімка не привязана до паспорта і її будь хто може перевипустити. Сам знаю, стикався з таким. Алгоритм наступний:

1) Тобі дзвонять кілька разів за день з невідомого номера - ти піднімаєш трубку.
2) Зловмисники ідуть в магаз оператора, купують пусту сімкарту і просять перевипустити номер у звязку з втратою.
3) Якщо сімка не привязана до паспорта - просять пук код.
4) Зловмисники кажуть що пук код не памятають і хочуть відновити його.
5) Тоді в магазі просять назвати 3 останні номери з якими ви спілкувалися для відновлення пук коду.
6) диви путкт 1.
7) їм дають пук код.
8) вони називають пук код.
9) вуаля - ваша карта здубльована, а оригінал блокований :)

Помимо схемы выше можно также сделать копию сим-карты, но для этого нужен физический доступ к ней. Обычно клонированием называют именно эту процедуру.

У них сегодня рассылка. Тоже смс прилетела

Помимо схемы выше можно также сделать копию сим-карты, но для этого нужен физический доступ к ней. Обычно клонированием называют именно эту процедуру.
ну фізичний доступ то інше. Тут просто краще реально привязати номер до паспорта. Щоб отак не могли вкрасти його. Бо то самі розумієте до чого призвести може.

МАється на увазі що сімка не привязана до паспорта і її будь хто може перевипустити. Сам знаю, стикався з таким. Алгоритм наступний:

1) Тобі дзвонять кілька разів за день з невідомого номера - ти піднімаєш трубку.
2) Зловмисники ідуть в магаз оператора, купують пусту сімкарту і просять перевипустити номер у звязку з втратою.
3) Якщо сімка не привязана до паспорта - просять пук код.
4) Зловмисники кажуть що пук код не памятають і хочуть відновити його.
5) Тоді в магазі просять назвати 3 останні номери з якими ви спілкувалися для відновлення пук коду.
6) диви путкт 1.
7) їм дають пук код.
8) вони називають пук код.
9) вуаля - ваша карта здубльована, а оригінал блокований :)
окрім всього вище переліченого потрібен або спільник у мережі опсоса, або певні процедури соціальної інженерії, адже є ще пункти про залишок коштів на рахунку, і термін користування сімкою

окрім всього вище переліченого потрібен або спільник у мережі опсоса, або певні процедури соціальної інженерії, адже є ще пункти про залишок коштів на рахунку, і термін користування сімкою
Ну вони далеко не завжди просять оце. Я коли міняв сімку з простої на 4G то мене спитали про останнє поповнення, сказав не знаю, термін користування - також. І тоді спитали останні 3 номери вхідних\вихідних.

Назад
Угорі